Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komukoli prospěti můžeš, prospívej rád... Štědrý den roku 1843. Nesnášenlivý a lakomý obchodník, starý mládenec Scrooge právě pohřbil svého dlouholetého obchodního partnera a hned poté se opět vrátil do práce. Nemá totiž Vánoce rád a už vůbec nechápe co lidé na nich vidí. Všechny koledníky od svých dveří odhání, jen aby jim nemusel nic dát. Avšakpo sedmi letech se na Štědrý den stalo něco velmi zvláštního. U Scrooga se objevili duchové Vánoc…Charles Dickens patří k největším světovým spisovatelům. Své dílo vytvořil v období, kdy v jeho vlasti, v Anglii, vládla královna Viktorie. Proto se této době říká doba viktoriánská. Mezi jeho nejznámější knihy patří např. "David Cooperfield", "Oliver Twist", "Vánoční koleda", "Kronika Pickwickova klubu" a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Barak 

všechny recenze uživatele

Dětem se to možná bude líbit a od Patricka Stewarta si odnesou to, že lidé nejsou vlastně zlí, ale ve skutečnosti strašně hodní - jen potřebují trošku "postrčit". Dickensovu předlohu jsem nečetl a ani nehodlám, neboť to jde zcela mimo mě, ale film je hodně debilní - s prominutím. Jasně, je to hodně pohádkové, patří to k Vánocům, ale když si to vezmeme z jiného pohledu - ne z toho pohádkového -, tak je to ohromná blbost. Plešatého a naštvaného dědu Patricka Stewarta, který je strašně lakomý, který nemá rád Vánoce a na kterého není radno mluvit, navštíví tři duchové - duch minulosti, přítomnosti a budoucnosti -, aby mu ukázali různé události z jeho života, které se událi, udávají a nebo budou udávat, a protože to jsou duchové hodní, tak mu samozřejmě chtějí pomoct k tomu, aby se stal lepším člověkem.... Člověk, který prospí celou noc v posteli, zdá se mu spousta snů, se ráno probudí a je úplně někým jiným. Díky tomu, že mu duchové ukážou, jak to na tom světě "doopravdy" je. Je to strašná hloupost a nezachrání to ani jedno velké jméno Patricka Stewarta, který díky čepici, kterou má na hlavě naprosto ztratil všechny sympatie, které u mě měl. Buď se na to budete koukat jako na pohádku - což se vám bude asi líbit - a nebo jako na opravdový film - jako já - a vyjde vám, že je strašně debilní.... ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Svojí legendární předlohy se to drží poměrně věrně. Něco kritizovat trošku znamená přímo kritizovat Charlese Dickense. Patrick Stewart mi přijde, stejně jako už při několika jiných dalších případech, jako by se pro roli Ebenezera Scrooga narodil. Jen teda celé tohle dílo by mělo být poměrně sentimentální a setkání se třetím vánočním duchem by mělo eskalovat jako naprostý citový výlev. Je to dobré, ale poněkud mi tady chybí nějaká nadstavba.. 75% ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Namet je perfektny. Stale vsak cakam na verziu, s ktorou budem maximalne spokojny a ktora ma svojou vianocnou atmosferou, emociami a kuzlom uplne odzbroji. Zatial co najnovsia Zemeckisova bola privelmi uletena a "americka" tato je zase az moc skromna, studiova a televizna. Snad sa jedneho dna dockam spracovania, na ktorom sa nebude setrit rozpoctom a pritom sa bude drzat nohami pri zemi. 70% ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Tá televízna tvorba je o trochu rozdielna, ako tá ktorá sa premietaná v kinách. V podstate tu viac ide, ako dosiahnuť umenie, alebo podať divákovy umelecký zážitok. Vrelo odporúčam na vianočné časy. Je len škoda, že tá televízna tvorba upadá a máloktorému sa dnes chce zapnúť televízor, to len tak na okraj. /70 %/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější verze Vánoční koledy je ta kreslená, kde tvář hlavní roli propůjčil Jim Carrey. Asi i proto, že to je první verze tohoto příběhu, kterou jsem viděl. Nicméně už teď vím, odkud tato kreslená verze obšlehla plno gest a scén. Hraná verze s Patrickem Stewartem je totiž naprosto úžasná. ()

Galerie (182)

Reklama

Reklama