Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...iste môžeme hodnotiť skoro 5O-ročný film ako naivný s primitívnymi trikmi,ale v dobe keď tu nebolo v televizii, v kinách nič podobného - tak v kine to bol zážitok aj keď už v tej dobe tie hračkárske tanky,autíčka sme registrovali - v každom prípade pre mňa film má charizmu - a patrí to akejsi "voľnej trilógie" ,ktorá bežala v kinách .(Okrem filmu Gappa sa premietali i filmy :Gamera kontra Gaos a X-príšera z vesmíru) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil Gappu ani Godzillu, Gameru a jiné sympatáky v socialistických kinech. Tudíž nemám důvod nostalgicky přidávat hvězdičky v hodnocení. A přece se mi to líbylo. Ta infantilnost, dětinský scénář, výkony (ne)herců a hlavně "triky". To všechno byla paráda. Skupina vědců na jakémsi bohém zapomenutém ostrově najde Gappa mládě a přiveze si ho s sebou do laboratoří velkoměsta. Samozřejmě tohle se nelíbí Gappa rodičům a ti podniknou trestnou výpravu za záchranou potomka. Kouzelné jsou všechny akční scény, které ocení hlavně příznivci brakových amerických hororů 40 - 50-tých let. A sladoučký závěr se štastnou Gappáckou rodinkou je jen třešničkou na dortu. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco - tedy v našem dětství, tj. u mě v pravěku, kdy žižka měl obě oči atd... jako malí, jsem chodili do kina z očima navrhch hlavy a fandili všem tady těm příšerkám z Japonska - Gappa, Gamera, co lítala a vypadala jak želva, záporná Gaos, pogumovaná X-nestvůra z vesmíru..... sakra i ty vlašťovky, tenkrát lítaly jinak...... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na úvod poviem len - GAPPA nieje GOJIRA ( pre neznalých GODZILLA :) ). Nebyť mojej obľúbenosti japonských kaiju spektáklov, išlo by o kvalitný odpad. Nuda, infantilnosť príbehu a trikov a to nespomínam ani herecké osadenstvo. No, ak máte radi monster movies východnej civilizácie, budete okúzlení. Ostatný prepnite na iný film. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Film nelze srovnávat s dnešními filmy. Jde o úplně jiné měřítko hodnocení, jelikož v daném roce nemohli být efekty a triky jako dnes. Jinak nějak obzvášt' neoslní příběh, ale jako celek to fungovalo dobře a jako malý jsem to hltal stejně jako Godzillu, i když ta mi přirostla k srdci více. 60% ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama