Reklama

Reklama

Tajemství rodu

(seriál)
všechny plakáty
Rozhovor  - Karel Šíp
Česko, (2013–2015), 19 h 11 min (Minutáž: 52–53 min)

Hrají:

Karel Šíp, Veronika Freimanová, Michal Viewegh, Květa Fialová, David Vávra, Ester Janečková, Viktor Preiss, David Koller, Halina Pawlowská, Tereza Kostková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Unikátní seriál, v němž se známé osobnosti stávají detektivy a vydávají se na dobrodružné pátrání do minulosti. Na základě svého rodokmenu odhalují to, jak žili jejich předci, objevují netušené souvislosti, překvapivé informace, dojemné osudy. Historie naší země v příbězích jednoho rodu podle slavného formátu BBC. (Česká televize)

Zajímavosti (3)

Díky za každé nové ráno (1994)

  • Ve filmu zazní, že rodina, o které pojednává autobiografický scénář Haliny Pawlovské, se jmenovala původně Hakundáková. Matka Olgy (Ivana Chýlková) byla ovšem učitelka a z pochopitelných důvodů se nechala raději přejmenovat na neutrálnější „Hakunděková“. V cyklu Tajemství rodu (od r. 2012) v epizodě Halina Pawlowská (2013) Halina prozrazuje své pravé rodové jméno, a to je Kločurak. Ve skutečnosti se její otec nechal přejmenovat na „Kločurek“. Na Ukrajině je jméno Kločurak a rodina Pawlovské uctívána, protože je spojena s bojem za svobodu Ukrajiny. (sator)

Zdeněk Ornest

  • Do nejasného konce jeho smrti vnesla světlo jeho manželka Alena Ornestová v pořadu Tajemství rodu (od r. 2013), v díle věnovaném jeho neteři Ester Janečkové. Vzhledem k prožitým traumatům svého manžela a neschopnosti se s nimi po celý život vyrovnat, nepochybuje, že zvolil dobrovolný odchod ze světa. Stalo se to na železničním přejezdu nedaleko od jeho domova. (sator)

Snowboarďáci (2004)

  • Když se točila scéna, kde Jáchym (Jiří Mádl) leje na Martu (Ester Geislerová) polévku, tak se ve skutečnosti stalo to, že Jiřímu Mádlovi uklouzla ruka a místo Ester Geislerové polil člena štábu, který málem Jiřího Mádla zmlátil, všichni členové štábu se pak po odchodu rozzuřeného člena zasmáli. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama