Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 6

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (515)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho pořádně opřeli a krev stříká všemi směry. Určitě si byli moc dobře vědomi, že série Evil Dead = brutalita. Humor měl svého času na svědomí od 2. dílu Bruce Campbell. Možná je dobře, že v roce 2023 absolutně chybí. Tady se na lekačky rozhodně nehraje. Tohle není žádná duchařina. Finále krásně graduje. Postavy sympatické. Poctivých 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klasici Tapert, Raimi a Campbell drží laťku a nepoleví. V intenzitě, množství krve i vysoké technické úrovni. Poprvé mimo lesní chatu, ale v neméně nehostinném prostředí sociální bytovky bez funkčního výtahu a únikového schodiště. Ďábelské masky a chování démony posedlých obětí už jsou osvědčeným fan-servis trademarkem série. Postavy se nechovají až tak debilně jako posledně a jejich obsazení a “rock-emo” stylizace jsou správně nekonvenční, připomínají ansámbl obsazení posledního Hellraisera. Tajuplně krásná Alyssa Sutherland se pro roli démonky narodila. A že má tato série nejvypečenější démony ever, víme. Tentokrát je jim navíc vystavena i malá holčička! Potěší, vidět zase jednou na velkém plátně tak masakrální žánrovou lahůdkou, dělanou s tolikou láskou. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Sam Raimi má môj rešpekt a uznanie. Keď som ako puberťák prvý krát videl jeho horror "Evil Dead" (Lesný duch) tak som sa skoro dosral od strachu. Tento film sa stal pre mňa jedným z najvýraznejších a najkultovejších horrorových snímkov. Je to silne atmosferické dielo. V roku 2013 bol vyprodukovaný remake. Ten je utopený v krvi, hnuse a gore, ale desivá atmosféra Raimiho originálu tomu chýba. Prešlo ďalších desať rokov a neskúsený írsky režisér Lee Cronin sa rozhodol opäť oživiť "Lesného ducha". No prišiel s progresívnou, prevratnou novinkou. Démonický lesný duch nebude vyčíňať v lese, ale v rozpadajúcom sa paneláku uprostred mestského getha. Progresívne to nie je len kvôli zmene prostredia, ale aj vďaka kastrácii mužského elementu. Sú tam len samé nesympatické kundy a dve transgenderové čudá. Vírus neoliberálnej woke propagandy už infikoval aj horrorovú tvorbu. Toto je ešte horšie ako ten nepodarený remake. ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Najít v posledních 5 letech dobrý horor je zhruba tak obtížné, jako najít pannu mezi dvanáctkami. Od úvodní scény bylo nad slunce jasné s jakou píčovinou budu mít zase co do činění. Poté už se pouze jen stupňovalo neustále narůstající přehlídka zoufalství, debility a především neuvěřitelné nudy. Všechno se hroutí na zcela dementním scénáři, katastrofálně zvolené lokalitě (přesunout děj z lesa do paneláku mohlo napadnout jen kolosální píču), kde se tato šílenost odehrává a především nesmírně uboze napsaných postavách, kde nemůžou samozřejmě chybět lesby a transky. Všichni herci, herečky a zástupci neidentifikovatelného pohlaví jsou vám tak krajně nesympatičtí, že je vám zcela lhostejné, jak se bude snímek vyvíjet a jak skončí. Absolutní ztráta času. Ze soudku toho povedeného stojí za zmínku snad jen technická úroveň vraždiček. [15 %] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu ten fame, který samozřejmě pramení i z toho, že jsem horory notně přejedený a vlastně bych na něj nějaký čas měl přestat koukat. Nový Evil Dead Rise mě však půlku filmu notně nudil a jen jsem si odškrtával další vraždy a lekačky, které jsme už viděli milionkrát. Jasně, čistě technicky je to natočeno akurátně, ale přijde mi zvláštní, že na ten deset let starý reboot se tolik nadávalo a tento mnoho lidí nedá dopustit a do kin se derou davy. Ale chápu, že jsem pro tentokrát v menšině, fanoušci hororů jsou jistojistě nadšení, leč nechápu, že jsou ještě stále nepřejedění. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Film obsahuje několik odkazů na jiné klasické kousky ze svého žánru, například Vymítač ďábla (1973) – zvracení, nebo Věc (1982) – závěrečný mutant. (Haymar)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama