Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, přidat do "původní" kostky paralelní prostor a čas je přece k ničemu, když ten další prostor a čas nehraje v příběhu skoro žádnou roli. Žádná situace se neopakuje v tom smyslu, že by se z ní postavy nějak poučily nebo ji využily ku prospěchu. Postavy se nikdy nezaobírají tím, proč vlastně lezou z místnosti do místnosti do místnosti. V prvním filmu měly důvod hledat cestu ven z fyzického bludiště, ale kam si myslely zdejší subjekty, že jdou? Co hledají? Jak to, že byl na všech hodinkách stejný čas? ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jako plus bych dvojce přičetl zapojení paralelních realit, různým druhům času, gravitace apod., které jedničku obohacují. Nicméně, mínus jsou bezesporu méně příjemní herci a celé spracování celého filmu. Jednička byla na dobu svého vzniku skvělá, až skoro nadčasová. Toto je bohužel počítačové, až to bolí. Což by ani nevadilo, ale je to hrozně špatně počítačové a s koncem mi to kazí celý dojem z filmu, jehož průběh pro mě opravdu špatný nebyl. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak toto nie. Jedno z najhorších pokračovaní. Ako len môžu producenti schváliť takýto príšerný projekt? Napätie je fuč. Logika je fuč. Pasce sú nahradené teóriou štvrtého rozmeru. Herci sú otrasní. A záver? No comment! Navyše nová kocka už nepôsobí tak deprimujúco. Kam sa podeli skvelé farebné miestnosti z jednotky? Na tomto filme ťažko nájdete niečo pozitívne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla ta hustá atmosféra, strach či napětí z jedničky? Atmosféra zde sice je, ale kvalit úvodního dílu dosáhne jen stěží. Tato "Kostka" byla příliš moc prosvětlená a více umělá. Obsahuje sice pár zajímavých, promyšlených momentů a nápadů, působí efektivně, vizuálně podmanivě, má slušný spád, ale celkově je velmi prázdná. Velmi vydařenou scénou je pro mě "styk" mladého páru, kterou si stále vybavuji:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze 3 rozměrů se staly 4, z krychle se stal teserakt a z filmu se stala píčovina. Zabřednutí do neprobádaných vědeckých vod má ve světě filmu mnoho výhod. Například si můžete ve filmu vymyslet hromadu absolutních píčovin, váš film nemusí dávat vůbec smysl a přesto vám nikdo nemůže povědět ani popel. Myslím si, že je třeba ocenit alespoň originalitu. Hororů, kde vraždí teoretická matematika přeci jen mnoho není. V podstatě už po přečtení toho, že byl snímek natočený v Kanadě mi mělo dojít, že místo herců bude na plátně parta ochotníků bez jediné špetky náznaku jakéhokoli talentu. Ochotníci se bohužel nevyskytovali pouze na pozicích herců. Vznikla tedy maximálně divná snůška všemožných volovin, bez jasného směřování, která dokáže udržet pozornost maximálně tak tím, co šíleného přinesou další sekundy. Velmi slabé dvě hvězdy za originalitu a za to, že jsem byl ke sledování podobného snímku velmi dobře naladěn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)

Reklama

Reklama