Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řad japonských sci-fi filmů. Já, jak jsem již řekl v komentáři Godzilla-Útok z neznáma, že po mé stránce nemám japonskou kinematografii vůbec probádanou. Je to druhý japonský film, jež jsem viděl a musím říct, že se jim poved, ale musím uznat, že Godzilla-Útok z neznáma byla o * lepší. Proč? V Godzille bylo více světelných, vizuálních... efektů a celkově to bylo takové světlé. U Gappy ubylo o něco málo efektů, i když Gappa byla natočena později, mohli udělat kvalitnější efekty a film byl strašně tmavý, ale stvůru, myslím jako Gappu udělali vynikajícně. Jak to vezmu od začátku, tak ten byl místy nudnější, žádná akce, sřed se rozjížděl a nastoupil strhující, plno efektový a šíleně dojemný konec. Na konci jsem se dokonce i rozbrečel, tak silně na mě zapůsobil. Hudby bylo málo, ale byla na pravých místech ( konec ) . Taky mě nadchly herecké výkony. A byl jsem nadšen z dabingu, byl jsem vyjukaný, že je to Česky. Japonská kinematografie se mi začíná líbit a i tento film se mi líbil. Je to na hranici 79% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála katastrofických filmov, prístupný deťom, bez následkov na ich psychiku. Príšery totiž nevzbudzujú hrôzu, ale skôr súcit a pobavenie. Dôležitá je v tomto smere aj eko stránka filmu, upozorňujúca na to, že človek by sa nemal správať k iným živočíšnym druhom ako ich pán, ale len ako ich rovnocenný druh. Naivné dialógy a isté akčné prestoje deti zvládnu, kým si budú lámať hlavy nad tým, čo za divné oči to svetielkovali na začiatku z mora. Naivné triky (ten s tankami mi pripomenul partizánsky film Vlčie diery) kultového filmu. Vôbec nie je tak hrozný, ako tu kolegovia píšu. Je detsky imaginatívny. Fakt je, že veľa z tých, čo videli film ako deti, stratili schopnosť naivného očarenia a prižmúrenia oči nad nedostatkami. Alebo skôr, nahradili ju (často zradnou) racionalizáciou všetkého. I umeleckého diela. Akým film je, bez ohľadu na jeho kvalitu. Nuž a Gappa je nadpriemerne kvalitná. Síce len kúšťok nad priemer, ale je. Samozrejme, s prihliadnutím k dabingu a záverečnému antifeminist posolstvu, kedy si fotografka z novín na základe skúseností s Gappou famíliou uvedomí, že jej miesto nie je v práci, ale výlučne pri sporáku a plienkach. ()

Reklama

Mleako 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tenhle film v dnešní době, kdy už se nám přes filmová plátna přehnala Godzilla, nespočetné druhy dinosaurů z Jurského parku či mimozemská invaze z Dne nezávislosti. Věřím ale, že v době, kdy byl film natočen se jednalo o celkem zdařilé béčko a ani já jsem se u toho, přestože scénář je tak neskutečně originální a zpracování na dnešní dobu zastaralé, nenudil. Takže u mě je to tak za 2,5* ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Gappa, aneb rádoby velkofilm z šedesátých let po japonsku. Jistě, je to kravina až na půdu. Chápu, že někdo může mít z toho, jak je tenhle snímek blbý, pomyslné orgasmy, ale Gappa nenabízí nic ani na intelektuální ani na zábavové rovině, hudba je velice mizivá a nevýrazná, herci strašní a spíše mi připomněli kvalitu na pomezí domácího videa a soukromého divadla pana Burnse. Jasně že to může být kult, či dokonce průkopník žánru, ale popravdě žánru, který je mi protivnější než latinskoamerická telenovela se slasher hororem a teenagereskou komedií dohromady. Závěr nasadil filmu korunku i s jablkem. Byl tak srdcebolný, že jsem si raději dával každých pět vteřin pauzu, abych to rozdýchal. Já ale mám rád béčka, ne že ne, ale gappí rodiče s malým gappátkem (kteří snad měly připomínat griffiny), byli buď nudní nebo....chtěl jsem říct směšní, ale ono to k smíchu opravdu nebylo... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dobrý je to. GappaFamily sice není tak charismatická jako Godzilla, Mothra atd., ale jinak je to regulérní, funkční a technicky relativně kvalitní oldschool kaijumůvíčko. Děj je taková klasické poučení o lidské blbosti, chamtivosti a pozoruhodnému talentu dělat věci složitě, když mají jednoduché řešení. Kdo má nakoukno, jistě si vzpomene na britského Gorga od kterého si Gappa vypůjčila základní dějovou kostru. = Solidní průměr a palec nahoru. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama