Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Ne o moc slabší, než první díl, lovci Critters se v půli cesty na svou planetu dozví, že zrůdičky se chystaj vylíhnout ze zapomenutých vajec a vracej se zpátky na Zemi konat svou práci. Absolutně nenáročná osmdesátková televizní zábava s pár opravdu dobře udělanejma scénama, příjemná stopáž pod 90 minut, prostě kvalitní Velikonoční snímek. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Narovnako ako prvý diel, to znamená, že kto je závislý na malých us mestečkách, bude si v tom lebediť. Ale inak klasika, sympatické a rôznorodé charaktery, perfektné praktické efekty, a ešte taká ta doznievajúca 80s atmosféra so skvelým soundtrackom. Možno trošku krvavejšie a viac čierneho humoru, ale o tom to v prvom rade nie je. Oh, a krásna a sympatická hlavná hrdinka! ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ak by takýto film natočili teraz, tak by to malo okolo 20% a ja by som zrejme po 15 minútach film vypol a dal odpad. Herecké výkony a dialógy sú podpriemerné a logika na bode mrazu. Myslel som si, že keď v prvom diely večerali kukuricu s mliekom a po večeri sledoval brat sestru z okna po tme ako sa autom odviezla s frajerom neuveriteľných 30 metrov autom ku stodole kam si šli zašukať, že to už nič neprekoná, ale v druhom diely ešte pridali. Za nostalgiu dávam 2*....Ešte by som chcel zmieniť, že jeden z dôvodov prečo som film dopozeral je, že ma zaujala obdarenosť herečky menom Roxanne Kernohan a ako sa mi to celkom často stáva v poslednej dobe, tak po pozretí filmu som zistil, že vo veku 33 rokov zomrela na následky autonehody :/ ()

fruity 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom s našima ve Světozoru když mi byli 4 roky. Mamka si myslela, že je to komedie. Prý takový roztomilý chlupatý kuličky. Byl to ten nejděsivější film, kterej jsem do tý doby viděl. Ještě několik let jsem se bál, že mam pod postelí vejce, z kterýho se vylíhne crittersák :) hlavně o velikonocích ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoc je i dvojka nostalgický film môjho detstva, ktorý som si najskôr pozrel na VHS a následne naň čakal  samozrejme aj na Nove počas sobotnej polnoci, nemôžem dať 4*. Originálu som mohol, ten bol však vážny, obsahoval minimum humoru. O dvojke žiaľ platí, že je skôr hororovou komédiou, než čistým hororom. A túto kombináciu nemám rád. Pritom by som sequel teoreticky mal zbožňovať, lebo je to ukážková dvojka: viac akcie, viac trikov, viac príšer a obecne viac obľúbených ingrediencií z jednotky. V tých dobách sa scenáristi so zápletkami príliš nepaprali a tak sa hneď v úvode dvojky (vlastne už na konci jednotky) ukáže, že sa v stodole dochovali nepoškodené vajíčka a tak sa môže peklo rozpútať nanovo. Režisér Garris a scenárista Twohy sa s tým skutočne nezdržujú, psychológiu hádžu do koša (v jednotke predsa len boli dôležité postavy sympatickej rodinky v ohrození a Charlieho) a na jej miesto dávajú, podľa odskúšaného sequel-receptu, dvakrát viac všetkého, čo sa páčilo minule. Kým vtedy bola v ohrození len jedna rodina + pár najbližších, ktorí mali tú smolu, že náhodou práve šli okolo farmy, v dvojke Kriteri zaútočia rovno na celé mestečko. A áno, fakt je to jazda plná divokých nápadov (meguľa, veľkonočný zajko), ale proste ako vravím: humor. Kladne vnímam (okrem lovcov a samozrejme Charlieho) tiež návrat ryšavého hrdinu jednotky Brada v podaní Scotta Grimesa. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)

Reklama

Reklama