Reklama

Reklama

Hannibal - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, 2013, 9 h 16 min (Minutáž: 41–44 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První série seriálu natočeného na motivy série filmů o Hannibalovi pojednává o doktoru Hannibalovi (Mads Mikkelsen) a jeho spolupráci s FBI. Na scénu se dostává mladý agent Will Graham (Hugh Dancy), který dokáže popsat, jakým způsobem se vražda stala. Will a Jack Crawford (Laurence Fishburne) se vydávají do ulic Baltimoru zastavit krvežíznivé vrahy. 13 dílů napětí, akce, krve, vražd, tajemna. (Varan)

(více)

Recenze (25)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, alebo možno práve vďaka tomu že som od seriálu s hlavnou postavou v podobe Hannibala Lectera nemal príliš veľké očakávania, nakoľko som si nedokázal predstaviť, že by sa niekto čo i len priblížil stvárneniu tejto postavy tak ako to dokázal Anthony Hopkins. bol seriál vcelku príjemným prekvapením. Po výbornom začiatku prišli dve slabšie časti. Potom však prišli vynikajúce epizódy, v ktorých bol výborný dej dôsledkom toho, že Will Graham ešte neprepadol svojej chorobe a tomu podmienenému psychickému stavu. Záver sa už viac sústredil na vzťahy medzi postavami a dobrej akcie bolo príliš málo. Ak by nebol koniec zvládnutý tak dobre, seriálu by sa možno ušlo o jednu hviezdičku menej. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím 100% za Madse, ostatní víceméně nezájem, ale dávám tomu šanci (protože takhle nažehlenej kanibal, to je prostě lahoda). Postupně je to čím dál tím milejší, hlavně taková Abigail a její vztah s Hannibalem... Nicméně vynechání 4. dílu byla demence a mluvit ve stejnou dobu o předčasném ukončení seriálu stejně jako o tom, že jsou plány až do sedmé řady, to je minimálně ehm. Spokojená jsem ale vždycky, když Hannibal vaří a konzumuje vážnou hudbu. Halušky jsou ovšem věcí nevídanou a Gillian Anderson záležitostí přerozmilou. Plus je fajn vidět hostující stary typu Eddieho, Giny Torres nebo Lance. Ve velkém finále pak vynikající cliffhanger, skvělá hudba a Hannibal procházející skrze množinu stínů. Mlask. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnoho prací tvůrce Bryana Fullera mělo krátký život, u téhle je zatím se studiem zadobře, zdá se... Tahle řada je taková sinusoida. Chvíli má tah, chvíli přešlapuje na místě, chvíli se zabývá jedním sériovým vrahem (oblíbené téma, což?), chvíli je zase převrahováno, když zjistíte, o co Hannibalovi jde, zažijete vrchol řady, pak se vše zase utlumí. Poslední díl série vás navnadí na další, ale nemá moc grády, stejně jako ty dialogy mezi postavami, tolik odkazující na originál. 70%. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Hannibala psychiatra, který "pomáhá" FBI a zároveň "léčí" jednoho z jejich agentů, je výborný. K obsazení taky nemám žádné výtky, hlavní trio Mikkelsen - Dancy - Fishburne šlape na jedničku a dobře je doplňují i vedlejší postavy. Problém mám s určitou nekonzistentností děje i kvality jednotlivých dílů. Dost často se přešlapuje na místě, často se přeskakuje mezi dějovými linkami, některé věci jsou nedořešené, pak se k nim tvůrci vrátí po 3 dílech atp. Se zručnějšími režiséry by to dle mého názoru dopadlo o dost lépe. Nicméně na 2.sérii se i tak těším, lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Prvá séria sa rozbiehala a pre neznalcov príbehu musela byť postava Hannibala veľmi tajomná. Postupne však každý musel oceniť jeho manipulácie, hlavne voči Willovi, ktorého schopnosť čistej empatie sa mu vymstila, kde sa len dalo. Mal som však pocit, žeby epizódy mohli byť dlhšie, viac sa ponoriť do jednotlivých prípadov, ako aj manipulácií a Willových halucinácií, avšak vládne spokojnosť. Postupom času na jednotlivých prípadoch až tak nezáležalo, skôr šlo o hlavnú líniu čoraz viac prepojených doktora, pacienta a obeť prvého prípadu. Najslabšou epizódou bola pre mňa 4., kedy páchatelia, napriek zaujímavo prevedeným vraždám, neboli takí zaujímaví. Najlepšou epizódou bola prvá, kedy sa pri záverečnom usmrtení hlavný hrdina triasol a nevedel sa spamätať. ()

Galerie (363)

Zajímavosti (7)

  • V 29. minúte je strecha hvezdárne otvorená minimálne. V ďalšom zábere je otvor omnoho väčší. (muti)
  • Natáčení série začalo 27. srpna 2012, natáčelo se v Kanadě. (Varan)
  • V 19. minúte vidieť že Hannibal chladí fľašu v nádobe. V ďalšej scéne vstáva a otvára novú fľašu rovnakého vína a vkladá ju už do prázdnej nádoby na chladenie. (muti)

Reklama

Reklama