Reklama

Reklama

Iron Fist - Season 1

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iron Fist me lakal svoji mysterioznosti a take tim, ze o nem jako o komiksovem hrdinovi nevim zas az tak moc, jako o nekterych jinych. Typek v komiksu se zelenym satkem pres oci ve stylu zelvich ninju, zarici pest a drak vlnici se na mohutnem hrudniku hrdiny z K'un-Lunu. Vysledek je nakonec pomerne ... strizlivejsi. Misto Filet Mignon perfektni konzistence jsme dostali kus uzenyho od sefkuchare Jirky Babici. Misto satku pres hlavu jsme dostali odbarvenyho kudrnace s pramalym charismatem, propadlym hrudnikem a umenim imitovat kung-fu hodnem me samotneho. Vyber teda nic moc. Vedlejsi postava Colleen Wingova byla lepsi, zaporaci Bakunda a Harold prinejlepsim prumerni. Naopak sourozenci Meachumove maji zajimavy vyvoj napric sezonou. Totez nemuzu rict o sestre Klare Templove, ktera ma sice jiz zabehnutou tradici se objevovat v beckovych marvelovskych serialech, ale jeji vyvoj z uplaseny zensky z Daredevila na dobrovolnici v doju mlady Wingovy, ktera roluje vytrenovany cleny komanda organizace Hand byla az moc krecovita. Celkove hodnoceni sezony se tady vpravo na CSFD mihota mezi 2-3 hvezdama a samotneho me nektere vytky oslovuji s tim, ze jim musim dat leckdy za pravdu. Presto vsechno ale nakonec pujdu proti proudu a dam Iron Fistakovi priblizne 70%, protoze me ve finale bavil vic, nez predchozi pociny Jessica Jones / Luke Cage a zapletka me zabavila az do konce, prestoze jsem tusil, kdo bude hlavni zaporak a jak to asi plus minus dopadne. Ano, hlavni herec je nesympatickej a jeho argumenty "lidi me hejtujou v roli IF protoze jim pripadam jako Trump - bily a bohaty" mozna muzou mit kousek pravdy v nalade americky spolecnosti, ale chybi mu jakakoliv sebereflexe ve stylu "co kdyz jsem vazne shit". Wingova je pro oko muzskeho divaka libiva a koneckoncu hraje alepson obstojne. Meachumove me bavili. Madam Gao je vtipna, ackoliv uz jeji postave pomalu dochazi dech, Davos prislib dalsiho zaporaka a Bakunda .. no ten byl slabsi. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 6/10 : No, je to fajn, ale čekal jsem přeci jen od toho víc. Premisa seriálu je byla zajímavá od začátku, ale jak si se to napříč 13 epizody rozpadlo. Na to, že je Iron Fist jeden z nejvíc mocných Kung Fu supráků v Marvelu tohle byla celkem slabota, absolutně nevykreslili například Dannyho minulost v klášteře, kde ho cvičili, že by tomu zasvětili jednu epizodu, ale ono ne, jeli v nudný dokonce v natáhlý příběhový lince v současnosti. Záporáci byly celkem nezajímavý, ten hlavní mi extra nesedl a byl hrozně psycho. Ale jinak herci jsou suprový, Finn Jones se mi zde líbil jako Iron Fist, další herci byly taky super, Rosario Dawson se mi taky dost líbila zde, že se ukázala její postavu mám rád takový tetka co vždy pomůže. Trinity z Matrixu haha taky super, že si zde střihla. Jessica Henwick jako Fistova láska taky si vedla dobře a zbytek taky obstál. Hudba v seriálu taky tomu dodává. Akční scény se mi líbili s kung fu si zde vyhráli a bylo pěkný se na to dívat. Je to Rko takže tu stříká více méně krev. Scénář za moc nestojí abych pravdu řekl ve srovnání s mým miláčekm Daredevilem se to srovnávat nedá, dokonce ani s Punisherem. Jakože nebylo to celý k zahození, ale opravdu sem čekal víc a nebavilo mě to potom ke konci i přes zajímavý začátek. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj druhý nejvíce vyhlížený člen Defenders, Danny Rand, je konečně tady a já jsem byl nadšen. V době premiéry poslední týden facebook spamujou hateři s tím, že hlavní postava by měla být žluté pleti a že seriál je shit, jenže opak je pravdou. Navíc v kontrastu s trošku míň povedeným Lukem Cagem je kvalitativní posun hodně znát a já byl první čtyři díly naprosto vtažen do děje a naopak mě spíš otravovaly bitky (což se ke konci obrátilo). 28.4. : Protože Netflix nerozvážnost neodpouští a já jednoduše neměl čas, tak mi to trvalo již tradičně docela dlouho dokoukat, ale povedlo se a já jsem velice spokojen. Bylo to divoké, problémy s námětem se s Iron Fistem nesly dlouho, vážně jsem se jeden čas bál, že seriál vůbec nevznikne. Ovšem Marvel s Netflixem se s tím popasovali, obsadili dobrého Finna Jonese (jo herecky to neni elita, ale sedí tam) a hlavně silné dvě ženské hrdinky v podobě Coleen a Joy, které rozhodně chci vidět i nadále. Někde se to i nepovedlo (Davos, sensei), ale bavilo mě v příběhu pokračovat, jednotlivé zvraty taky semtam překvapily a velkých wtf tolik taky nebylo. Tak to i dál sypte do mě! A Big Stan samozřejmě dohlíží. Nejlepší momenty : 1) Danny Teaching Colleen, 2) : Prásk do země! 3) momentka s Gao...9/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší s Defenderů a upřímně šílená nuda. Machinace uvnitř Randu mě bavily mnohem víc než rádoby akční příběh Dannyho, nesympatickýho Iron Fista, který mě svou naivitou vytáčel do nepříčetna. Není to dobrý, akce je zoufale nudná, občas i trapná a já těch 13 dílů z drtivý většiny vyloženě protrpěl. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mytologie kolem Dannyho funguje, Meachumovci správně šáhlí a nevyzpytatelní, Colleen nádherná a tajemná Ruka dost zajímavá. Když Iron Fist vyšel, tak jsem četl hodně kritiky na slaboučké souboje..no myslím, že to je to poslední, co by mi tady vadilo. Snad jen ten soundtrack mi mnohem víc sedl u Luka Cage. ()

Galerie (189)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě dojde opět k malému propojení seriálu Iron Fist s Lukem Cagem (od r. 2016). Když Claire (Rosario Dawson) půjčuje Dannymu (Finn Jones) tričko, řekne: „A friend of mine left it here“ („Nechal ho tady kamarád“). O chvíli později si Danny všimne, že jsou v tričku díry po kulkách a zeptá se, zda je kamarád v pořádku, načež mu Claire odpoví, že se má nejspíš líp jak on. Z toho můžeme usoudit, že tričko patří Luku Cageovi, kterému obyčejné kulky neprocházely kůží a nemohly ho tak zabít. (Koldyn)
  • Všechny epizody první série nesou název podle názvů bojových sekvencí šaolinského kung-fu. (BaronMartin)
  • Ve scéně, kde Joy (Jessica Stroup) ukazuje svému bratrovi Wardovi (Tom Pelphrey) kompromitující fotografie členů rady společnosti Rand, se Joy mimo jiné zmíní i o tom, že si na členy rady najala soukromou detektivku, která když byla zrovna střízlivá, tak stála za každý cent. Z toho můžeme usoudit, že onou detektivkou byla Jessica Jones, která je hlavní hrdinkou stejnojmenného seriálu Jessica Jones (od r. 2015) taktéž od Netflixu. (Koldyn)

Reklama

Reklama