Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu závěr. Jasně, závěr, hahahaha! Ne, opravdu tu nejde o žádnou Bitvu o Planetu Opic (a lidí). Ta se totiž ke konci smrskne na docela srandovní minišarvátku na louce, která poněkud připomíná ochotníky, kteří v malém měřítku uskutečnili nějakou tu bitvu ze 2.světové, šmrnctnutou trochou toho postapa.:))) Scény v opravdu bídné vesnici (která naznačuje, že tu šlo o zcela miniaturní rozpočet) kde vedle sebe (i nad sebou) žijí opice a lidé (no, považte!) jsou na prd a nudily mě už před 25 lety na nově:) ale když dojde na jedinou sequenci, která zahrnuje výpravu do atomovkou zničeného (nyní zapovězeného) města, stojí to za to. To je ale v podstatě...vše. Pokud nemáte pro tuto klasickou sérii slabost. Škoda, že ve městě nezbyla ještě 1 atomovoučká bombička, aby byl už definitvně...klid. Páč během této série zjistíte jediné...lidi i opice stojí za...příslušný břitký vulgarismus, nechť si laskavě každý doplní sám. A proto opakuji, že 2 to končí. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

A teď už se mi zdá, že vkračujeme hodně do režisérovo fantazie, jelikož je tu víc domněnek, než uvěřitelných filmových faktů. Například domněnka, že lidé přežijí radioaktivní útok, do jisté míry se jim neznetvoří mozek a budou schopni válčit. Zde už jde jen o náhodu a film začíná fantazírovat až do nesmyslných rozměrů. Avšak dívat se na to pořád dá a vzhledem k tomu, že je v tomto díle (už podle názvu..) dost akce, tak diváka i zabaví a nudit se opravdu nebude. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery k celé sérii ,,Kruh se uzavřel." Jenže propiska, která kreslila pomyslné kolečko trochu vynechávala a tak vznikly v sérii určité mezery. Teď to bude trošku složitější... Když vezmu konec filmu, tak se nutně musela změnit budoucnost, ze které měli přijít opičáci do minulosti a změnit budoucnost, která už je ovšem jiná, takže do minulosti vůbec nemuseli jít a celá série se tímto dílem vlastně popřela, protože logicky by se tedy nic nestalo, protože lidé a opičáci by ve finále žili v míru a Taylor by tak nemusel odpálit atomovku. Huf. Je to složité, ale ničí to dojem z filmu, který ovšem i tak není nějak závratný. Bitva, která je proklamovaná v samotném názvu filmu, je hodně fušérská záležitost. Takhle statickou akci jsme dlouho neviděl. Tři zapálené kulisy a pár ležících komparsistů zajímavé bojiště neudělají. Pochválit můžu masky-pozůstatek z předešlých filmů a výlet do zamořeného města, ze kterého se ale mohlo vytěžit mnohem více. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jakže se jmenuje ta rubrika v časopise Reflex ? Never More ? Jo, tak tohle označení bych použil společně pro všechna pokračování Planety opic. Jen doufám, že když jsme se dočkali remaku původního prvního dílu, že nějakou "chytrou" hlavu nenapadne vyrobit i remaky těch dalších. To by asi nemuselo skončit dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc" (Planet of the Apes), ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner, je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" z roku 1971 ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. Štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré malo premiéru v roku 1972, som pridelil dve slabé hviezdičky. Piata časť bola natočená v roku 1973 pod názvom "Bitka o Planétu opíc". Celá táto séria išla pomaly dolu vodou. Klesajúca krivka kvality sa mi pri tomto piatom pokračovaní len potvrdila. Absolútne nič tam nefunguje. Celé zle. Viac ako jednu maličkú hviezdičku si to nezaslúži. * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Colleen Camp v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)
  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama