Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 7

Recenze (725)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Čím míň toho víte, čím míň si toho pamatujete, tím víc si to užijete. Jako by si fandové ani nechtěli připustit, že dvacet let uteklo jako večer na heráku, skéro hraje druhý housle a Edinburghu vévodí spíš korporátní vázanky a domácí cookies. Danny Boyle to vzal za správný konec, a tak si Renton žádá o evropský granty a Begbie vychovává svého syna. Tak krásný film o otcovství, zodpovědnosti a dospělosti tu prostě dlouhé roky nebyl. Co když už je vám 47 let a jediný, co můžete dělat, je vzpomínat na to, jaký jste tehdá byli bouráci. Nic naplat, čeká nás to všechny. Jo a šedesátiletý Danny Boyle se definitivně utrhl ze řetězu a T2 Trainspotting je konečně synergií všeho, co kinematografii přineslo 21. století. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Asi bych měl být přísnější, ale mám pocit, že (reálně) to o moc lépe zpracovat nešlo. Dějově už to samozřejmě není taková atomovka jako předchůdce, ale v podstatě všechny ostatní jeho stěžejní devizy najdeme i zde - se svými rolemi dokonale sžité herce, Boyleovu zběsilou videoklipovou režii a správně řízný rozmanitý soundtrack, dodávající scénám kýženou atmosféru a energii. A nakonec vlastně i nějakou tu (nenásilnou) reflexi dnešní doby. Míra nostalgie, melancholie a sentimentu je na velmi snesitelné úrovni, vtipných, zábavných a silných scén nabízí T2 rozhodně nadstandardní počet (hodně z nich je kupodivu věnováno Spudovi). Určitě nelituji, že tenhle sequel vznikl. A už vůbec ne toho, že jsem ho viděl, přestože síly a filmově-historického významu svého předchůdce (podle očekávání) nedosahuje... 70 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dostal k tomuto filmu a nemôžem ľutovať. Kultovka nebola dvojkou vôbec pošpinená. Samozrejme, že T2 ťaží z nostalgie a využíva flashbacky do minulosti, no efektívne ich prenáša do prítomnosti a jednoducho zaujme. Príbehom, stále skvelými hercami a trochu gangsterským zakončením. Určite sa nestane ikonou, ako jeho starší brat, ale fanúšikov žánru určite poteší. Za najlepšiu scénu považujem vyše dvojminútový monológ Rentona pri večeri s Veronikou na tému Choose life. P. S. McGregor má asi recept na mladosť. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hele, tohle je jako vzpomínková akce.“ - „Nostalgie. Proto tu jsi. Seš turista po svým vlastním mládí.“ A ke vzpomínání toho je hodně, vždyť uběhlo přes 20 let…Nepatřím k fanatickým fanouškům Trainspottingu, ale ze zvědavosti, jak to Boyle pojme, jsem se přece jen nechal zlákat. A nelituju. Stará parta se sešla a je pořád vcelku ve formě (hodně malý prostor pro Kelly McDonald mě však zklamal). Jen řešená témata (krom někdejšího podrazu) jsou trochu jiná. A Rentonova „aktualizovaná“ generační výpověď je docela trefná, ostatně doba se změnila, avšak (někteří?) lidé ne. Vyrovnávání se s ne úplně vyvedeným životem a současným stavem je hořké (díváme se v podstatě na zkrachovalé, zestárlé páprdy), ale ne zas moc, ačkoliv humor už chybí. A hraje se (pochopitelně) na nostalgickou strunu. A to funguje natolik dobře, že nebudu házet film do průměru, ale zůstanu na slabších 4*. „A měl jsem to. Bez práce, prachů, styku s malým.“ - „A pak ses vrátil k heroinu.“ - „Můj nejlepší kámoš. Vlastně jedinej, co mě nikdy neopustil.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim no, jako tesil jsem se, ale ve vysledku asi naprosto zbytecnej film. Jednicka je pravem naprostej kult a vynikajici film, dvojka bohuzel sazi hlavne na to, takze serviruje vicemene nesmyslnej pribeh, kterej speje do bodu, kdy se hlavni ctyrka po letech konecne setka. Nevadilo by, ze to je vlastne jen sled scenek, ostatne to byl i prvni dil, jenze tohle se dosti tahne, soundtrack uz taky neni buhvijakej a druhej den jsem mel problem si vybavit dej filmu. Herci jsou sice porad super a je fajn je videt po dvaceti letech, ale nostalgie a par cool scenek bohuzel ke spokojenosti v tomhle pripade nestaci, navic trailer sliboval mnohem vic psychedelickou jizdu. Lepsi 3*, ale priste si radsi znovu pustim prvni dil. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Autor knižní předlohy Irvine Welsh se ve filmu sám objevil v menší roli, konkrétně v roli překupníka Mikeyho Forrestera. Stejnou postavu ztvárnil už v původním snímku z roku 1996. (rudicz)
  • V italské verzi filmu jsou hlavní postavy dabovány těmi samými dabéry, jako v prvním filmu, přestože postavy jsou o 20 let starší. (Tomas_TM)
  • Ve scéně, kdy jsou Renton (Ewan McGregor) a Sick Boy (Jonny Lee Miller) na pódiu v sektařském klubu a zpívají improvizovanou písničku, si můžeme všimnout, že v jednom kratičkém záběru má Renton u svého mikrofonu i malou kameru, kterou použili pro natočení několika záběrů z tentýž scény. (Dusty)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama