Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

castor 

všechny recenze uživatele

Další sešup dolů. Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady máme několikáté pokračování v řadě, která vznikala velmi rychle za sebou. Palec dolů. Snad jen solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen to, že tenhle film nevidělal tolik, mě trochu zmínuje frustraci z pocitu, kam až to tahle sága dotáhnula. Jenže ejhle, oni jsou další pokračování, takže se máme "ještě na co těšit". Hlavně, že nějaký zlaťáčky zacinkaly, ale to, že mi tenhle film przní filmovou sbírku, protože když už mám nějaký film chci mít také pohromadě jeho všechna pokračování, to už je jim samozřejmě putna. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jjak někoho může pořád bavit točit horší a horší díly a cpát do toho neúnavně pachy, vždyť od prvního dílu nebylo kvalitní pokračovaní a to jich nebylo zrovna malo, ale zase je pěkný že příběh sále navozuje na ten přiběh v predešlým dilu, takže se v tom dá celkem slušně zorientovat, ale na kvalitě filmu se to neprojeví, takže je to jenom další brak, kterej se snaží navázat na úspěch jedničky ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobytí Planety opic by nebyl až tak velký průšvih a myslím, že by vlastně mohlo jít o přijatelný žánrový snímek, kdyby mu nepředcházely tři filmy a výborný román. Z pohledu žánrových fanoušků je to už pochopitelně hodně vyčpělé téma, které je navíc přežvýkané a silně se vzdálilo od myšlenky románové předlohy. Přitom scénárista zůstal stejný, jenom rezignoval na původní nápad a napsall jednoduše alegorii na politickou atmosféru konce 60. let, tedy na rasové nepokoje a politické bouře proti establishmentu. Opičí masky jsou pouhými rekvizitami a děj předchozích filmů je pouhým východiskem. Jenže fanoušci a diváci byli jednoduše už příliš unavení a film měl hodně podhodnocený rozpočet. Pominul i na některé logické zákonitosti příběhu. Celkový dojem: 40 %. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento film samostatně a ne jako 3.díl série Planeta Opic, tak bych ho možná hodnotil lépe, jelikož to není zas tak špatné. Avšak o třetí díl jde a divák už začíná poznávat, že je to tahačka peněz, jelikož zde máme dost předvídatelných scén a už z první poloviny se ví, jak to dopadne. Příběh není tolik promyšlený, jako byly předchozí, není vtipný, nijak člověka nezaujme a možná se začne i nudit, jako já. Zklamání. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama