Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Recenze (266)

stration 

všechny recenze uživatele

Až se vám bude zdát, že se děj poněkud komplikuje a že se těžko orientujete v množství postav, tak nezoufejte, bude hůř, ale na konci to do sebe zapadne. Naštěstí. Protože chvílemi jsem měl fakt obavy, jak to dopadne. Na celém filmu je fajn, že je celkem napínavý, dobře zahraný a podle kvalitní knižní předlohy. Tvůrci si mohli ale dát víc záležet. Výsledek působí jako delší verze kterékoliv epizody Odložených případů a přihrává k tomu i televizní look. Po skončení filmu si oddechnete, že to máte za sebou a že to zas tak blbý nebylo. Ale znovu bych si to nepustil. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavá a unylá adaptace doplácí především na osobu režiséra a scenáristy, který se držel až moc při zemi. Je sice fajn, že Paquet-Brenner zachoval podobnou narativní strukturu jako Flynn, tedy střídání současnosti s flashbacky, jenže na rozdíl od knihy to příliš nefunguje, protože tu absentuje jakékoli napětí. Zatímco v knize čtenář do poslední chvíle netušil, jak se vše vlastně odehrálo a kdo je vrah, ve filmu je od prvního momentu jasné, kdo pachatelem není. Postavy bohužel nemají žádný velký vývoj a vše se odehrává ve vytyčených žánrových mantinelech, takže tvůrce zkrátka nemá čím překvapit, natožpak šokovat. Vytýkat mu, že by byly nesympatické, je nefér, protože stejné je to i v knize. Také tu zásadně chybí onen jízlivý a ironický humor, kterého je kniha plná a v potřebných chvílích těžký příběh odlehčí. Paquet-Brenner se zkrátka bere moc vážně a rád by asi natočil kvalitní a temnou kriminálku, daří se mu to ale jen částečně. Na ryze průměrné úrovni tak film drží zejména herci, kteří sice nemají moc co hrát, ale je vidět, že do rolí dávají maximum. Theron se do úlohy zlomené a nevyrovnané ženy hodí a je příjemně civilní, Grace Moretz je naopak jako vypočítavá "mrška" výborná a taktéž zbytek obsazení je velmi dobrý. Je opravdu škoda, že to celé je tak strašně nezáživné, nudné a bez nápadu, protože výsledek pak působí víc než co jiného jako solidní televizní film. To je na adaptaci tak výborné knihy se zajímavým tématem dost málo. 50% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, hoci nedostatočne vysvetlených motivácii a logických nedostatkov tu bolo dosť aj na 3 filmy. Dialógy udržali moju pozornosť celé dve hodiny, hoci originálne to nebolo a zápletku má lepšiu každý diel NCIS. Šiel som na to kvôli Chloe, lenže ona tam hrala asi 20 minút čistého času, navyše zápornú postavu. Charlize nefandím, ale musím priznať, že hrala výborne. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Kvalitní knižní podklad není zárukou úspěšného filmu. Na film Dark Places jsem se opravdu těšil, kniha se mi líbila a Charlize Theron jsem si v poslední době oblíbil, ale musím přiznat, že mě při sledování mé nadšení opustilo. Veškeré napětí, temná atmosféra a těžkost tématu jakoby z děje vyprchala při jeho přepisování z knihy na scénář. Od dobré herečky můžete očekávat dobré hraní ale pokud jí nedáte kvalitní scénář ona z toho víc neudělá. Zdálo se mi, že film hned ze začátku šlape na plyn, zbytečně se žene kupředu. Možná si Gilles Paquet-Brenner řekl, že nemůže věnovat moc času tomu co se děje Libby v hlavě protože to by se na plátno přenášelo těžce, ale vše urychlit, hodit Libby bez přípravy hned do vody mi také smysl nedávalo. Rozhodě je filmová Libby více nepříjemná než ta knižní, která si přeci jen jisté sympatie čtenáře zajistí. V tomto případě je chyba na straně scénáristy a režiséra a právě tak je z Dark Places průměrný film, který se sice snaží ale o to hůř to vypadá. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Totálně nevyužitá příležitost. Film vůbec nepracuje s atmosférou ani gradací, takže konec je vyčpělý jak vzduch v hokejové šatně. Škoda, protože příběh měl celkem potenciál. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem Temné kouty četla, tak mě ani příliš nelákalo vidět to natočené, ale nelituji. Libby Charlize Theron byla přesná. A kupodivu mi to přišlo zajímavé i napínavé, i když už jsem znala zápletku (která je vážně excelentní a hlavně uvěřitelná). Proto mě o to víc zaráží celkové nízké hodnocení, tento film si určitě zaslouží vyšší. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Na starý kolena kleptomanická, umaštěná, líná lhářka Líza (triple L) žije celej život z nečeho, o čem neví ani kulový. Bráchu usvědčí z trojnásobné vraždy a je jí to tak nějak snad i jedno. Jenže po letech vyplavou na světlo skutečnosti, který jí nutí se opět vrátit v čase a zjistit, co se opravdu stalo. Hutná farmářsko-satanistická atmoška je brilantní. Líza a zbytek kástu taktéž a celej film vás nutí přemýšlet, co se opravdu stalo a kdo za tím stojí. Spokojenej na 75% P.s: těžko říct takhle z hlavy ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Proč já vždycky udělám tu blbost, že si filmovou verzi pustím bezprostředně po dočtení knižní předlohy? No, ona už ta kniha rozhodně není geniální, ale připadalo mi, že film byl natočen jen podle její druhé poloviny, která byla tím pádem natažená do hodiny a půl a neměla takový spád a "wow" efekt jako při samotném čtení (i když to spíš bylo zaviněno tím, že jsem vlastně naprosto jasně věděla, co se bude dít). Některé linky, ač byly poměrně zkráceny, byly v konečném výsledku filmově ztvárněny perfektně (Krissin příběh), ale jiné zase naopak nebyly zvládnuty vůbec - Ben, jenž ve filmu působí jako chudáček, který vlastně za nic nemohl a všeho lituje, v knize to tak zdaleka nebylo. Také výběr herce Coreyho Stolla, ztvárňujícího starého Bena, byl docela přešlap mimo, tady se ta podoba nedala nalézt ani úplným přimhouřením obou očí. Charlize Theron podala asi její nejhorší herecký výkon, který jsem měla možnost vidět. Ani hudba zde v podstatě nebyla žádná, čekala jsem, že aspoň ta bude zhutňovat celou atmosféru. Achjo, proč vlastně dávám ty 3*? Sama nevím, asi to časem ještě snížím, nebo nějak vstřebám. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi mi to celé skôr pripomínalo nejakú 2-dielnu epizódu zo seriálu Cold Case (Odložené prípady), a nie poriadny mysteriózny thriller aký som od toho vlastne aj túžobne očakával. Nebolo to zlé, ale akosi tá schéma predsa len až príliš kopírovala epizódy spomínaného seriálu. 30 rokov nič a zrazu sa celý prípad rieši takmer bezprostredne sám od seba a zrazu všetko dokonale do seba zapadá. Logika občas výrazne pokrivkávala, ale tak aspoň tie zvraty v deji a kvalitné dialógy tomu dodali ako tak potrebný efekt. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

srovnávat Zmizelou a Temné kouty je a zároveň není na místě.Zmizelá je dozajista ve zpracování minimálně o třídu výš a i přes svojí délku vtáhne a nepustí.Kouty naopak minimálně v první třetine trpí zbytečnou rozvleklostí a divákovi chvilku trvá než se zorientuje a pořádně se dostane do příběhu.Na druhou stranu ale oba film nesou jsné společné znaky autorky a i tady se vypráví ve dvou časových rovinách,mezi kterými se skáče prakticky nepřetržitě.Osobně mi chvilku trvalo,než jsem se do filmu dostal,ale po odzávaném startu mě příběh chytil a finální rozuzlení mě překvapilo (byť to není ani zdaleka takové je ve Zmizelé)).Plusem tady je navíc ještě standardně hodně dobrý výkon Charlize Theron a v trochu překvapivé roli i Chloe Grace Moretz.Ve finále film splnil svůj účel a dost mě nalákal k přečtení knihy,kterou už mám v merku poměrně dlouho...70% ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Plochý scénář s naivním příběhem a nepravděpodobným vývojem událostí. Nepříliš logické chování postav, jejichž motivy se s rozuzlením ukážou být natolik nesrozumitelné, že nemají šanci ospravedlnit celou tuhle dvouhodinovou (ano, je delší, než se zde uvádí) detektivní hru. A nedokáže to ani citlivá režie a trpělivé tempo vyprávění. Svým hodnocením možná vynáším až příliš krutý ortel, ale tenhle snímek je podle mě jenom jeden veliký omyl. Nemohu jinak. 15% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to celkem v pohodě,flashbaky do filmu zapáslý nenásilně,příběh přehlednej,přitom žádný polopatický vysvětlování ve filmu neni.Na konci sem měl opravdu hnusnej pocit po těle,jak se život s některejma nesere.70%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Typická Amerika, kde i s rodinné tragédie se dá léta žít a brát za to peníze, to by u nás neprošlo. Tady by po ní za pár měsíců ani pes neštěkl. Zajímavá zápletka. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak nechápu nízké hodnocení, protože i druhá zfilmovaná kniha od Gillian Flynn stojí za to. Možná nesehnala tak známé jméno na režisérské židli, ale jinak bych chválil. Herci jsou pro své postavy vybráni skvěle a dokonale mi do předlohy sedí a navíc si všichni to své odehrají s přehledem. Charlize Theron vystihla nesympatickou Libby naprosto dokonale. Trošku zmatené je možná prolínání časových rovin, ale co si budeme nalhávat, přesně tak tomu bylo i v knize. Možná znalost předlohy mě okradla o něco navíc v závěru.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží získať výstredný špinavý vzhľad, ale dokonca aj flashbacky z 80. rokov vyzerajú nevýrazne. Materiál na uctievanie diabla je takmer na smiech a na tomto filme je len málo šmrncovného. 4/10 ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama