Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem nevýslovně šťasten, že mi tvůrci nezmrvili oblíbený seriál! Kdepák, pořád dobré, pořád zábavné, pořád s dobrým a místy příjemně černohumorným scénářem - "vy teda musíte mít žaludek" při pohledu na pilku, jíž si fachmani krájí chleba. No a Korejs na konci byla lahůdka, takhle od plic jsem zasmál naposled...naposled když... naposled, kam až moje paměť nesahá. Ale trochu mám potíž s Jurajem Lojem, což má být alternativa chladného snaživého policisty, a Barbora Bočková snad do týmu taky zapluje, zatím jsou obě postavy nevýrazné (a tím nemyslím časový prostor jejich prezentace v seriálu). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V něčem stejné, v lecčems jiné. Zajímavé téma starých chlapů v současnosti, měli bychom se pořádně dívat, někteří z nás budou v téhle fázi co nevidět. Za několik let, co jsme na 1. oddělení nebyli, se prostě musely některé věci změnit -  ženy už dávno na kriminálce jsou, co se týče Pražáka, ten se jako blbec choval vážně už dřív, viz neurvalý výslech ke znásilněné ženě a další. A líbí se mi, že třetí řada dostala trochu temnější vizuál, něco jako Devadesátky. Ale jo, na rozjezd bych tomu 70% dal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiná dynamika mezi postavami, ale vzhledem k časovému posunu od prvních dvou sérií je to logické a nevadí to. Když si vezmu sebe, určitě taky k některým lidem přistupuju jinak než před šesti či osmi lety. Zato Plíšek chyběl citelně a na nové tváře v týmu si budu chvíli zvykat, zvlášť ta policajtka je prostě divná, lepší slovo pro to není. Případ už jsem znal z nějakého dokumentu, ale rád jsem se podíval na toto zpracování. Typický černý humor nechybí ("vařím Čočku"). A Korejs na konci paráda. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezchybné navázání na předchozí série, šest let je tady poznat jen na služebním autě. Navíc výborný humor, takhle vtipné dialogy bych u kriminálky snad ani nečekal. No a Ondra Vetchý má kliku, že když se nedaří Spartě, tak na 1. oddělení se vyplatí zajít vždycky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6letá pauza je znát, vyšetřovatelé nám zestárli a část sestavy se vystřídala. Zejména slovák s nechutným přízvukem mě silně irituje a cítím, že na toho si budu zvykat dlouho. Jinak hned ze startu koukatelná epizoda, kde se střílelo do fetek, cigošů i buzerantů a nechyběla pořádná dávka humor. Účast v talk show u Karla Šípa neměla chybu a lehce předesílaná, ale stále extrémně vtipná vsuvka s pilkou byla úplně boží. [70 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá profilace a trochu i psychologie, skvělý černočerný humor (pečenej vařenej, vařím Čočku, to snad vejde do top filmových a televizních hlášek), trocha politické nekorektnosti, až jsem se divil, že to Česká televize pustila a necenzurovala (ale oni si to vynahradí lesbickou detektivkou Marthou Issovou) a případ samotný se vyvíjí rovněž zajímavě ("My jsme vám právě zachránili život.") Skvělý byl rozhovor v autě při sledovačce o tom, proč nemá postava Blažka ráda nového kolegu Netíka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start třetí série případů pražské mordparty byl pro mě po velmi kvalitní druhé řadě mírným zklamáním. Ale opravdu jen mírným. Nejsem zrovna velkým fanouškem Bolka Polívky, ale jeho major Václav Plíšek byl skvělý a tady mi citelně chyběl. Překvapilo mě i zmizení majora Dušana Vrány, to mi ale tvůrci v závěru vysvětlili k mé plné spokojenosti. Zase se mi jednou rozbublala krev v oběhovém systému, když mi bylo vysvětleno, na čem při vyšetřování vraždy skutečně záleží, a co je případně méně podstatné. Dopadení pachatele je pochopitelně důležité, mnohem důležitějším faktorem je ale zajištění toho, aby se nedostalo ven, že by mohl patřit k jakékoliv místní minoritě. Jo, jo, stále častěji si uvědomuji, že je pro mě současné politicko- aktivistické smýšlení záležitostí nadmíru záhadnou. No, alespoň zbyl nějaký ten prostor pro černočerný humor. / Poučení: Pokud si chceš krájet salám, nos si vlastní nůž. 4*- ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé pokračování úspěšné krimi série, tak trochu mi chybí Plíšek, měla jsem ho ráda, nové postavy mi zrovna dvakrát nesedly.. Nicméně vyšetřování nálezu kosterních ostatků v zahradě rodinného domu, zmizení dvou mužů a postupné odhalování zločinu je poutavé, potemnělé a černohumorné (Čočka byl doma pečenej vařenej).. U mě spokojenost, těším se na další díl.. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se a bylo na co. Přirozené, autentické, uvolněné - žádná křeč, zajímavé. A super hudba jako bonus - Juraj Dobrakov. První díl brutální. "Vařil čočku/Čočku." Černý humor, pachatel psychopat bez citu. Nechávám si jednu hvězdu do zásoby (foroty). Uvidím, co další díly. Asi si budu muset připomenout 2. sérii. Už je to dlouho a všechny souvislosti se mi již vykouřily z hlavy. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, k závěru to zasmrdělo pořádným černým humorem. Čočka doma pečenej vařenej, vařím čočku, jojo, oba scénáristi sice taky zestárli o šest let, ale jejich smysl pro humor se nezměnil. Pilka na závěr byla perfektní. "Vy teda musíte mít žaludek." _____ Na Slováka si snad zvyknu, Bočková je kost a kůže. Pan ředitel potěšil. Korejs taky. ____ Osobně se mi líbí naznačenej příklon k osobní rovině dramatu. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesti letech tady máme nové případy 6. oddělení a po zahřívací první části se zase máme na co těšit. Doba pokročila a v týmu jsou nové postavy, které nejenom v příběhu ale i mezi mnohými diváky to budou mít těžké. Za mě dobře. Jenom chybí postava Plíška. Ale co. Nová doba si žádá změny. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......priemer - tak nejako náhodne vypátrané ....chýba Bolek Polívka a namiesto neho slovák Juraj Loj.....prízvuk vyriešili s tým, že vyrastal na  Slovensku....taký jeho herecký  sterilný štandart....Ondřej Vetchý už je skôr v kancelárii.....Filip Blažek s komplexami........a tak ......prvá časť - ozaj len priemer aj to slabší.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kriminálka perfektní. Starý tým šlape, i když mi chybí Polívkův Plíšek. Nejen Pražákovi ovšem vadí noví kolegové, zatím nezapadli. Nadhled, černý humor a jistá profesionální otupělost byly ozdobou vyšetřování. A na závěr třešnička v podobě Korejse. Těším se na další díl. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý případ, důkladná profesionální práce vyšetřovatelů a k tomu trefně zacílený černý humor, který se v naší televizní tvorbě moc často neobjevuje. Start třetí série se povedl na výbornou. Podle mého názoru je to zatím nejlepší epizoda celého seriálu. Včera jsem dokoukala druhou řadu, takže mám hodně čerstvé srovnání. (90%) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na počátku serie se mi zdá, že se trochu moc tlačí na pilu....Blažek hraje až přes čáru věčně nas.anýho, i je to celé takové samoúčelné....naštěstí se to od třetího dílu začne zvedat. Vetchý nám taky pěkně korejsovatí. ()

Reklama

Reklama