Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nekompromisni, brutalni horrorova zabava podle pribehu H.P.Lovecrafta. Neda mi to abych opet nevyzvihl Jeffryeho Combse v roli pres mrtvoly jdouciho vedce Herberta Westa. Jim zahrana fascinace smrti a absence citu je naprosto uzasna. Zdatne mu sekunduje pouze David Gale jako Dr.Carl Hill (pozdeji jiz jen hlava Dr. Carla Hilla ). Velice povedena je trikova stranka, predevsim zaverecny souboj v pitevne je nezapomenutelny. Jeden z piliru moderniho horroru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Re-animátor běží jako krví promazané hodinky. Tohle je totiž dokonalá ukázka toho, jak blízko k sobě má horor s morbidní komedií. Pro milovníky všeho gore to jsou hotové žně: zpřelámané oživlé kočky, vypadávající oční bulvy, hlavy rozsekané na hadry, krvežíznivé vnitřnosti žijící si po svém a spousta dalších chuťovek dělá z filmu nezapomenutelný zážitek. Osmdesátková atmosféra vás tu ocákne stejně mohutně jako pyj nadrženého černocha, a postava Herberta Westa se dnes už řadí po bok jiného kultovního hrdiny, a to samotného Ashe. Dvojice Brian Yuzna a Stuart Gordon zde započali svou brutální krasojízdu naprosto s přehledem, fanouškovského zbožtění pak dosáhli u stejně výborné Nevěsty. Bravo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vida, Re-Animatora jsem si pamatoval mnohem slabšího, než se mi zdá teď po opakované projekci. Repríza zkrátka mile překvapila, je to bezvadná hororová zábava se skvělými postavami, mezi nimiž samozřejmě vyniká Herbert West. Na hororovou komedii je to dějově poměrně nepředvídatelné. A na osmdesátá léta hodně krvavé a brutální. Závěrečná patnáctiminutovka masakr. Horror movie of the year ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky prostě skvělé. Může za to rozpočet, že se v exteriéru neodehraje ani jedna scéna, můžeme se divit, jak může znovuoživlá mrtvola přes kus města přenášet polonahou holku v bezvědomí v náručí, aniž by si toho kdokoli všiml, a podobně. Ale v týhle jízdě na tom vůbec nezáleží. Ani zde není tolik krve a nechutností, jak bych podle některých kometářů zde čekal, ale spousta skvělých vtipů, oživlých mrtvol lidí či kocourů, na lidi útočící střeva, useklá hlava prznící hezkou holku, ale hlavně, hlavně: Jeffrey Combs alias Herbert West. Kdykoli je na place, úroveň filmu a skvělé zábavy jde strmě vzhůru, kdykoli tam není, divák se těší, už aby se zase vrátil. Blíží se mu snad jen dr. Hill (respektive jeho část), ale jen blíží. Parádní a fenomenální horor, přesně tak, jak se patří. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama