Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Právě na to po delším čase koukám znovu a... autor nápadu nechat nadabovat Belmonda Davidem Novotným patří do polstrované cely!!! :-( ()

antoninsesta 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se odehrává za 1.světové války a v roce 1936 v době konání olympijských her v Berlíně. Vše je podáno s komediální nadsázkou a absurditou. Bavil jsem se skvěle. ()

watchtower 

všechny recenze uživatele

Začínám nenávidět Českou televizi. Zabíjí mé vzpomínky na Belmonda v "podání" Krampola, event. Třísky. Možná jsem z některých filmů vyrostl, třeba tohle byla příliš sladká rodinná komedie, ale Novotného dabing, nyní se snažící o jemný chrapláček (po předchozím traumatu z dabingu Následníka z minulého týdne) je opravdu děsný. A já se ptám ČT, proč ?!!! ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se trochu obával kombinace Belmondo vs Hitler, ale nakonec se z toho vyklubal nečekaně zábavný snímek. U scény s medvědem jsem se dokonce i dost nasmál... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Jo Cavalier (Jean Paul Belmondo) je trenér francouzského národního boxerského družstva, které směřuje na letní olympiádu do nacistického Berlína. Pro svou paličatost se ihned dostane do křížku s nacisty v čele s Hitlerem...První polovina byla opravdu zábavná a vtipná, bohužel sem po hodině těžko mhouřil oči a protože film ani pořádně nevygradoval, trochu sem ubral na hodnocení. 45% ()

Názorožec 

všechny recenze uživatele

první (nebo minimálně jeden z prvních) filmů který, druhou světovou válku a Hitlera zpracoval ve formě komedie - tvůrci vůbec netušili jak a jestli vůbec bude film přijat... a byl ()

tommicek 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava a v žádném případě jen nenáročná. Vždyť co může být náročnější, než si udělat legraci z tak vážných věcí způsobem, který neurazí a pobaví poprvé stejně jako po sté ... Skvělá hudba a některé nezapomunetelné scény (rvačka v knihkupectví, celá část v Hitlerově sídle). Prostě další skvělá "belmodovka" ... ()

krijka 

všechny recenze uživatele

Co dodat, prostě belmondovský film, který nezklame, alespoň nás, staromilce, co Belmonda milují. Tady řádí jako trenér boxerského týmu na olympiádě 1936. Spíš než trénování se ale věnuje záchraně židovské rodiny, která byla zatčena na útěku do Rakouska, protože se na obědě v restauraci babička zeptala, jestli jsou ty klobásy košer. A tak se skáče padákem, ujíždí autem, fašisté se sestřelují z motorek náhradními koly a padáky, dojde dokonce na návštěvu Führera v jeho berchtesgadenské rezidenci. Velmi milá je ostatně už první scéna leteckého souboje mezi německým letcem a Belmondem. Je to prostě hravé, zábavné, osvěžující a vtipné. Ovšem kvalit těch nejlepších Belmondových filmů to nedosahuje. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Nie práve intelektuálna, sentimentálna, vyslovene rodinná groteska - či skôr sled scénok s avanturistom Belmondom, ktoré občas aj vyvolajú úsmev. Predstavte si to asi takto:↵  Belmondo mláti gestapákov, Belmondo uteká pred gestapákmi, Belmondo zachraňuje sirotu, Belmondo zvádza krásku, Belmondo skáče z lietadla, aby pomohol sirote, Belmondo táborí so sirotou pri rieke a osvoja si medvieďa (vážne!), Belmondo vyslobodí rodinu siroty z väzenia, Belmondo zvádza Hitlerovu sestru, Belmondo vezie utekajúcich Židov na Hitlerovej limuzíne, Belmondo sa usmeje do kamery pre záverečné titulky.↵  Taký film by som čakal pár rokov po vojne, ale po 37 rokoch mi to prišlo ako kriesenie mŕtvoly nacizmu, len aby bol námet na ďalší film s Belmondom. ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Samotný film mě jaksi nebavil, ale když Belmonda dabuje David Novotný, ačkoliv se dabing realizoval v r. 2009, tedy v době, kdy Krampol ještě bez problémů dabovat mohl, tak to je naprostá schíza. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Dlouhá a vesměs dost úspěšná série belmondovek měla hodně společných jmenovatelů. V podstatě by se dalo říct, že jsou vlastně všechny na jedno brdo. To ale neznamená, že jsou špatné. Divácká obec dostala co chtěla, recept většinou není příliš složitý. ()

lobsang 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, jedna z nejlepších o druhé světové válce. I když sem tam drhne, stejně si tech 90% zaslouží. ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Kvůli první scéně - leteckému souboji z první světové války - dávám hvězdu navíc, protože dvojplošníky a trojplošníky miluju a i přes jisté nelogičnosti z toho souboje si mě už jen tímto film získal. Pak následuje normální komedie s výbornou scénou z knihkupectví, či nádherným přihloupým Belmonďáckým výrazem, když chce projet s medvídkem přes silniční hlídku atd. Oceňuji i ten jeden výraznější hudební motiv, co se filmem prolíná, pěkně se poslouchá. ()

Angel7 

všechny recenze uživatele

Vela veci sa mi na tomto filme pacilo. Ano belmondovska klasika, ale mozno prave, ze tam bolo az vela belmondovin, tak som o jednu hviezdu znizil... Inak dnesny tvorcovia sa mozu chodit ucit. Tento film jdnoducho posobi ako celok, aj ked ma zaujimavu fragmentaciu a skutocne vela gegov vyznie skvele aj solo!!! ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film, který si tropí žerty z Hitler, třetí říše a árijské kultury! Téměř celou dobu jsem se smál. Třeba scénce, kdy kýbl s vodou chrsne místo na zápasníka na nebohou novinářku, či když jí shodí do polívky. Či scéna v knihkupectví: "Brecht?" "Verboten!" "Hitler?" "Verboten! Neeeeeeeeeeeein! Mein kampf! To-je-mein kampf! Nejste šit? Jako šit vy vypadáte!"..."Když dovolíte, herr komisar, vy serete mě velmi." nebo jak tomu náckovi vylítnou zuby a na stole zakřičí "heil Hitler!" anebo kukačka, respektive orlice v hodinách. 100minut té největší srandy, jaké jsem kdy zažil. Vřele všem doporučuji! ()

Reklama

Reklama