Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

TinoArts 

všechny recenze uživatele

Mám rád rodinné katastrofické filmy. Tento bol obzvlášť tupý. Do dvoch týždňov zabudnete, o čom to bolo a nemalo to ani nejaké ikonické scény, ako väčšina podobných filmov. Čisto jednorázovka. 55% ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo 2012 katastrofické béčko, tak San Andreas je jeho téměř doslovná céčková napodobenina. Stejná lokace, stejná situace – zemětřesení, tsunami, rozvedený hrdina zachraňující bývalou manželku a děti, vědec předpovídající katastrofu, prostě nic původního. Což ale neznamená, že by to bylo úplně blbý. Triky byla naopak hodně slušný a hlavní devízou bylo, že se tam už od počátku pořád něco dělo, takže to nenudilo. A to myslím úplně stačí na to, aby se dal film hodnotit jako dobrý. ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Tak si jednou večer říkám: "Miláčku, dala bych si nějakou komedii, na zasmání.." a bylo mi odpovězeno, že už je připraven tento film, katastrofický, a že mám smůlu.. Sice jsem na něj neměla náladu, ale byla to chyba, protože jsem se smála od začátku do konce.. Víc než u komedie.. Film se rozjel na plný pecky už po prvních pár minutách, při první akční scéně, stejně jako můj výbuch smíchu.. Na žádost změnit film mi nebylo vyhověno a tak jsem se smála až do úplného konce.. .D Opravdu lepší než komedie.. Na celý film jsem koukala s otevřenou pusou a i když už od počátku byl zřejmý jednoduchý příběh se známým koncem, film udržel celou moji pozornost a bavila jsem se neuvěřitelně po celých 114 minut. Je pravda, že některé scény byly natočeny opravdu pěkně a efekty také stojí za shlédnutí, stejně jako svaly Dwayna a poprsí Alexandry. Tento film je přehnaný a doporučuji ho ke shlédnutí :) Navíc je pravda, že jsem se dozvěděla i nějaké zajímavé poučky o zemětřesení, ale nevím do jaké míry jsou důvěryhodné.. Jestli jako film, tak... ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

San Andreas je doslova až prepchatý efektami. Postavám sa do cesty stavajú prekážky jedna za druhou, ako v počítačovej hre, a tie tak pôsobia až príliš neohrozene. Už zo začiatku filmu sú scény dosť pritiahnuté za vlasy, zemetrasenia nepôsobia hrozivo ale skôr otravne. Čo sa mi páčilo, bola scéna tsunami, tá bola super. Keďže sa tu postavy zachraňujú navzájom a sú roztrúsené po rôznych miestach, tak si tu The Rock veselo poletuje vo vrtuľníku, čo je vcelku zábavné. Takže nudiť sa asi nebudete. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Přes bombastické 3D efekty a nádherné ničení kalifornské krajiny vypadá dějová linka poněkud retardovaně. Vůbec celý výběr postav mi přijde katastrofální, a neseděla mi ani jedna, natož abych někomu něco herecky věřil. Možná tak jen to, že některé z nich daly dost za plastiku. Proč už se nedělají herecky poctivé katastrofáky jako třeba Skleněné peklo? Nejlepší by asi bylo si sehnat k filmu nějakou exotickou zvukovou stopu, tím pádem nevnímat nicotné žvásty (nebo si místo nich domyslet něco smysluplnějšího), a jen si užívat toho povedeného vizuálna. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy niesu práve pre mňa ´,nebyť prítomnosti Dwaynea nepozeral by som to avšak bola by to chyba pretože San Andreas ma ani na chvíľku nepustilo k tomu aby som myslel na niečo iné :) Pekné avšak repete si už nedám ()

route60 

všechny recenze uživatele

Další z příkladu toho že dnešní tvůrci katastrofických filmů využívají triky před dějem o logice nemluvě, San Andreas nenudí to rozhodně ne ale konec filmu měl přijít o něco dříve ten závěr v té vysokopodlažní barabizně je vyloženě k smíchu no na klasiky typu Zemětřesení (1974) nebo Dobrodružství Poseidonu můžeme jen vzpomínat, mnohdy méně je více. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalší do zbierky katastrofických klišé filmových snímkov, ktoré vás síce svojim mohutným vizuálom pribijú do kresla, avšak obsahovo, dialógovo a inteligentno prázdne vyplnená "vata" okolo tejto katastrofy vás privedie do reality. Skrátka pochopíte, že nič nové a že všetko ste už niekde videli, najskôr u Emmericha. Dwayne svoj štandardný výkon a filmové duo matky a dcéry neskutočne sexi. U mňa ľahší nadpriemer. 55 % ()

dynamic_duo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuál jistě pěkný, pak samozřejmě godlike savior The Rock, akorát ty dialogy u těhle filmů mi vždycky dávají, ale rád se zasměju a koneckonců hlavní je, že to vždy dobře dopadne, to zahřeje u srdíčka. Na druhou stranu s tímhle už tu bylo 2012 Rolanda Emmericha a to v ještě větším formátu, takže 4* už z toho pro mě nejsou. ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Když pomineme to že je celý film točený u zeleného plátna, skoro každý moment je předvídatelný a nebo to že hlavní postavy si před spadnutím budovy stihnou vyznat lásku, tak se jedná o celkem zajímavý akční film kde se mi líbilo to prostředí a náhled toho, jak by to vlastně při extrémně velké katastrofě mohlo vypadat. Viděl jsem sice lepší katastrofické filmy než je tento, ale taky jsem se u toho vůbec nenudil. Pokud se u filmu nudíš tak je něco špatně, což se zde opravdu říct nedá, když je film plný akce. Johnson se dokonale hodí na tuhle roli. Poslední co řeknu je to, že bych rozhodně zemětřesení zažít nechtěl, ačkoli tohle bylo strašně moc zkreslené, dokonale to vystihovalo název filmu. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

San Andreas vás ničím neprekvapí. Padajú tam budovy, mrakodrapy, príde najväčšie zemetrasenie v dejinách. Medzitým je rodina záchranára Rocka na pokraji rozvodu, ale samozrejme, katastrofa ich spojí a dopadne to dobre (aj čo sa týka obnovy krajiny - postavíme to nanovo). Nič čo ste už nemohli vidieť asi stokrát. Oceňujem aspoň prednosť (konkrétne teda dve) a tým je Alexandra Daddario, na ktorú sa veľmi dobre pozeralo (najmä pri behu, škoda že neutekala častejšie). Niečo podobné platí aj pre Carlu Gugino, aj keď s menšími (vý)strihmi. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle šablony amerických katastrofických filmů. Vůbec nic originálního. Rozvádějící se hlavní hrdina, zachrání, co se dá, včetně manželky, která se na konci do něj opět zamiluje, její současný přítel se projeví jako zbabělec, do toho dcerunka, která všechno zvládne a samozřejmě ve vší té hrůze najde lásku.... Kolem umírají tisíce lidí, ale hlavní hrdinové přežijí všechno. Chválím ale úžasné efekty, vypadaly hodně realisticky. A taky Dwayne Johnsona, bez něj by tento film byl úplný průser. 50% ()

M_Bery 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně film, co pojednává o přírodní katastrofě, tedy o obrovském zemětřesení u zlomu mezi severoamerickou a pacifickou deskou. V hlavní je roli Dwayne Johnson, který pracuje jako záchranář, a lítá s vrtulníkem na špatně dostupná místa. Jeho dcera Blake je zrovna v San Francisku, kde se má odehrát největší zemětřesení v historii... Film je akční, a to se mi na něm líbilo, trochu hraje na emoce, což jsem zase moc neocenil, je to vlastně první film tohoto tipu (který jsem viděl) který pojednává celou dobu o jedné přírodní katastrofě. Mě to moc nenadchlo, ale stojí za to se na to kouknout... ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama