Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 3

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 127)

Helllboy 

všechny recenze uživatele

Nezačíná to špatně. Vlastně to mělo celkem dobře našlápnuto ukázat dystopickou budoucnost lidské rasy. Bohužel to však vše končí už asi od druhé minuty filmu, kdy začíná úplně obyčejná, stupidní a pubertálně naivní hloupost. Velmi se to podobá Hunger Games, které mají, na rozdíl od tohoto díla, alespoň trochu násilí. Doteď nechápu úkolu těch hopsajících magorů. A závěrečné "Já jsem divergentní" snad ani nemohlo být myšleno vážně... ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnutý tomuto filmečku nedát nic zadarmo. Předpokládal jsem,že bude minimálně stejně debilní jako Hunger games. Ale po vytrhnutí ze sledování závěrečných titulků, jsem měl pocit, jako bych byl na tom jejich kouzelném křesílku a má obava se vyplnila. Vůbec to nebylo špatný. Inu celá vize tohoto světa za zdí, rozdělení do frakcí se mi velice líbila a dost mě bavila. Samozřejmě jsem čekal románek, ale obava z toho, že budou až moc tlačit na pilu se díky bohu nesplnila. Sečteno podtrženo 4 hvězdy, jak vyšitý a hurá na dvojku. ()

Sumichalek 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa to pochopiť. Ale ono to nedáva zmysel. Len ďalšia snaha opísať hrozný svet budúcnosti. Ak to malo programovať myseľ tak sa to nepodarilo. Pol hviezdy za koniec, ktorý ale tiež dával zmysel len napoly. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že Divergencia ma skutočne bavila. Zaujímavý námet, slušne herecké výkony Shailene, Thea a tradične vynikajúcej Kate. Správny mix akcie a romantiky. O tom, že po jednotke bude nasledovať dvojka nie je pochýb a už teraz som zvedavá ako Rezistencia príbeh vygraduje. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

60% - Pokusím se úplně pominout to, že se jedná o dílo určené primárně pro teenagerovské dívky. Ústřední myšlenka uspořádání světa po nespecifikované krizi je velice zajímavá. Bohužel ale není příliš rozvedená a ani není jasné, jak by takový systém mohl v praxi fungovat. A to mi hodně vadí. Co se týče samotného děje, je docela zábavný, skrytou romatickou duši ve mně určitě pohladil. Závěr byl hodně předvídatelný, i když nebyl tak sladce hollywoodský, jak bych býval čekal. Ústřední herecké duo na mě fungovalo překvapivě dobře (zejména Theo James působil velmi charismaticky na to, jaký byl primární účel jeho angažmá). Možná se podívám i na pokračování, až ho natočí. ()

holubicka9 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne odporúčam, nakoľko bol pútavý od začiatku až do konca.... Vidím veľkú podobu s filmom Hunger games, takže milovníci daného filmu si určite prídu na svoje. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Film o tom, aké je ťažké byť teenagerom a rozhodnúť sa, že čím chcete v živote byť. A že je v živote dôležité nebyť jednoznačne zameraný, ale byť aspoň priemerne vo všetkom sčítaný. No to mi je novinka... ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Mišmaš spousty filmů dohromady ale pořád to samé dohromady jdi s davem vyjímečnost se trestá. Prakticky to co se děje v reálném životě nám všem jen ne tak okatě,.... ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

Kulisy a forma verné tínejdž duchu tejto doby. Zaujal ma príbeh na jeden večer, guliverovská prešmyčka spoločnosti ako podobenstvo súčasnej dobe, tiež symbolika osobnej zodpovednosti, alebo vlastného procesu individuácie, ktorý nastupuje v momente uvedomenia si, že som, napokon tak ako každý iný, divergent (po starom disident). Mať to viac ducha vyspelosti, väčšiu dávku mckennovského vhľadu a menej (poriadne menej) chronických klišé v staronových polohách, bolo by to bývalo i skvelé – ale to by už bol zas iný film. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

A mě to náhodou náramně bavilo i přes to, že tenhle typ filmů normálně nevyhledávám. Má to myšlenku, sympatické obsazení, vychytaný sound track, dějové zvraty a to se mi líbí. Určitě dobrá, sladká sci-fi oddychovka, ke které se rád vrátím. ()

sml41 

všechny recenze uživatele

kurňa!... zas film, ktorý ukazuje, že prebehla nejaka vojna-kataklizma - úpadok spoločnosti..bla bla ľudia su zadelený do nejakych sekcii - pubertálne decká - proste sekta .... blbá predstava a scénar. Mne to príde ako nejaky scientologicky film - neviem čo fetovali pri pisani scénara ale asi húlili spolu s tými čo pisali a točili HUNGER GAMES - okopirovany scénar - tento štýl "filmovej demagogie" - ja obsolutne nemusim... Ak už nas čaka nejaka vojna, osobne si myslim, že svet sa aj po nej rozdelí na bohatych a chudobnych a nerozdelí sa do nejaky priblblých frakcii... jediny svetlý moment - herečka S.Woodley a hlavne M.Teller - ktorému normalne filmy viac sedia ako tie "puberťácke ožran party" v ktorých doteraz hraval...no a vo Whiplash bol genialny spolu so Simomnsom .. ale to odbieham. Rovnako "mlademu McClaneovi" - Jai Courtney - tato uloha sekla ale predstava toho, že sa svet bude delit na: "sečtelých, upřimnych, odvažnych, odevzdanych, neohrožených"..atd no... dufam, že sa toho nedožijem lebo by som založil novú sekciu: "spurných proti všem " aj proti divergentným 8) Podla mňa cely film a dej - je to frakcia dementných, ubohých, vymrdaných idiotov - film bez štipky napadu, ideí, pútavosti... čo mi ale pri tychto filmoch nesedi, že ľudia žiju jak potkani na pokraji biedy ale techniku maju vymakanu... ten filn nema ani hlavu ani pätu... viac to nekomentuje neni totiž čo ()

hejkalakate 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla zcela náhodou, takže jsem neměla žádná očekávání, nečetla jsem ani předlohu. Příjemně mě překvapil samotný příběh, hned poté herecký výkon hlavní hrdinky, méně už variace na tři obličeje Čtyřky. Vtáhlo mě to do děje, oceňuju, že to nebylo sexistické. Měla jsem chuť se na to podívat dnes znova a taky jsem to udělala, příjemný relax. :-) ()

ivttw 

všechny recenze uživatele

U mě se tvůrci minuli cílovkou (ne, nejsem malá puberťačka ve věku 10 - 17, která sní o dospívání, osamostatnění a prvním klukovi), ale to neznamená, že bych měl hned film shazovat. Pravda, že je vidět odkazy na úspěšnější filmy typu Harry Potter a spol., stejně tak na Bravíčko, které jsme kdysi hltali pod lavicí ("ještě ne, nechci to uspěchat"), nicméně co chcete vymyslet novýho. Tris se z původně šedé myšky odrazí ode dna fádnosti - vzepře se nevyřčenému přání svých rodičů, vydá se do cizí frakce na vlastní pěst a i přes veřejné zesměšňování, ponižování, několik proher a otázek typu "kdo jsem a kam vlastně patřím", se vypracuje až na hlavní hvězdu, která zachrání své město před tyranií - zároveň potká svoji první lásku - Evžen lovec žen, idol všech náctek, čestný, chrabrý, džentlmen a zároveň neohrožený a inteligentní bojovník, který jí nejednou zachrání život. Dá se říct, že nic víc a nic míň.. Teda až na ten vynikající soundtrack - místy připomínal Twilight ságu (kterou si stejně občas rád poslechnu) a místy dokázal překvapit Woodkidem nebo Gesaffelsteinem. Za mě vytřískal režisér z námětu maximum - křehkost vymyšleného světa a "nesmyslnost" jeho systému bych nechal stranou a recenzi bych uzavřel připomenutím úvodu - ne každý se vejde do cílovky a ta tyhle problémy vážně neřeší :) ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Už chápu ten příměr k Twilightu a Harry Potterovi. To je tak strašně pěkný, tak pěkný, že je to vhodné pro 11-leté divky. Kdyby tam nebylo toho Twilightu, líbilo by mi to víc, ale ani tak by to nebylo víc než na tři hvězdy. ()

Josefka 

všechny recenze uživatele

Ó jsem tak jiná ale nic neumím. Co udělám? Dám se k tý nejtvrdší a nejelitnější skupině ve městě. Joujou, dávám hustě! Asi ne. Tak to dopadne, když scénář napíše někdo, kdo použil místo mozku podprsenku. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Smysluplný, dobře nadávkovaný děj, velmi solidní technické zpracování a ani herci se neflákali. Bylo to přiměřeně napínavé, vizuálně zajímavé a má to i docela inteligentní myšlenku. Na "dvojku" jsem se vyloženě těšil. ()

Maza2222 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozný film! Začátek slibný a pak. Totální prů+er. Děj hrozný, postavy hrozné a souboje přímo na nic. 0 procent ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama