Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, kdy se rejža Pachl v mnohém poučil z toho, co bylo na obtíž u televizního Cirkusu Bukowski, v první řadě tu omezil voice overy na snesitelnou mez a vlastně jsou funkční. Bohužel je tu ale jalová práce s vedlejšíma postavama, kdy je z nich jenom sestava pár jednorozměrných figurek a žádná z nich nemá doma v obýváku vycpaného jednorožce, což je značná škoda. Ovšem největší mínus je, že evidentně nefunguje jako samostatný film, jednak je jasné, že tu u něj druhý, africký přílepek, druhak tu vlastně není žádné nosné vyprávění, ale jen sbírka různých střípků, byť dobře natočených. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, záživný, drsný a po všech směrech poutavý snímek české provenience vždy potěší a v případě filmu Gangster Ka je tomu přesně tak. Počin Jana Pachla má nejen zdařilou hudbu, jež umí dobře podbarvit dané scény, ale potěší také hereckými výkony všech ústředních postav. Závěrem mohu vyjádřit potěšení nad tím, že konečně má česká kinematografie další povedený thriller, který se směle může rovnat ostatním evropským žánrovým příbuzným. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po " Příběhu kmotra " další hodně povedený kousek z naší produkce. Skvělá režie, kamera, střih, kostýmy, make-up, rekvizity a soundtrack. Musím vyzdvihnout i herecké výkony, protože tady hrají všichni velmi dobře. Výběr herců se povedl na jedničku. Film šlape jak má, divák se u toho nenudí a často se i zasměje vtipným dialogům. Co říci na závěr: Na Afričana se teda těším hodně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Do polovice filmu, resp. do presunu do väzenského prostredia takmer nepozerateľné, až teda na výnimku Vlastiny Svátkovej. Potom sa ako tak rozbehne až to začne byť celkom zaujímavé. Stagnuje to na priemernom scenári a niektorých chabých hereckých výkonoch. Najprv som chcel hodnotiť v porovnaní s americkými gangsterkami, ktoré mám v obľube, ale nedá sa to. Je nutné prihliadnuť na prostredie, v ktorom sa natáčalo a kde sa aj dej odohráva. Tieto naše miestne mafiánske pomery to zobrazilo celkom trefne. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, co mi na tom filmu nesedí. Herci jsou tu dobří, kamera je tu dobrá... A pak mi to došlo. Je to celé strašně schématické a prkenné. Prostě jsem to tomu filmu nedokázal uvěřit a dostat se do děje. Což je o to smutnější, že většina zobrazeného se doopravdy takhle-nějak-podobně stala. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)
  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama