Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 127)

j.linhi 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem byl před dvěma lety příjemě překvapen Hunger Games (dále jen HG), řekl jsem si že dám šanci i tomuhle filmu, ptz se to jevilo podobně. Jenže zatímco po shlédnutí HG jsem měl, pro mě nepochopitelný, nutkání si ten film pouštět znova a znova, tohle mě prostě vůbec nechytlo. Ty postavy jsou tam absolutně nevýrazný a měl sem celkem problém si k nim vytvořit nějakej ten "vztah". ()

GoldHair 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film viděla poprvé, moc se mi líbil a ráda jsem si ho pouštěla znovu. Dřív jsem neměla ráda scifi, ale Divergence mě vážně zaujala. Dala jsem jí 4* i když jsem viděla docela negativní hodnocení… Ale moje nadšení z filmu, po přečtení knihy, zmizelo. A hned mám chuť jednu hvězdičku strhnout. Vadí mi, že plno postav, které jsou v knížce, ve filmu není a taky plno scének tam chybí. Ale jsem spokojená s obsazením rolí, jsou velmi podobné popisu v knížce, teda kromě Erica, ten má podle knížky dlouhé a mastné vlasy, ale herec který ho hraje, mi vyhovuje víc… Co se týče těch scének, které mi tam chybí, přijde mi, že ten film je točený tak, aby se na něj mohli dívat malé děti. A tím film upadá… Ale nejvíc mi tam chybí spory mezi Čtyřkou/Tobiasem a Tris, v knížce jsem byla vždy překvapená jeho jednáním a bylo to mezi nimi komplikované a napjaté, ale ve filmu jde vše jak po másle, takže o proti knížce to je nuda… Ale i tak se těším na druhý díl filmu a doufám, že se povede líp. Prý už se tam objeví i postavy, které v jedničce vynechali, takže asi tak :) ()

glorious 

všechny recenze uživatele

ako budiž dal som tomu že 4 , ale to bude tým že som citovo rozpoltená osoba. Problem je v tom že takýchto filmov tu pár bolo. Na začiaku vieme ako to skončí, v čom bude zadrhel, kto je dobry a kto zly a kto je tak odlyšne iny . Jedine herci a prostredie sa menia. Napodiv som sa ale nenudil až tak, a táto Shailenka odviedla celkom slušné predstavenie. ()

RAY~ 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl třináctiletá holka, byl by to pro mě skvělej film.. Hlavní herečka zajímavá neokoukaná.. ale v některých momentech mě úplně nepřesvědčila. Jednak když zastřelila kámoše a druhak když měla o život utíkat a ani se nezapotila, nezadejchala.. spíš si tak dramaticky odcupitala za roh. A scéna kdy její otec spáchá sebevraždu pro mě byla už úplně mimo. Přemýšlel jsem jestli to měl být vtip nebo co se to zrovna stalo. Jinak námět jako takovej je zajímavej, ale určitě se z toho dalo vyždímat víc. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Kopie více opulemtnich Hunger Games ale s o dost hůře zpracovaným dějem. Pro "dospělejší " část diváků může být odrazující především jednoduchost,která je doprovázena známými klišé (naštěstí se pár výjimek najde). ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Asi bych to psát neměl, ale řeknu to - pokud tyto filmy (knihy) jsou ukazatelem současného teenagera, je to jasné znamení, že náctiletí v tomto tisíciletí jsou prokazatelně debilci. Proč to říkám? Hunger games, Stmívání, Divergence - příběh, který s tíhou vystačí na jeden film je v těchto případech rozvláčněn na 3-4 filmy. A to ani ten příběh nemá hlubší myšlenku, není pořádně vysvětleno, proč se co děje, herci jsou pitvořivci, kteří mají jen za úkol zalíbit se lidem s koncovkou náct. Často je vinou ženské spisovatelky děj příliš hloupoučký, zaměřuje se hlavně na romaci hlavního dua. Co mi vadí jako druhá věc, mám pocit, že tyto filmy jsou stvořeny z kvalitních myšlenek již starších filmů, ať je to např. Běžící muž, Battle royale, v tomto případě jsem měl jakýsí pocit, že vidím inspiraci ve filmu, který není kritikou příliš oblíbený, ale já ho mám rád a to - Žoldák: Legie zkázy. Proč je v těchto Divergenci i Hunger games konspirace, která nemá žádné skutečné opodstatnění? Je to protože autoři vědí, že lidé v dospívání trpí syndromem rebelské duše a proto to tam hustí? A co je důležité - proč kvalitní herci ve středních letech přijímají role v tak špatných filmech, kde všechny převyšují svým jménem, ale paradoxně nemají co hrát? Zde je tím jménem Kate Winslet. Příliš mnoho otázek a přitom bych řekl, že v tomto odstavci se nachází tolik konkrétností, kolik se neobjeví ani v celé této sérii dohromady. Škoda. Paradoxně mi, zatím, z teen filmů přišla Divergence nejlepší (možná ne nejlepší, ale nejméně dementní). Konec hlášení. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romanťárna pro náctileté, něco mezi Potterem (tou rádoby výukou) a Hunger games (tou rádoby akčňárnou). Obojí je ale hloupoučké jak celý vytvořený svět a závěrečná přestřelka je spíše úsměvná. Ale náctiletí to asi budou žrát, bo těm je to fuk ... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Přirovnám to k dvakrát lepšímu Hunger games. Líbilo se mi to už od první myšlenky až do konce. Dokonce si pohrávám s myšlenkou přidat si film do oblíbených. Akce, opravdový boj, střílení a vše v přiměřených dávkách. Scénář, kamera i hudba obdivuhodná. Jsem naprosto spokojen. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem téměř nic, a dostal jsem toho překvapivě více než dost. Ze začátku jsem v tom viděl Hunger Games, čeho jsem se teda obával, ale jak čas plynul, dostal jsem se do příběhu a na konci jsem zjistil, že mě to fakt bavilo. Ke konci sice Divergence maličko ztratila dech, ale tu hodinu 45 minut jsem si užil. Svět mě bavil, bavilo mě i to, co hlavní hrdinové dělali a nedělali. Nevím, třeba se mi to zrovna trefilo do nálady. Veliké plus je i casting, ikdyž to nebudou zrovna oskarovky, tak mi v rolích seděli. On má hezký tetování, ona hezkej zadek, a zlej z Terminátora je cool. Fajn práce, těším se na Rezistenci. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Sci-fi mišmaš pro náctileté, který v je prvním filmu ságy ještě koukatelný. V akčních scénách ještě normální, platonicko-romantické vstupy svým podáním špatně stravitelné pro dospělého jedince. Tyto vstupy doplňuje pokaždé stejná a unylá melodie, přípomínající jinou teenage ságu. A opět zbytečně dlouhé. ()

Martell47 odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogický svet s absurdným rozdelením do frakcií, ktoré nedávajú ani hlavu ani pätu. Dementnosť celého príbehu a sveta, v ktorm sa príbeh odohráva je takmer neopísateľná slovami. Už len to znemožňuje tomuto filmu aby za niečo stál no tá plytkosť scén, trhavý dej a 30s trvanie pocitov postáv..... Aby som predišiel vulgarizmom, čomu sa mi nepodarilo zabrániť počs sledovania musím len zhrnúť, že Divergencia je brak pre nenáročného diváka, vekom mladšieho a iracionálne zmýšľajúceho v každom ohľade. Pán režisér pravdepodobne študoval marketing a zameral sa na určitú skupinu, pravdepodobne adolescentné slečny a snažil sa predať akciu, romantiku, "hlboký" zmysel príbehu......žiaľ, taký je len obal, vo vnútri je to presný opak. Aktuálne 65% a 230. najobľúbenejší film. Kam sme to dospeli. 10% za sympatický výkon hercov, žiaľ celkový dojem musí byť z mojej strany veľmi kritický. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu,ta mě celkem dost bavila a líbila se mi.I přes hodnocení na čsfd jsem se na snímek popravdě i těšil.Prvních 20 minut mě vtáhlo do děje a bylo to přesně tak,jak jsem si představoval.Potom mě ale film začal neskutečně odrazovat nesmyslným scénářem,který byl dost špatně udělaný,akce byla skoro nulová a nejvíce mě štvali ty dramatické scény na konci filmu,které mě vůbec nevzali a jenom jsem kroutil hlavou.Také jsem celkem nepochopil délku filmu,s touhle kvalitou se to dalo zkrátit na hodinu a půl a myslím,že by to filmu výrazně pomohlo.Samozřejmě se najde i pár světlých okamžiků,jako třeba scény z fantazie,to se mi líbilo a také hra o vlajky,no a pár věcí by se ještě našlo,ale spíše převládají ty negativa.No asi takhle námět dobrý,zpracování špatné...45% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Je pochopiteľné, že veľké množstvo ľudí zrovnáva tento film so sériou Hunger Games. Podobnosti medzi nimi sú značné a aj mne tento film už od začiatku evokoval niečo, čo som predtým už v nejakej inej podobe videl. Divák sa ocitá v Spojených štátoch amerických zničených vojnou, kde sa mladí ľudia na prahu dospelosti musia rozhodnúť, do ktorej z piatich frakcií, chcú patriť. Mali by preukazovať nadanie len pre jednu z nich, ale mladá Tris (Shailene Woodley) zapadá do viacerých. To nie je vôbec dobré, a aj keď o tom spočiatku nikto nevie, mocní chicagskej vlády budúcnosti si nemôžu dovoliť to, aby sa po meste pohybovali "divergentní" ľudia, ku ktorým patrí aj Tris. Boj o prežitie sa začína. Veľmi nerád by som v tomto komentári porovnával tento film so spomínanou sériou Hunger Games, ale bohužiaľ mi to nedá. Neviem, či sa autorka knižnej predlohy tohto filmu inšpirovala a vytvorila niečo takmer identicky rovnaké, alebo či sa iba jedná o náhodu. Ak si oba filmy vezmeme, tak vidíme, že vznikli podľa knižnej predlohy, majú mladých hlavných hrdinov bojujúcich o život v post-apokalyptických Spojených štátoch, dochádza k milostným vzťahom a tak ďalej. Takýchto paralel by sme našli ešte niekoľko, ale keď sa zameriame iba na tento film, vidíme, že tu toho dosť nefunguje. Vynímajúc už samotný námet, dej od samotného začiatku neponúka niečo, čo divák už nemal možnosť vidieť niekde inde. Snaží sa tváriť sviežo, ale chutí skysnutejšie než to, čo sme už mali možnosť ochutnať. A aj keď sa sem-tam mihne niekoľko vecí, ktoré sú jedinečné, nejedná sa o nič svetoborné, čo by ho dokázalo vytiahnuť. Zrecyklovane film pôsobí dokonca aj po hereckej stránke, len v tomto prípade máte pocit, že sledujete romantickú drámu, na konci ktorej niekto zomrie na zákernú chorobu. Spojovať do súrodeneckého vzťahu hercov, ktorí v starších filmoch stvárnili partnerov, u diváka nemôže fungovať. Stále bude medzi týmito dvoma hercami vidieť iný vzťah, než ten, ktorý sa tvorcovia v tomto prípade snažia odprezentovať. Treba si otvorene povedať, že tento film toho nemá veľa, čím by sa mohol pochváliť. Na konkrétnu dobrú vec v ňom si dokonca ani nedokážem spomenúť. Divergent je, to si povedzme otvorene, iba lacnou kópiou Hunger Games. A to je čo povedať, keďže ani sériu s Jennifer Lawrence nemožno považovať za viac než priemernú záležitosť. V tomto prípade však kvalita celého filmu klesá ešte nižšie a určite nejeden divák ho pri stopáži 139 minút bude mať problém vôbec dopozerať. Jedná sa o podpriemernú záležitosť, pri ktorej sa až nechce veriť tomu, že sa dočkala niekoľkých pokračovaní s poriadne tučným rozpočtom na ich výrobu. Minimálne v tomto prípade sa však jedná o peniaze vyhodené von oknom. Slabá "kópia", ktorej sa radšej vyhnite. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

"Koho si ušetril Merisi, koho ?!!" Kričal jednooký Fury za ktorým stáli 4ka a vychladená 12ka. "Nemohol som inak..." zúfalo priam diabolsky som odpľúval a kľačal na zemi, po ktorej bolo roztrúsených 1200 tiel. Neviem k akej frakcii patrili. Jediný kto prežil bol muž zvaný Junkie XL. 4ka sa pýta a kričí: "Prečo a čo si zač?" "Z moci mi danej nemôžem dovoliť pretaviť diela autisitkých a sadistických autorov do reálu. Nemožné posvätiť genocídu chorej autorky, ktorej sa nedostávala v detstve do uzurpácii moci cez metachiníni a betablokatóry. Na týchto uctievačov mi stačili 4 náboje z mojej posvätnej zbrane nábojmi vyrobenými samotným Urielom archanjelom. Pozri na frakcie v Utoyi, pozri na námestia, tam máš frakcie. I zvelebení prišelci..." od Zeme sa oddeľuje hmota pretkaná antihmotou s výrazom Burgerovho ksichtu. Buráca atmosféra a Aerosmith dospieval záverečnú pieseň. Čo pripraví zas a znova ďalší autor, ktorému stačí na slávu bieda dnešných myslí ?? (videné 23.1.2019 JOJCinema archív) ()

Headhunter 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo do jaký frakce by zapadala většina český populace? Myslím si, že to vůbec není důležitý, ale udělal bych ještě další frakce jako jsou udavači , posměváčci, škarohlídi a to byste se divili kolik občanů by v těchto frakcích bylo. Ale film je to dobrej a i když jsem se bál, že to bude spíš pro děti, tak jsem si tam našel dost pevných bodů, které mi byly vysvětleny v dalších dílech. Nehledal bych v tom kopii Hunger Games, Twilight a už vůbec ne infantilního Harryho Pottera, protože příběh to má celkem originální a né podobnej některého z jmenovaných. Noví neokoukaní herci, kteří své role zahráli obstojně ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ono přirovnání k Hunger Games, Twilight a různým podobným počinům je vcelku na místě. Ale pořád si myslím, že ten film si mohl vzít od každého něco, ale vyložil si to po svém. Tenhle díl mne bavil, rozdělení do pěti skupin a vyber si. Dost zajímavý pohled na postapokalyptický svět. Každopádně ale, co tyhle filmy mají společné, tak jsou vzhledově podobní herci zobrazeni jako teen. Hele já nejsem proti, ale prostě tady mi herci moc nesedli. Ani Zoe mne tu moc nebavila. Ale celkově jinak se na to dá podívat bez újmy na zdraví. Zajímavé sci-fi. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Knižné predlohy bohužiaľ nepoznám. Film, ktorý nenadchne ale ani neurazí. Nápad je fajn ale slabo spracovaný. Počas dĺžky 139 min sa teda toho veľa neudeje. Máme tu vysvetlených pár pravidiel, jeden dlhý tréning, a nič viac. Herecký je to nadpriemer. Hudba je fajn. Kamera tiež miestami prekvapí ale nijako extra. Odkiaľ vzali dobrodružný thriler, tak to netuším. Jediné dobrodružstvo je tréning a napätie je priam žiadne. Charaktery postáv sú ploché. Aspoň, že herci sú sympatický. Ako sci-fi to funguje docela slušne. Za mňa film odporúčam ale iba skalným fanúšikom sci-fi. Inak je to slabé. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama