Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

no2 

všechny recenze uživatele

3/10 - Proč je dvojka jen za dvě a ne za pět hvězdiček jako první Záhada Blair Witch? Filmu by se dalo vytknout více věcí, které bych snad ještě dokázal odpustit – děj, konec, postavy… Mohlo by mně vadit i to, že si někdo díky názvu filmu na této splácanině dobře vydělal (přiznávám se, že po mém nadšení z jedničky jsem se na pokračování hodně těšil a koupil jsem si lístek do kina), nicméně takhle to občas ve filmovém businessu chodí, tudíž také odpouštím. Nejvíce mně však mrzí, že zatímco po zhlédnutí první Záhady jsem odešel domů v tom kladném slova smyslu šokovaný a otřesený a před tím, než jsem po docela dlouhé době usnul neklidným spánkem, jsem musel zkontrolovat, zda jsem doma SKUTEČNĚ SÁM, druhá Záhada ve mně zanechala jen pocity trapnosti a marnosti. A to tomuto filmu nemohu odpustit, ačkoliv se jednalo (a to asi nejen u mě) o jednu z nejočekávanějších dvojek posledních let… ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Moje 3 hvězdičky hodnotí film jako samostatný. Pokud ho tak vemu nebylo to zas tak hrozný. Celkem normální horor s docelá vymaštěnym koncem. Pokud ho ale vezmu jako pokračování tak je to hrůza. Na takový film jako je jednička se prostě další díl nemůže vydařit. Navíc super strašidelná atmosféra z jedničky je tata. Celkově z toho mam smíšený pocity. Kdyby se to aspoň jmenovalo jinak =( ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych těch pár odkazů na první díl a konečné zjištění toho, co se vlastně postavám v tomto ,,druhém" díle stalo. No vlastně se celkem stydím (kvůli tak dokonalé jedničce) za to, že tohle nese stejný název. Vcelku je to prostě dost podprůměrná, zamotaná, nudná a rádobystrašidelná vykrádačka. Nedoporučuju ! Můžete si zkazit zážitky a dojem z prvního dílu... ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj proti prvnímu dílu je tento regulérní píčovina, která se snaží pouze čerpat z atmosféry prvního dílu a absolutně vůbec se mu to nedaří. Přijde mi neskutečně vtipné, že autory mohlo něco takového vůbec jenom napadnout. Na film jsem se díval s tím pocitem, že by dvojka mohla být zajímavé pokračování, toho v čem, jednička skončila. V tom nejlepším. Jenže problém je, že z ní je neskutečně vidět ta umělost, se kterou si jednička dozajista hodně pohrála. Ztrácí se autenticita a přichází klasická vyvražďovací kravina, která nudí, leká a dokonce zobrazuje samotnou čarodějnici. Jeden fakt tomuto filmu ale vyčíst nedokážu. Scénu, s tím, jak samotní návštěvníci zjišťují, co vlastně prováděli. Je to sice blbost, ale nedokážu na ní zapomenout. Možná měla něco do sebe, ale v té jedné scéně ukázala fakt, na čem si vlastně druhý díl stojí...na dosti dlouhém vedení, které zaplaťpánbůh tady taky skončilo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)
  • Na soundtracku k filmu je zastoupena i česká kapela Sunshine s písní Streamlined. (aseedi)

Reklama

Reklama