Reklama

Reklama

Případ pro exorcistu

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Komisařka Výrová s kolegy vyšetřuje vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla... Série se pokouší o naplnění detektivního žánru inspirovaného britskou literární a filmovou tradicí. Režie první série se ujal Jan Hřebejk. Autoři přivádějí na televizní obrazovky neschematické a plastické postavy hlavních detektivů: majorky Výrové, nadporučíka Mráze a jejich kontroverzního šéfa plukovníka Vitouše... Případ pro exorcistu je nápaditě vyprávěný detektivní příběh se záhadou, rámovaný autentickým a realistickým vykreslením práce kriminalistů a okořeněný jemným humorem a ironií. „Případ pro Exorcistu mě zajímal hlavně proto, že jsem dosud žádnou detektivku nerežíroval. V současné době se jich točí opravdu hodně a laťka je nastavená vysoko, primárně zahraničními vzory. Jsem zvědavý, co se nám s tímto tématem podaří udělat, protože s výjimkou Nevinnosti jsme se s Petrem Jarchovským něčeho podobného ještě nedotkli," říká režisér Jan Hřebejk. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (4)

Případ pro exorcistu (2015) 

Celkem baví ...akorát že ve 3 dílů ztratil střihač nůžky... ()

Epizoda 1 (2015) (E01) 

Protože ty miluješ výslechy.  -->  Ne ti dva, ale ty jsi inkvizitor! Ty si to užíváš.  -->  Tobě je líto,  -->  že už se nemůžou používat palečnice nebo španělská bota, co?  -->  Ale ty se bez nich obejdeš, protože ty používáš psychoteror,  -->  chytání za slovo, jsi cynický, jízlivý,  -->  naprosto bezohledný hulvátský a agresivní!  -->  Co ti lidé prožívají  -->  a jestli náhodou nejsou bez viny, to je ti úplně jedno!  --> Důležité jsou výsledky a ty ty máš! -->  Tak o co jde?  --> Děkuji za uznání. --> Výborné výsledky ovšem vykazovalo i gestapo! --> Ale no tak, Marie... --> Člověče, dneska mě napadlo, že ty jsi možná nemocný. --> A měl bys zajít za psychologem. --> Ty jsi totiž rekordman v počtu sociálních fobií. --> -Nepovídej! -No. --> -Navíc je radostně pěstuješ. -Které například? --> Nenávist k vybraným skupinám lidí. --> A to napříč celým společenským spektrem. --> Nesnášíš skinheady i anarchisty... --> Hele, měřím všem tejným metrem. To jsi chtěla říct? --> Nenávidíš národnostní menšiny bez rozdílu, --> lidi jakéhokoliv vyznání, členy všech politických stran... --> Od dob opoziční smlouvy je to všechno jeden gang. --> Ani sexuálních odlišností, jimiž bys nepohrdal. --> Tvoje homofonie je přímo vyhlášená! --> -Buzny se přede mnou třesou! -Slovo lesba zní z tvých úst --> jako vulgarismus nejhrubšího zrna! --> Navíc lesby pro tebe znamenají podmnožinu feministek --> nebo svobodných matek, učitelek a umělkyň. --> -Přibližně. -Ano. --> Na spoustu nežádoucích společenských úkazů máš lék. --> Pedofily  bys všechny vykleštil, a to osobně. -To jo. --> Ano. A to osobně bez poskytnutí sebemenší anestesie, -->  bezdomovci jsou banda nemakačenků, povalečů a flákačů,  -->  co je potřeba je spráskat bičem a nahnat je všechny do dolů, viď? ()

Epizoda 2 (2015) (E02) 

Vyšetřovatelé používají polský magnetofon Unitra- M1417S Tesla ANP806, vyráběn v letech 1977-1981 . ()

Epizoda 3 (2015) (E03) 

Tak kterej z vás je hodnej a kterej zlej? Oba zlí... Vyšetřovatelka Horová (Tereza Ramba)  se ptá Jiřího Pánka (Marek Taclík) "Kolik stál ten váš barák?" Pánek bydlí v domě na silu v Olomouci, přestavba sila na dům stála 45 milionů Kč. ()

Reklama

Reklama