Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 881)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná žánrová čistota (to filmařské nadšení z toho cáká s puberťáckou chutí) si úplně nesedí se scénářem, který nekulhá v motivacích, nebo dialozích (naopak, ta jednoduchost boduje), ale paradoxně bych uvítal ještě více zlomených rukou, prostřelených hlav a celkově bych v té fanboyovské exhibici vlastně ještě o chlup přitvrdil, protože ta skvělá technická stránka k tomu vybízí jako máloco. Slabší čtyři, ať nežeru, vybrané momentky si rád pustím znovu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Všichni, kdo si oblíbili Gun-Kata v Equilibriu a bylo jim líto, že ve výsledku si ho moc neužili, přináší John Wick jednu velkou spektakulární Gun-Kata show, která si vydechne jen v momentě, kdy je potřeba vyměnit zásobník, aby zase mohla rozdávat jednu headu za druhou (fakt.. nekecám !). Aneb co se stane, když ex-cleanerovy mafie odděláte roztomilé štěňátko, které dostal jako dárek na rozloučenou, od své mrtvé ženy .... jinými slovy "To nechceš ... to fakt nechceš !". Naopak vy chcete, chcete a dostanete .... a budete chtít víc. Snad se pan Stahelski nevzdá režie nekompromisních akčních fláků a my budem moci i nadále navštěovat biograf a chrochtat blahem .... a počítat headshoty ! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Za takéto chuťovečky by som nemal problém si v kine aj priplatiť. Keď si prečítate obsah filmu a pozriete sa na hodnotenia, tak si asi pomyslíte, že sa niekde stala chyba, toto je predsa obsah nejakého béčka z kategórie direct-to-DVD. Na prvý pohľad to tak aj naozaj vyzerá a tvorcovia sa za to vôbec neskrývajú, práve naopak. John Wick prináša potešenie tým, ktorí jednoznačne potrebujú aspoň raz za rok tradičnú pánsku akčnú jazdu. Ultimátny vengeance movie, ktorý ponúka vytriezvenie zo všetkých súčasných CGI blockbusterov a prináša skutočnú zábavu, nekladie si servítky pred ústa a nadšene nám ponúka akciu (bitky, prestrelky, všetko pekne brutálne) v plnej kráse. Dej má neskutočný spád, akcia je neľútostná, mega-dynamická a choreograficky vyšperkovaná, až tak, že nemáte čas riešiť jednoduchosť scenára a charaktery postáv sú vám ukradnuté. Minútu od minúty chcete viac, nabažiť sa tej dokonalej akcie, atmosféry a hlavne vystrieľať všetkých záporákov, postaviť sa vedľa Johna a pomôcť mu dokonať jeho dielo pomsty. Navyše som sa pousmial, keď som videl plné kino 15ročných faganov a zaspomínal som si na časy, keď som ja chodil do kina za krásnych 35SK na filmy mimo mojej vekovej prístupnosti. Takže všetci, ktorí ste viac, či menej sklamaní z Expendables 3, chodťe do kina a napravte si chuť! 90%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Derek Kolstad | Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard | Distribúcia: Lionsgate (WW), Summit Entertainment (US), Entertainment One Films (CA) | Štúdio: Summit Entertainment, Thunder Road Pictures, 87Eleven Productions, DefyNite Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 78,7 milióna | Ocenenia: Spolu - 2 výhry a 1 nominácia || Tak staromódne, príbehovo jednočiare, že by človek čakal u hodnotení totálnu nespokojnosť. John Wick má však nevysvetliteľnú nadsádzku a dokonalú schopnosť balancovať medzi vtipom a vážnosťou, a pritom ani jednu z daných polôch nepriznávať. Jednou vetou, ten film je tak divný a nekategorizovateľný, že je dobrý. A hlavne, má Reevesa, ktorý si už podobnú pecku po dlšej dobe naozaj zaslúžil. Bojové scény mu verím viac, než komukoľvek inému v Hollywoode. Čistokrvná akcia, rýdza štvorhviezdica. Ps: Podobne ako Maringold a Matty si myslím, že to má nábeh na komixovú atmosféru Maxa Payna, ale toho mne viac pripomínal Payback s Gibsnom. 80% | Cine-Max Optima Košice, sál 2, 31.10.2014 | ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem své sofistikované komentáře ozvláštnil téměř nad hranici únosnosti, a sice trefnými poznámkami, činěnými mou stařeckou rukou v průběhu promítání. Což se zcela osvědčilo, byť leckdy korelují s těmi zde nedoporučovanými věcmi od aut. Pro všeobecný čtenářský nezájem u podobných pokusů, hraničící až s ignorací, se k nim tedy vracím ... 1. Cítím akci pro kluci, doják, štěně a Rýfse pro holci. 2. Musí být radost kroužit mustangem po ploše osmičky a pak vytírat psem po celé káře rozeblité kornflejksy. 3. Fight! Tak jako - takhle dobrej jsem taky! Jen mám smůlu. Určitě bych si ho při klíčové přestřelce přivřel do zipu, nebo tak něco. 4. Zaplaťpříroda, že mají Ivani hydrocephalické škeble a pejskař nemusí vůbec mířit. 5. Asi vstoupím do klubu Česko-Sovětského přátelství, abych podobným nalejvárnám vytvořil mocnou protiváhu. 6.To je debil. Buldočci smrdí. / Co dodat, zase jsem ze sebe vyndal to nejlepší. To se však rozhodně nedá tvrdit o komkoliv, kdo se svým počínáním podepsal pod Jendu Víka. Původně jsem chtěl dát jednu navíc za utracení Greyjoye, ale nasrat. A rozmazat. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Zlaté mince, kterými se platí ve filmovém podsvětí, začala firma APMEX prodávat i ve skutečnosti, jako investiční produkt. (vojtaruzek)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama