Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

zette 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen prvni serii, ale casem se dostane i na dalsi... Z prvnich dilu jsem byl trochu zklamany. Do toho zatceni Pietra Savastana, ktereho jsem vnimal jako nejzajimavejsi postavu, uz moc prostoru nedostala. Mlady Genny se mi do role vudce mafie moc nehodil, ale po prijezdu z Hondurasu sel do sebe.-). Druha polovina nabira na obratkach a cele se to rozjede az do slusneho finale. Herecke vykony dobre. Po technicke strance vyborne zpracovane. Vytecne lokality, atmosfera... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Dali jsme si to letos komplet, po kouscích, střídmě, aby se nám to příliš nezajedlo. A dobrý to bylo. První tři série jsou taková mafiánská soap opera říznutá bromancí dvou hitmanů a v té čtvrté se konečně rozjedou drtící kola intrik, korupce a systematického vraždění naplno. Finální záběr s pohledem Gennara upřeným do kamery byl už jen hřejivou třešinkou na dobře odvedené práci italských borců od filmového fochu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME SE DÁL ROZŠIŘOVAT. DO MELITA, CAIVANA, ARZANA, VŠUDE MUSÍ POCHOPIT, ŽE JSME TAM MY…“ /// Hlava rodiny Pietro Savastano se snaží vrátit postavení italský mafie v Neapoli tam, kam za starejch časů patřila. Můžeme celkem podrobně mrknout na praktiky, takže by seroš mohl sloužit i jako manuál nejen pro mafiány, ale i bílý koně. Zjišťuju, že mafie se taky potýká s nedostatkem kvalitních lidí. Nejedná se o žádnou gangsterku, spíš jde vo dramatickej počin „ze života“, kterej hodně zvedají (asi tak 3) závěrečný díly. Baví mě sledovat, jak „věci“ fungujou. Třeba ve vězení. Ale vocenil bych větší promakanost postav. Mohli by vzbuzovat aspoň nějaký emoce. 3a½!. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsal Roberto Saviano, číst nebudu. 2.) Potřebuju zjistit, jestli místo mě může doma šéfovat mladej. (…a kolik je macešce?... – sorry, blbá votázka. Hlavně nestří…jau) 3.) Thx za titule „panot“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sollima je naprostý frajer a já si jen říkám, že to nemůže být normální, aby se nepohyboval v okruhu mafie. Rozhodně si zasluhuje být sledován, jak již ukázal v celovečerní Seburra a jsem zvědavý, kdy po něm sáhne Hollywood. Snad nejautentičtější zachycení fungovaní mafie, jaké může divák vidět. Scénářem s výborně napsanými postavami zadělává od začátku na výborné drama, plné zvratů a drsné akce. Celé to působí tak realisticky, jako by snad ani nešlo o seriál. Nemůžu si vzpomenout, co bych mohl vytknout. Podrobnější popis každé série jsem napsal pod danou sérii.......Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….95% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako první mě napadlo, že členové Camorry nemají vkus. Teplákovku pokládají za společenské oblečení, v domě je pozlacené všechno od rámu televize po záchodovou štětku a kdo nemá v uchu diamantovou náušnici, jako by nebyl. Pak se děj rozběhl a já jsem podobné úvahy pustil z hlavy. Neapolská mafie je parta opravdu drsných chlapů, kteří žijí podle svého vlastního kodexu. Ten stojí na třech pilířích - loajalita ke klanu, láska k rodině, víra v Boha. V tomto pořadí. Vše ostatní je slabost. Zapomeňte na Kmotra a jeho téměř romantické líčení mafiánských praktik. Gomorra ukazuje podsvětí v celé jeho syrovosti, odpornosti a nekompromisnosti. Pro spoustu lidí to může být problém, protože se není s kým ztotožnit. Všechny postavy jsou záporné, nemorální, špatné a jejich neúspěch je zisk pro společnost. Vtip je v tom, že sledujete "svoje" zlé bojující proti zlým, jejichž příběh neznáte. Postavy si tuto ironii pochopitelně neuvědomují, při pohledu zvenčí je ovšem nepřehlédnutelná. Gomorra je těžko stravitelná, jak pro svou morální relativitu, tak pro svůj občas až dokumentární styl. Nedává odpovědi, neidealizuje ani neodsuzuje. Nezúčastněně popisuje tu část společnosti, kterou by většina lidí pro svoje vlastní dobro nejraději sprovodila ze světa. Díky vynikající atmosféře, skvělým hereckým výkonům a zdrcujícímu ději je ovšem vysoce návyková. ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde Ciro (Marco D'Amore) prechádza terasami bytových domov, aby sa stretol so svojim parťákom a kde prebiehajú predaje drog, znie pesnička od skupiny Co'Sang s názvom „Int' O' Rione“. (Patrik200s)
  • I přesto, že mafiánská organizace, které se říká Ndraghetta existuje a Gomorra se inspirovala právě touto organizací, je seriál smyšlený a bohužel vrhá špatný stín především na Neapol. Podobný efekt jako Gomorra měl v 80. letech seriál Chobotnice (od r. 1984), který byl také smyšlený. (ČSFD)
  • Počas filmovania prvej série sa kaskadéri a odborníci na zbrane zúčastnili na 100 dňoch nakrúcania. (Sufferer)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama