Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (910)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tsunami nepříliš zdařilých žánrových rekvizit, kde logika a fyzikální zákonitosti fungují jen do té míry, do jaké to zrovna vyhovuje scénáři. Rodinné dramátko absolutní vata - více do hry mohli zapojit spíše Giamattiho. Body za slušné triky, Skálu a přednosti Alexandry Daddario, jež by měly v popcornových filmech hrát častěji. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prevratný neklišoidný príspevok do žánru snád nikto nečakal ani od Warnerov. A emmerichovský vtip a nadhľad taktiež, tam je kráľom Roland. Postavy fajn, na rozdiel od minuloročného V oku tornáda. A aj lepšie než v Poseidonovi. Takže v pohode, slušné remeslo bez chýb a prekvapení. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Inu, škoda. O tolik lépe to šlo. Co jsme nakonec viděli: Divnou počítačovou hru dlouhou skoro 2 hodiny, která měla zásadní nedostatek, že se nedala ovládat. Casting pro tento druh "filmu" docela OK, nicméně ústřední rodinka byla tak zoufale nezajímavá... Konkrétní slabiny: Na 2 hodiny speciálních, masivních a celoplošných speciálních efektů bylo málo peněz, jsou tedy poněkud do očí bijící. ||| Hodně špatná práce s vedlejšími postavami. ||| Fyzika, logika, realističnost, a tak vůbec. ||| Hlavní hrdina... zničí vrtulník, letadlo, speedboat, kterými by mohl a měl coby profesionál zachránit stovky nebo tisíce lidí. Místo toho zachrání jen vlastní rodinu. A ty krkolomné náhody, kterými se nakonec povedlo, nemohl nikdo myslet vážně. ||| Přesný komentář Marigold. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍM, JESTLI TO ŘÍKÁM LIDEM SAN FRANCISCA DOST DŮRAZNĚ, ALE MUSÍTE ODEJÍT, A TO HNED TEĎ. A JESTLI NEMŮŽETE, MUSÍTE SE JAKÝMKOLI ZPŮSOBEM UKRÝT, SCHOVAT A DRŽET SE, PROTOŽE NA TOM BUDE ZÁVISET VÁŠ ŽIVOT. BŮH S VÁMI…“ /// Úvodní crashtest je dobrej. Navíc v těhle filmech, kde katastrofa hraje hlavní roli (ne Rock, ale zemětřesení…), to vždycky dlouho trvá, než vlezou – takříkajíc, holce do trenýrek… Tady se země zachvěje poměrně brzo. Hoří les a hoří (někoho) rodnej dům, hoří všechno, (takže i velkostatek sousedům). To je smůla, drahá podívej, řekl by taťka Rock, ale nemá čas. Hasiči si moc dobře nevedou, takže mu nezbývá, než si zachránit rodinu sám. Proto se v týhle digitální orgii vobčas dějou věci… Taťka lítá nesmrtelnou helikoptérou, plave a nevím co všechno, taktéž pár spoluobčanů vobčas trumfne toho Číňana, co mě učil běhat minovým polem. Rodinnej katastrofickej film – jak ti to zní? (ale no tak! Sprostě si mluv někde jinde, nebo mi smáznou komentář!) Takový divný. Ne provedením, ani pojetím. Tím vyzněním, který je nakonec stejný, jako u toho Číňana, takže když taťka všechny zachrání, zívám nudou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se chovat při zemětřesu. 2.) Zjistím, že k záchraně manželství potřebuju helikoptéru. A zemětřesení… 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, Enšpígle, a co měl asi tak Peyton dělat, když nechtěl, aby největší kozy ve filmu nosil Dwayne Johnson? :-D Já si casting náramně užíval, hlavně ve scéně, kdy madam Alex dováděla pod vodou; to jsem se k ní ze třetí řady marně snažil doplavat. Jinak ano, vážně se potvrdilo, že zatímco my Češi jsme mistři světa ve vytváření katastrof, Amíci mají zlatou olympijskou v jejich natáčení. Jsem rád, že se ještě pořád umí dělat prosťoučké a zábavné filmy, abychom my - prosťoučcí a zábavní uživatelé - měli čemu rozdávat bonbony. Expertům možná nechám prázdnej pytlík, ještě to promyslím. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Alternatívnym názvom filmu bol názov California Down. (MikaelSVK)
  • San Andreas je název tektonického zlomu, který vede přes většinu území Kalifornie. (Terva)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama