Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (432)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si dal Pixar urobiť sociologicko-psychologickú štúdiu od odborníkov v amerických inštitútoch o tom, prečo majú ľudia radi superhrdinov a urobil z toho gro motivácie hlavného záporáka. Ten má koniec koncov pravdu aj v ďalších veciach zhrnutých v jednom skvele napísanom prejave. Nakoniec ale pôjde viac o rodinu a záchranu....no konečne nie celého sveta, ale zopár budov na pobreží a o nutných zmenách v právnej legislatíve. Prvá polovica mi parádne sadla, druhá je už viac menej totálny útok farbami na zmysly a tak trochu aj na prvú signálnu. Ale stále je to proste Pixar a cítiť to, rozdiel dvoch hviezd oproti jednotke by bol nespravodlivý. 70% BTW vidieť v jednom týždni MI:6, opäť Casino Royal a I2 v tomto poradí malo svoj zmysel... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je to již 14 let, kdy jsme naposledy mohli vidět rodinku Úžaňákových a jejich dobrodružství. Režisér Brad Bird tehdy namíchal brilantní animovaný akční koktejl, na který se mohu dívat pořád dokola. Povedlo se to samé i v tomto pokračování? Po zhlédnutí snímku Incredibles 2 musím konstatovat, že ano, byť s několika výhradami. První věc, která Vás na snímku zaujme je jeho výborná animace, což dokonale lícuje s barvitým soundtrackem, který dává vzpomenout na staré filmy Agenta 007. Co se příběhové linie týče, je sice poněkud předvídatelná, nicméně pokud se nad tento fakt dokážete povznést, snímek si adekvátně užijete. Když se totiž všechny tyto atributy spojí v jedno a navrch se ještě přidá špetka skvěle nasnímaných akčních scén společně s hravými scénami Jack-Jacka, vytvoří to dohromady výbušnou akčně/komediální animovanou záležitost, kterou šéfkuchaři Pixaru mohou servírovat bez sebemenších obav. A fakt, že první díl je lepší už pak nebude tolik podstatný. Skvělá práce! „The Screenslaver interrupts this for an important announcement...“ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Druhý díl je úplně stejně tak dobrý jako ten první. Dějově je to možná méně záživné, ale je to snad ještě více zábavnější po vtipné stránce a celkově výbornou animací. Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup výroby 14 let ale příběhově to navazuje hned na konec jedničky. Pan Úžasňák se tu stará spíš doma o děti, což je zábavní sledovat a jeho manželka zachraňuje svět. Co k tomu dodávat? Plný hodnocení opět nedávám, ale kritizovat to víc nemohu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby se tvurci vykaslali na detskyho divaka, forky stahli na minimum a proste si natocili superhrdinskej film, jen animovanej. Nerikam, ze to je spatnej pristup, dej svizne odsejpa, akce strida akci a moc pekne se na to kouka a sem tam se precijen objevi i nejakej ten forek (sestava super hrdinu v cele s Refluxem je skvela), jen to proste neni nic zasadniho, co by clovek mel potrebu videt znova a jako pokracovani super prvniho dilu to je vice mene zbytecny. Ale i tak jeden z tech lepsich animaku minulyho roku, za me v zasade spokojenost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Elasticka jako spiderman se mi moc nelibila, ale pubertalni Violet a hlavně JackJack ten byl fakt boží,zpracovane moc hezky, pribeh vpohodě, ale mohl byt lepsi:D Kazdopadne jack jack to tam tak extremne neskutecne tahal na vysoky levl zabavy, ze za neho dam tu pátou hvězdu, dlouho jsem se takhle nenasmál:DD ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)
  • Úžasňákovi 2 jsou teprve druhým filmem od studia Pixar, který má pouze jednoho autora příběhu a scénáře. Tím je Brad Bird, který je současně také režisérem. (Tashi)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama