Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Není mi moc jasný, proč má tenhle díl tak obecně hrozný hodnocení. Mě, jako fajnšmekrovi PO přijde rozhodně lepší než 3. a 5. film. Jasně, některé situace nepobírají logiku, ale ve finále jde o docela zajímavou podívanou, kterou si i po čase milerád pustím. "Mluv!!!!" Nakonec, filmování v městském prostředí je velmi věrohodné, prostě jim věříte. A ona scéna na konci, revoluce a hořící domy, proroctví Caesara, mazec! Hodně jsem se rozmýšlel jestli dát pět nebo čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se přiklonil k té první možnosti. Dobrej film. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Dejovo slabé, ale mňa to bavilo. Elektrinou mučeného Caesara mám pred očami už roky a za to film rád zaradím aspoň do priemeru. Navyše trvám na tom (cf. Útek z Planéty opíc), že sága, ktorú tých 5 dielov série predstavuje, nie je v konečnom dôsledku zle vymyslená, hoci od filmu č. 3. dajme tomu trochu nudná. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl podle mě příběh hezky uzavírá. Lidi zničili svět atomovými bombami a z toho se zrodili zmutované opice a zmutovaní lidé. Třetí díl to tak všechno nějak staví na hlavu a za opice už nemůže atomovka a evoluce ale časová smyčka a tento díl v tomhle směru pokračuje. Minimalistický film oproti kterému druhý díl vypadá jako vysokorozpočtové veledílo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další sešup dolů. Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady máme několikáté pokračování v řadě, která vznikala velmi rychle za sebou. Palec dolů. Snad jen solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama