Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 3

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (815)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Závěr trilogie byl opět plný velmi silných okamžiků, jak utrpení, povstání, bojovnosti a kdo ví čeho dalšího. Jede si pomalým tempem, až ani v závěru nemusí dojít k impozantní bitvě, po které jsem ani netoužil, ale hlavní je to, že dojde k zúčtování a k záchraně svého druhu, i když je jasné, že z toho zřejmě hlavní kápop Caesar nevyjde živý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, utahaná alegorie, dokument o opicích. Kouzlo prvního filmu zcela vyprchalo a na původní film ze 60. let tohle nemá ani za mák. Snad zkrátit o hodinu... Kecy o tom, jak jsou na sebe zlí nejen lidé, ale i opice, najdu v řadě daleko chytřejších filmů. Pár momentek je fajn - úvod, vodopád, pronásledování na koních...pak se z toho stane koncentrákové drama a nakonec je vše velkolepě zničeno, jak to známe z bondovek. Po technické stránce není co vytknout, snad jen pixelová lavina, ale voda se prý blbě animuje ve všech skupenstvích, tak nad tím se dá přimhouřit oko. Jinak dýchavičné, s minimem napětí. Konec mi připomněl nekonečné umírání Jana Amose...ještě že jsem to tušil a do kina nešel. A vnitřně jsem se bránil fandit opicím, když nakonec ovládnou celou planetu, že...a lidi byli vykreslení spíše jako svině. Pak se těžko jeden s nějakou postavou ztotožní. Slabé. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Film s luxusní stopáží, ale na druhou stranu bych z něj nevystřihl ani minutu. Emocemi nabitý blockbuster, v kterém je lidstvo až na nějaké třetí koleji. Na první a druhé jsou opice a jejich cesta napříč apokalypsou zničenou zemí. Nádherné celky, tiché, dechberoucí. Závěrečná třetina alá Motýlek sice za první hodinou lehce zaostává, ale do finální destinace to Matt Reeves dotáhne nakonec přeci jen se ctí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HISTORIE LIDSTVA SMĚŘOVALA K TOMUHLE OKAMŽIKU…“ /// Válečný drama s útokem na opičí emoce… Tahle trilogie postupně spěla k dramatickýmu vyústění, ovšem překvapilo mě, že dostanu regulérní válečný drama, který, nepatřit do opičí ságy,by mohlo bejt klidně vo Dánech, Norech… (Možná přeháním…) Filmařina moc dobrá, upoutala hudba a dramatická nálož, kterou tenhle film ukrejval (- včetně protahování záběrů). Spokojenost ano, ale taky vnitřní rozpolcenost. Chtěl jsem prostě víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1963 napsal Pierre Boulle, neznám. 2.) Serou mě opice. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem zde měl hodně zdrcující kritiku, ale člověk míní, divák mění. Válka o planetu opic dnes vidím jako parádní ukončení dost možná nejlepší moderní trilogie. A tím ukončením vidím hlavně fakt, že hlavní hrdina umře, opice jsou v bezpečí a příběh došel svému závěru. Co by za něco podobného filmy v roce 2022 daly. Příběh Ceasara je tedy odvyprávěn. Je zde rovněž pár odkazů na nejstarší planetu opic (Cornelius, Nova), rovněž Ape-pokalypse potěší. Putování zimní krajinou tedy měly něco do sebe. Jednička načrtla zajímavé postavy, dvojka nám dodala úžasného Kobu a Trojka se už zase hezky soustředí na Ceasara a jeho cestu za pomstou. Celé je to správně westernově osudové a na konci samozřejmě dojemné. Souhlasím s názorem, že lépe to opravdu nešlo. Bojím se že jednou se na planetu opic budou chtít vrátit chamtiví producenti ale dopadne to mnohem hůře. Tahle trilogie měla prostě srdce! 80% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru a v oblasti Kananaskis. Natáčení začalo 14. října 2015 a skončilo v březnu 2016. (PaTeXx)
  • Velká čest byla udělena australské internetové hvězdě Ozzy Manovi, který si mohl zahrát jednu z vedlejších, ale významných rolí opic. Po natáčení Ozzy o sobě sám ze srandy prohlásil, že pohybovat se jako opice má vrozené, a tak nácvik nebyl třeba. (Eliott)

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama