Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

higuain 

všechny recenze uživatele

"Pro dobro Michaela Baye doufám, že tohle jsou poslední Transformers, který režíroval." Moje poslední věta z komentáře ke čtyřce se ukázala jako naivní a po třech letech jsou tu další Transformers v podání Michaela Baye. Jejich nekvalitu asi nemá cenu moc rozebírat, protože bych se jen opakoval. Je však pozoruhodné, kam až se tahle série dostala za 10 let od vydání prvního dílu, jehož úroveň je na míle vzdálená tomu, co nám Bay servíruje dnes. Ani dvojka s trojkou nejsou žádná veledíla, ale teprve od čtvrtého dílu lze pozorovat až fascinující rezignaci na jakékoliv tvůrčí ambice a snahu natočit dobrý film. Bay jede bezkrevně na automat, Jablonsky snad jakoby zapomněl skládat hudbu, scénář nemá smysl komentovat a herci se snaží tvářit, že to vlastně není zas tak debilní. Jenže ono je. A hodně. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ještě tři hvězdy, ale s odřenýma ušima. A to hlavně kvůli formální stránce, protože obrazově to je spektakulární. Příběh sám, no, dejme tomu, ale strašně se to táhlo, ty dvě a půl hodiny byly docela úmorné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už ve čtvrtém dílu se Bay lehce utrhl ze řetězu,ale nutno uznat,že na třetí pokus jsem tomu filmu přišel na chuť.Pátý díl je pak hodně podobný jako čtyřka,jen je potřeba všechno ještě vynásobit minimálně dvěma.Je to pořád hodně dlouhé a přehnaně patetické se spoustou rádoby cool dialogů,které už ale místy kloužou někam k parodii.Co víc,pátý díl je první hodinu prakticky nekoukatelný,protože víc než film připomíná random sled jednotlivých scén,které moc nedávají smysl a měl sem velký problém se zorientovat co se vlastně děje a kdo je kdo a navíc i kde.Zhruba po hodně se pak ale naštěstí stane menší zázrak a Poslední rytíř se stane o něco méně zmateným a celkem koukatelným se solidním finále.Akce je strašně moc,je prakticky stejná jako v předchozích dílech a všechna ta destrukce se celkem rychle přejí.Mám Trasnfromery rád jako bezduchou popcornovou zábavu,ale myslím,že BAy už by mohl přestat...a nebo se vrátit k relativně komornímu prvnímu dílu (v rámci série).Úplně nejlíp by asi udělal,kdyby se vrátil k blockbusterům typu Armageddonu...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako přes kopírák předchozího dílu. Hopkins už se taky namáčí do všech možnejch projektů, nicméně dal tomu trochu šťávy... Ovšem těch 154 minut už je opravdu hodně! Čtyřka mě bavila daleko víc! 55% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na pomezí dvou až tří, ale za tu mnohonásobnou zhovadilost oproti minulým filmům, tentokrát za dvě. Transformers: Poslední rytíř je doposud nejhorším dílem Transformeří série. Sci-fi tak líné, že jde doslova cítit, jak už tvůrce ani scénáristy nebaví tvořit další epizody. Příběh nejen že nedává smysl (je konec světa o kterém všichni ví, ale stejně každý řeší jestli zítra si najde partnera), ale je navíc blbější než kdy dříve. Události z minulých epizod jsou popírány (Bumblebee mluví v prvním filmu, ale to je zde popřeno, Megatron co zemřel ve trojce zde opět žije ve své původní podobě). Je až neskutečné, jak nevýznamný byl děj ze druhého dílu Transformerů, který v podstatě byl o tom samém, jen jinak vyprávěném. Ten je zde buď úplně zapomenut nebo byl tak nevýznamný, že to ve výsledku vyznělo nastejno. Michael Bay chce zde zřejmě ukázat producentům, že už další díly nechce režírovat. Bohužel, my si to spolu s nimi musíme v tom kině vyzobnout až do posledního hořkého zrní. Scénář je dementní až nad hlavu a napsali ho určitě transformeři se zavirovaným softwarem. Třetí epizoda jen za ty počítačové efekty, neb to jediné je zde uhlídané. Zbylé dvě za středověkou bitvu, Artušovskou legendu a Anthonyho Hopkinse, na kterého jsem se rád díval. Zbytek nestojí za řeč. 55% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Příběh a vše okolo je jedna velká průměrná záležitost, ale kvůli toho se Transformers člověk nedívá. Vizuály, zvuk, výbuchy, destrukce...jsou na absolutně nejvyšším levelu. Vidět v IMAXu nutností. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z celé série Transformerů jsem viděla pouze 3.,4. a nyní 5.díl. A ani jeden z nich mně vůbec ničím nezaujal. Koukat se na to dá, ale pro mě je to šílená blbost. Omlouvám se, ale spojit Transfromery s králem Arušem a legendou o kouzelníkovi Merlinovi? Vážně se tohle stalo? Super efekty, skvělá akce, ale příběh hrozný. Už by se vážně tahle série měla ukončit. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak mi bylo líto promarněného potenciálu v tomto díle. Pozitivně hodnotím starého roboty a toho steampunkového robota Cogmana. Když se poprvé objevil Anthony Hopkins bylo okamžitě znát, jak jsou ostatní lidské postavy proti němu ploché. Americký hrdina byl najednou tak tupý a hloupý. Škoda, že se tento díl celý neodehrával v Anglii a pouze s aglickými herci na britském písečku. Takto pouze rutina s nudným koncem. Dosti mě tu vadilo to znásilňování legend a hlavně hláškující ožrala Merlin. Isabela Moner jako náctiletá hrdinka s rašícími prsy to už byl poslední hřebík do rakve – tyto neuvěřitelné odhodlané postavy jsou za trest. Škoda. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim,asi jsem fakt tupec,ale já velkej rozdíl mezi třeba dvojkou a timhle moc nevidim.Zase je to perfektní po technický stránce,ale ten příběh,děj,to je hodně odosobněný.Neni se v těch filmech čeho chytit.Trochu těmhle dvěma posledním filmům pomáhá to,že mám fakt radši Wahlberga,než toho napomádovanýho píčuse.40%. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Strašidelný mišmaš všemožných legend o Artušovi (s přídavkem ožralého Merlina), Šifer mistrů Leonardů a bůhví čeho dalšího. Přidejte k tomu Wahlberga, který chtě nechtě stahuje film často do parodie a máte sračkoktejl, na který budete chtít zapomenout. Samozřejmě film zachraňuje akce, která ale stejně jako v předchozím filmu této značky obsahuje jen záblesky originality, zbytek už jsme viděli (zachraňování lidí v pádu je tu tak časté, že si film snad utahuje sám ze sebe). A asi tisíckrát tu uslyšíte I am Optimus Prime. Triky opět na jedničku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Scénář, logika a realističnost neexistují, wow efekt z prvního dílu dávno necítím a celkově je to příšerně debilní idiotská sračka. Proč ty čtyři hvězdičky? Protože úvodní bitva je jedna z nejlepších, co kdy byla natočena, dvě a půl hodiny se člověk nenudí, je to prdel, a kde jinde je k vidění tříhlavý robotický drak? Jo, je to blbost, ale dítě ve mně jednoznačně vítězí nad filmovým kritikem (lol), takže spokojenost. 70% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Řeknu to takhle. V televizi nic lepšího nedávali. Od osmi. (A mě tak došlo, že jsem pětku ještě neviděla.) Po hodině jsem litovala, že jsem to raději nenechala na Kurvahoši a během toho začali dávat (znáte přepínání během reklam) na první pohled zajímavý film, Loupež v Hatton Garden, to musím dokoukat, Správní chlapy a Na život a na smrt jsem už viděla (zajímavé, jak buď v televizi nic nedávají nebo všechno dobré najendou). Dlouho se mi nestalo, že bych si stěžovala na to, že je film moc dlouhý. První hodinu klidně mohli stáhnout do dvaceti minut. Protože děj ve skutečnosti začne až v Anglii. A že v Anglii začali husté prasárny! Bylo to jako sledovat dobrý díl Transformerů říznutý s Vetřelci dávnověku a vznikl z toho špatný film o Transformerech. Protože tohle není inteligentní akčňák, tohle je hovadina. Scénář naprosto popírá logiku a je jedno, jak moc mám Markyho ráda, ani on neutáhne film o ničem. Čtyřku mám moc ráda, no jo, Markyho, mě je snadné prokouknout. Ale tady to bylo o ničem, protože scénář nemyslel na postavy. Prostě se posunou na místo, aby byla akce. Což o tom, ta akce je dobrá, tedy hlavně závěrečná bitva, byla dokonalá. Potom se posunou znovu, často ani neví proč nebo jak, aby byla další akce. Když postava pronese větu: "To je Keltsky.", tak divák čeká, že něco z textu přečte. Ne, jenom na to položí ruce a je hotovo. Tleskám! (Humor byl též naprosto o ničem.) Mám teď akorát chuť se podívat na starší snímky, abych si zlepšila náladu a zbavila se pachuti po tomhle. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce. První díl byl mile naivní a natolik pěkně udělaný, že zaujal i jinak přísné kritiky. To ale nemění nic na tom, že je celá myšlenka Transformers universa přiblblá pohádka. Pohádka, do které se narvala neuvěřitelná hromada peněz a tak na ni chodí nejen desetiletí kluci, ale i dospěláci, protože který pinďourkář by se nekochal při pohledu na ty skvěle vypadající mechanické potvory, které se mezi sebou mydlí a všechno ničí... . A je úplně jedno, že má kvalita scénářů podobný průběh, jako třeba u Resident Evil. Producenti mají pořád hubu od ucha k uchu a tak se nejspíš dočkáme ještě nějakého toho crossoveru. Třeba s Ninja želvami. Nicméně... je to už pátý díl...nemá smysl tady nadávat na debilní scénář, plný blbých keců. Žádné zhutnění a potemnění, jako třeba u Logana, se konat nebude. Pokud chcete dospělou zábavu o robotech, mrkněte se na Humans, nebo Westworld. Tohle je megakomerční, gigablbá ultrasračka, která je vysmrkaná přímo z Hollywoodských dutin, snad do všech evropských kin. Pár dobrých vtípků tam bylo, lidská samička byla sice trochu neherec, ale hezky se na ni koukalo, Hopkins...nechápu, ale proč ne a postava komorníka...fajn. Je až k neuvěření, kolik lidí se podílelo na tom, aby vznikl hloupý film, který jen dobře vypadá. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Bez vůdce vládne chaos“ Pátí Transformátoři dorazili a opět stojí za vyliž prdel. To se ale dalo čekat a mě jen zajímalo, co nám Míša Bayů nabídne tentokrát za epickej digibordel a epicky debilní příběh. Všechno se do puntíku podařilo. Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformeři po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformerů Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka Vivian (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. A čeká je příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. Na takovej sranec celkem slušnej popis. Jenže ve skutečnosti je to trochu jinak. Úvod filmu nás zavede do Anglických temných dob z krále Artuše, kde ožralý kouzelník Merlin, který není kouzelník, prosí Transformera o trochu pomoci. Ten mu dá hůl a tří hlavou mechanickou saň. Artuš díky tomu zvítězí, ale hůl se musí uschovat, protože ve vesmíru poletuje bordel, kterej ji chce. Jestli Vám tohle jako blbost nepřijde, tak čtěte směle dál a vemte si gumáky, budeme se brodit hovny. V naší (nebo bůh ví čí) realitě je kus světa zničenej a testosteronového hrdinu s blbým účesem pronásleduje komando TRF, které chce zničit všechny Transformery. Jakože jen tak, i ty hodný. Pak se všichni nějak dozví o kouzelným klacku, kterej může změnit celý svět. Do toho se vesmírem motá Optimus Prime, kterej je zmrzlej a míří na svou domovskou planetu, kde ho ojebou a on po vzoru Rychle a Zběsile 8 přestoupí na temnou stranu síly. Do konce filmu už o něm není slyšet, akorát se pak objeví, zabojuje si, uvědomí se, pronese hromadu keců o tom, jak nemůže zradit lidstvo a bla bla, who gives a shit Optimus, pořád stejná pohádka. Pak se sem tam objeví záporák z prvního filmu. Vlastně je i ve druhém. A ve třetím. I čtvrtém. Následuje několik scén, kde všechno vybuchuje, šrot se všude válí, lidi melou sračky, které nedávají smysl a trousí ubohé vtipy. S lidským hrdinou pobíhá malá holka, která se k němu přisere proto, aby pak na půlku filmu zmizela. Ve své partě má týpek i několik vážně otravných Transek (rozuměj Transformerů), který jen melou tutově kokotské vtipy, který můžou bavit snad jen malomocné diváky s IQ pod tak krutým bodem mrazu, že byste kopali roky než byste se dostali k pointě. Pak se většina přesune do Anglie, kde kulhá pubertálně laděný Antony Hopkins. Ten jim prozradí, že svět je v prdeli a oni ho můžou změnit díky starýmu klacku. Do bandy se přidá další otravnej robot a historička z Oxfordu. Je sexy, ale to je tak vše. Následuje několik scén, kde všechno vybuchuje, šrot se všude válí, lidi melou sračky, které nedávají smysl a trousí ubohé vtipy. Nakonec se ponorkou (!) dostanou někam pod moře, kde naleznou mimozemskou loď, ve které je pohřben Merlin. To už jsem se začal celkem děsit, protože takovou zhovadilost bych nevymyslel ani já. Na povrchu Země zatím přistává jiná planeta, která předtím rozbila měsíc. Jop, rozbila měsíc. Ukotvila se na naší planetě a tím zničila tisíce měst a zabila miliony lidí. Jestli filmu něco jde, tak poslat náš svět do hoven, to fakt jo. Následuje několik scén, kde všechno vybuchuje, šrot se všude válí, lidi melou sračky, které nedávají smysl a trousí ubohé vtipy. No a nakonec nastane megaultrafuckovníepická bitva, kde nevíte kdo je kde a kde s kým je. Optimus pronese hromadu nic neříkajících keců a jde se domů, děkujeme. A tohle všechno stálo hezkých 175 miliónů. Ne, vážně, film je plnej velkých logických chyb, kdy se většina věcí nevysvětlí, většina scén nedává smysl, objeví se hromada přebytečných postav, scény na sebe nenavazují ani omylem a scénář musela napsat desetiletá děcka s hodně velkou fantazií a s hodně vysokou hladinou fetu v krvi. Postavy dělají vše nelogicky, bez pudu sebezáchovy. Abych ale jen neplival jed, tak musím pochválit Bayův vizuální fetiš, kde dá kameru na správné místo a hraje si s okolím. Dalším plusem je digitální stránka filmu. Upřímně jsem asi nikdy neviděl tak vysokou úroveň digitalizace. Kolikrát fakt nešlo rozeznat, jestli hledím na reálné kulisy nebo na zelené plátno. Soundtrack (score) bylo taky fajn. Ve výsledku je to strašně zdlouhavá píčovina, kde se skáče sem a tam, je to zmatený, nevtipný, hloupý. Tohle není hate, tohle je smutná realita. Pokud ale máte rádi digitální směs zvratků a exkrementů, tak směle do toho. Pro mě to bylo až moc silný kafe. A já kafe nepiju. 3* a.k.a 40% () (méně) (více)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to už si vážně někdo dělá srandu, ne? K čemu jsou efekty, když tam není smysluplný děj. Nečekal jsem, že se budou řešit filosofický otázky lidstva, ale tohle je druhej extrém. Splácanina na n-tou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Posledný rytier je zatiaľ najhlučnejším a najexplozívnejším dielom. Napriek všetkému mechanickému chaosu žiadny z Transformerov nevyniká. Je to celé mätúce, a už vôbec na príbehu a postavách nezáleží. 4/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Radši bych dal 2 hvězdičky, ale pořád jsou to mí Transfomeři. No, co k filmu? Nepřehledné akční scény, nepřehledný scénář...fakt jsem se chvílema ztrácel, a hledal, co mi uniklo v předchozích scénách nebo dílech? Prostě typický Bay. Byly vám v minulém díle Dinoboti málo? Fajn, tady máte draka! Chcete nové Decepticony představované jako v hudebním videoklipu? Máte je mít! Epické proslovy, kde až na jeden funkční moment, to nefunguje? Prosím. Mezititulkovou scénu? Jak libo. Nejvíc jsem se zasmál, když jsem si po hodince filmu říkal, že už do pátého dílu by mohli dát, že nás transformeři zachránili i v 2. světové válce. A Bay mě nezklamal. Ono je ta myšlenka už tady. :-D A tak za zmínku stojí především John Turturro (a vůbec Kuba), hláškují Hopkins a jeho komorník a dabéři Transformerů. A škoda málo využitého hlavního hudebního motivu. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama