Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 1
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 128)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jelikož mým největším oblíbencem byl za Marvel odjakživa Spidey, je mi předně líto, že je momentálně na vedlejší koleji co se filmů týče. Opakuji, že pojetí a vzezření téhle série je mi bližší než té předtím, a tak ač má dvojka chyb hned řadu, pořád za ní stojím, kochám se průlety nad městem a raduji se, že už nemusím trpět ten Maguireho blbečkovský ksichtík. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Hm, tak jak jednička slibovala/naznačovala, že by mohlo jít o něco svěžího a třeba i lepšího, až si všichni pěkně zvyknou a vychytají mouchy, tak dvojka se rovnou od začátku rozpadá na milion kousků, nefunguje tam skoro vůbec nic a doopravdy se mi líbily jenom dvě věci: vizáž Electra a "ta" jedna slow-mo sekvence na konci, jenže dvě kytičky jaro neudělají, no. Film nemá doslova žádný dějový oblouk, doslova žádný, a stejně trvá přes dvě hodiny, a jsou to samá jablka a hrušky, a ten foreshadowing je tak strašně strašný, že zkazí jakoukoliv naději na překvapivý či uspokojivý závěr, bože bože, do čehos tu duši dal. Proč Danu DeHaanovi někdo vůbec nabízí hereckou práci je mi taky záhadou, sice si připadám strašně zlá, když to takhle píšu, ale na druhou stranu jsem ho viděla ve dvou blockbusterech a v obou případech bych řekla, že je jedním z hlavních důvodů, proč to byly propadáky. Emma je zase tak silně nalíčená, že mě to úplně vytrhává z kontextu a nutí místo napětí a očekávání myslet na to, že takhle se přece neobleče a nenastylizuje holka, která jede na letiště na bůhvíjak dlouhý mezinárodní let. A i ten Andrew vypadá tak nějak jinak, utrápeně a unuděně zároveň, zkrátka a dobře to vůbec není "ono". ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle blbnutí mezi mrakodrapy v novém podání mi sedlo. Jednička neměla žádný přesah ani scény, ze kterých bych sedal na zadek, ale v rámci žánru (který dvakrát nemusím) velmi potěšila. Svou přirozeností i lidštějším uchopením. Dvojka pokračuje v nastavené laťce, kterak outsider upínající pavučiny k mrakodrapům New Yorku stahuje trenky gaunerům a se střídavou péčí se stará o srdce své milé. Možná tím, že byl tenhle restart vtipnější, romantičtější a celkově víc blížící se mladšímu publiku než Raimiho trilogie, přitáhl diváctvo za nějakých 750 milionů dolarů. Mě osobně těší také to, že je hrdinou, který se řeže s protivníky téměř ze své váhové kategorie a že se u toho tím pádem nehroutí baráky a nepadají mosty. Jen škoda, že Jamie Foxx a Paul Giamatti jsou tu spíš za hňupy než za skutečně děsivé protivníky. Mdlou se ukazuje i linie s démonickým Harry Osbornem (stále zajímavější Dane DeHaan), i ono milé tokání z jedničky mezi Gwen a Peterem je pryč, jejich dějová linka se neubírá zrovna zajímavým směrem. Naštěstí je jinak vše výborně nasnímané a přehledné, tvůrci umožní divákům (po zastavení scény) si vše pečlivě prohlédnout a všimnout si nejrůznějších detailů. O Andrew Garfieldovi znovu platí, že se do role hodí lépe než jeho tak trochu divný předchůdce Tobey Maguire, tudíž se na tohohle chlapíka bydlícího v dělnickém Queensu můžeme těšit i potřetí. Pokud má u mě jednička nějakých 75%, tady musím lehce stáhnout, ale pořád je to na čtyři hvězdy!! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky přesahu romance s Gwen Stacy, která je velmi ikonickou v původních comicsech, získává tento příběh nový rozměr. Kamarádský nepřítel je taky vcelku příjemným elementem. Opravdu stačí málo, aby byl i x-tý Spider-Man zajímavý, stačí znovu nepřevypravovat jeho origin a je to mnohem více konzumovatelné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I hle, pan Pomotaný se vytáhl a dovolil přijít na projekci i nám Plzeňákům, nu díky. A co se týče filmu? To hlavní na začátek, cameo Stana Lee je dost možná to nejlepší, které kdy kdo vymyslel (obzvlášť ti, kdo je vymýšlejí u filmů Marvel studia by se měli trestně zbičovat bičem upleteným z pubického ochlupení yettiho). Kdybych Spideyho neviděl v kině, dost možná bych si stěžoval na přemrštěnou délku, ale ta v sále tak patrná není, navíc ani více konců není nijak naškodu, obzvlášť když do toho hraje naprosto skvostná hudba, která vynikne při skvělém finálním souboji (zasloužilo by si to rozebrat od někoho kdo tomu rozumí víc než já. Což je popravdě i hluchoněmý Tadžikistánský pastevec handicapovaných ovcí Ahmed). Absolutní plus je takřka geniální akce, která se vysrala na zbytečné střihy a nesnaží se být vyvolávačem epileptických záchvatů a naopak se snaží mít záběry co nejdelší a vypadají velmi dobře, stejně tak spomalovačky. Dál už jen telegraficky: Padouch (padouši) skvělý, herci dobří a atmosféra klasického komiksáků, který je hrdý na svou béčkovost je mnohem přirozenější, než trapné pokusy o vážnost ala Iron Manovi III. Howgh. PS: 3D je většinu stopáže zcela na koně PPS: reálně je to na čtyři, ta pátá je prostě za to, že dlouho jsem z komiksovýho filmu neodcházel tak spokojenej.. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Když si Peter Parker (Andrew Garfield) prohlíží video na YouTube, je možné si všimnout lišty pod videem, kde jsou zobrazeny počty "like" a "dislike", přičemž negativních hlasů je v tu chvíli nula. To znamená, že by lišta měla být zbarvena jen zeleně, ve filmu je však zčásti šedá. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama