Reklama

Reklama

Případ komisaře Maigreta

  • Francie Maigret et l'affaire Saint-Fiacre (více)
Trailer

Zavolala ho, aby ji ochránil... Na pozvání hraběnky ze Saint-Fiacru se Maigret vrací do míst, kde prožil své dětství. Hraběnka totiž dostala anonymní dopis, který jí oznamuje, že zemře na popeleční středu. Všichni si pamatují na malého Julese, hraběnčina chráněnce, a tak se domluví, že ho raději nebude oslovovat „komisaři", a pokud možno zamlčí jeho profesi. Maigret je přesvědčen, že dokáže paní hraběnku ochránit. Ale nazítří, při ranní mši stará dáma umírá na infarkt. Maigret je přesvědčen, že srdeční příhoda nebyla dílem náhody a začíná vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Případ komisaře Maigreta dokonale naplňuje představu o filmech pro pamětníky a navíc, přestože se jedná o francouzského detektivkáře, naplňuje i představu o klasické britské detektivní škole ve stylu Agathy Christie. Geniální detektiv si sezve podezřelé k jednomu stolu a v konfrontačním finále neomylně odhalí zlosyna. Přesně tohle mě neoslovuje a mám raději moderní kriminální žánr. Jean Gabin je spíš přirozeně charismatický, než že by se do postavy Maigreta hodil, a dovolím si svatokrádežně tvrdit, že v novodobé sérii adaptací Georgese Simenona mně coby Maigret daleko víc sedl Bruno Cremer. Celkový dojem: 60 % za ukázku francouzské filmové školy 50. let. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Po Maigret kladie pascu (1958) tak trochu iný Maigret, viac staromilský, v štýle detektívok Agathy Christie. Podobne ako Hercule Poirot, aj Maigret tu rieši záhadný prípad dômyselnej vraždy s viacerými podozrivými, ktorých si na konci všetkých pozve do jednej miestnosti, aby ukázal na vraha. Aj napriek takejto schematickosti ma tento príbeh bavil o štipku viac ako ten predošlý, aj vzhľadom na to, že mi ani raz neudrela do očí nejaká výrazná naivita, či už v dejových zvratoch, dialógoch, alebo v konaní postáv. Viac ma bavil aj tu prítomný humor. Jean Gabin je opäť výborný, hoci mi tu trochu chýbal nejaký jeho výraznejší náprotivok, akým bola v predchádzajúcom filme Annie Girardot. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že druhý díl je i o chlup lepší než první. Případ má rozumnější stopáž, takže se obejde bez hluchých míst a je skutečně čistokrevnou kvalitní detektivkou. Opět má podivné postavy, z nichž snad každá pro mě mohla být vrahem. O to víc mě bavilo grandiózní finále, které je ještě lepší než v jedničce. Takové dopadení viníka, ve kterém do sebe všechno zaklapne mám nejradši. Komisař Jean Gabin Maigret je zkrátka třída, který zde dokáže i donutit zločince, aby se své oběti omluvil.:-))) Spokojenost se zkrátka dostavila. Už se těším na třetí díl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Z tajomných parížskych uličiek sme na francúzskom vidieku a atmosféra nie je o nič menej tajomná. Spočiatku bez zápletky, ktorá sa postupne rozvinie, skomplikuje až do záverečnej slovnej prestrelky. Rozuzlenie pri spoločnom veľkom stretnutí je ako od Agathy Christie a zvládnuté dokonale. V takto starej kriminálke by som takúto gradáciu deja neočakával. ()

Arbogast 

všechny recenze uživatele

Na to, že má tento film viac ako 50 rokov, je to veľmi dobre spravená a do posledných okamihov napínavá detektívka. Jean Gabin sa svojej úlohy komisára, ktorý vyšetruje smrť starej grófky, zhostil bravúrne. Postava Maigreta sa objavuje vo všetkých scénách filmu. Škoda, že v našich končinách je tento film, dá sa povedať, neznámy. Naposledy sa v SR alebo ČR v televízii vysielal vraj pred viac ako štyridsiatimi rokmi. Nebolo by od veci, aby sa po ňom popozerali niektoré TV spoločnosti a predstavili ho súčasnej generácii divákov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Maigretův (Jean Gabin) příjezd do Moulins se natáčel na nádraží Vaux-sur-Seine na severozápadě pařížského předměstí. (classic)
  • Natáčelo se od 18. února do 15. dubna 1959. Interiéry se natáčely ve Studios Eclair v Paříži. Exteriérové záběry zámku Saint-Fiacre byly pořízeny v Courquetaine v Seine-et-Marne. Scény ve vstupní hale a na velkém schodišti byly natočeny na zámku Mesnuls v Yvelines, který je dnes památkově chráněn. (classic)
  • Kostel se nachází v obci Gaillon-sur-Montcient v departementu Yvelines. (classic)

Reklama

Reklama