Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinující příběh z 1. poloviny 19. století o posledních dnech velkého vojevůdce Napoleona Bonaparte. Na sklonku života je Napoleon ( v podání strhujícího P. Torretona) spolu s několika svými přívrženci uvězněn na ostrově Svatá Helena, kde roku 1821 za poněkud záhadných okolností umírá. Film A. de Caunese kombinuje známá i překvapivá fakta s mýty, obestírajícími tuto kapitolu našich dějin. Odhaluje lidskou tvář i slabost kdysi velmi vlivného muže, čelícího posledním okamžikům svého života v nepřátelském zajetí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony, zaujímavá atmosféra, takmer až detektívne poňatie :-) Mňa tento film zaujal a držal ma až do konca, hoci bol dlhý ako týždeň pred výplatou. Nemám problém s fabuláciami či konšpiračnými teóriami (bavia ma, najmä sfilmované - veď je to fikcia, tak netreba robiť aféru) a ako celok mal tento film priam uhrančivú silu. Kombinácia prostredia, počasia, postáv, filtrov, tempa, štipky romantiky aj intríg - to všetko vytvorilo fascinujúci celok. Stálo to za to. Mimochodom - okrem P. Torretona bol strhujúci aj Richard E. Grant. ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Jde spíše o pohádku, než o historický film. ___Jak vlastně vypadaly poslední roky života generála Bonaparte vězněného na ostrově Svatá Helena? Tento film bych rozdělil na 2 poloviny - první půlka nabízí pohled, jak takový život na Svaté Heleně mohl vypadat. Stejně jako A. Hitler v Pádu Třetí říše, nám je tentokrát generál Bonaparte představován jako obyčejný člověk. Pokud bych zde skončil, dal bych 4 hvězdičky.....Druhá polovina filmu se však zvrhla ve velice špatnou detektivku. Skoro jsem si myslel, že v polovině filmu buď vyměnili, nebo naprosto odstranily režiséra, spálili scenář a ještě k tomu změnily žánr filmu, který nejsem plně schopnen identifikovat ... Konec prostě HRŮZA! ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mozna jsem z tech mene narocnych, ale tato historicka etuda mi vubec neprisla nijak urazliva, hloupa a kdovi co jeste. Je mnoho jinych hypoteticky pojatych kousku v dejinach filmu, divadla a televize (Amadeus, nebo televizni serie Oldřicha Danka), ktere z historii maji take casto vice ci mene(to mene bych podtrhl) spolecneho, presto diky skvelemu pribehu jsou tato dila vice nez opodstatnitelna. Slusny film, vyborni herci 3-4 hvezdy. ()

Dubro

všechny recenze uživatele

Tento film zachráni už len nasledovná citácia z Wikipédie: „Stalo se to takhle. Napoleon byl velký chumáj, který si myslil že může rozdrtit svět pod svými kopýtky. Hup sem hup tam a najednou byl bez armády, sám samotiný, chudinka malá (měřil okolo 150 cm) a v nesnázích. Tož si lidi řekli co s ním. Dali ho na ostrůvek se jménem Svatá Heluš, protože všecky ostatní byly zaplněny jinými bandity a zločinci. Ale Napoleon na svůj věk a mohutnost byl veliká vyžírka. Jelikož se občanů titěrného ostrůvku nechtělo porád dovážet drahé zboží a laskominky, na které si jenom jejich milostpán Napoleoníček vzpomenul killnuli ho. A toť slavný konec moudrého a statečného francouzského mužíčka.“ ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil hlavně výprava se povedla ten ostrov byl kouzelný , líbil se mi i ten fiktivní nápad že napoleon prchnul do ameriky. rozhodně to není film , který bude patřit mezi vaše oblíbené ale zase bych ho nenazval jako uplným brakem .Rozohdně od filmu neočekávejte nic věrohodného z historie :) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama