Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad ještě lepší než první řada, zrod Punishera je absolutní bomba, rozdílná filosofie mezi Punisherem a DD je úžasná a na chemii mezi nimi je radost pohledět. Elektra je výborná, ale ta Karen, Deborah opět přehrává a otravuje každou svou scénou. Řada jde ještě dál než ta první, opravdu výborně zvládnuté řemeslo, návrat starých postav potěšil, Punisher si strhává pozornost v každé scéně, Jon je jistě ten nejlepší Frank Castle a nemůžu se ho dočkat v budoucnu. Za mě prostě bez debat plný počet bodů, každý jednotlivý díl je lepší než celý seriál teen Arrow a Flash. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komixová adaptácia, roztiahnutá na seriál? Precedes v podobe vlažných Agentov S.H.I.E.L.D. zobral Netflix veľmi vážne a po neistej prvej sérii do nás servíruje odvážne kastingové lahôdky. D'Onorfiova kreácia KingPina je možno najlepší komixový zloduch od čias Jokera a Bernthal dodal Punisherovi gule, o ktorých môže snívať väčšia seriálov z "normálneho" prostredia. Veľká paráda, pri ktorej vyzerá ako dôstojný súper hádam už iba Nolanov počin. Navyše, celé je to delikátne brutálne a motivácie postáv dávajú zmysel. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta krve, bitek, přestřelek a úžasných postav. 2. série se oproti té první zbavila zbytečných natahovacích scén a seriál tak působí více svižněji a v každé epizodě se něco stane. Hlavní záporák Punisher mi upřímně sedl více jak Fisk v předešlé sérii. Kolem a kolem se jedná o zlepšení už tak úžasného seriálu, jehož styl se už v dnešních marvel seriálech nenosí. PS: Pokud se rozhodnete po 2. sérii s Daredevilem pokračovat, doporučuji Vám nejdřív zkouknout The Defenders, které je mj. volným pokračováním právě 2. série Daredevila, a až pak přejít na Season 3. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. První sezóna poněkud strádala roztažením na třináct epizod. Druhá naopak místy působí, že je jí třináct málo a uchyluje se ke zkratkovitosti. První, navzdory zbytečné roztáhlosti v několika dílech, působila sevřeně a stavěla na dualitě Matta/Fiska. Druhá je mnohem dynamičtější, ale jsou v ní samostatné linie kolem Punishera/Elektry (on je sice übercool, ale neporovnatelně zajímavější postava je ona), které si jedou každá na své koleji a chvilku tahá pilku tu ta, tu ona čili to působí výrazně méně sevřeně; speciálně ve druhé třetině, kdy se v jeden moment rozvijí dobře šest na sobě nezávislých linií a byť se to i tentokrát o jistou dualitu snaží (rozdílné filozofie řešení problémů Matta/Franka), tak to tentokrát není dvakrát moc nosné. Minule to bylo o skvělém Fiskovi, ale poněkud se nedostávalo „pouličních antagonistů“, nyní je to skoro výhradně o těchto charakterech, ovšem chybí charismatický kápo, který si nemaže ruce krví, ale ze stínů tahá za nitky. Jediné co lze svorně vytknout oběma sériím je, že když mají k dispozici hlavního hrdinu jakožto právníka, tak proč toho sakra nevyužijí? Zde to sice zkoušejí, ale ní to úplně ono. Málokterý jiný superhrdina může nabídnout tak vděčné dějové linie i ve své civilní poloze. Jinak vše dobré zůstalo či přibylo ve větším než malém množství (propracované charaktery, kde není Matt "jsem pokrytecký katolík, co neví co chce" Murdock tím ani zdaleka nejzajímavějším, nečernobílá morální dilemata, vymazlené kontaktní „Raid like“ bitky a je-li to vůbec možné, tak je to ještě o řád temnější i více nekompromisní než minule a to se to již minule nedrželo nikterak zpátky). Pro třetí sezónu by to chtělo definitivní návrat Fiska (protože když je na obrazovce, tak kvalita prudce stoupá; ostatně není náhoda že i tentokrát jsou vrcholné scény série za jeho účasti), k němu pořádnou pravou ruku v podobě pouličního záporáka (Bullseye?) a proti nim křehkou vnitřní tenzí poznamenanou alianci ambivalentních hrdinů, čímž by se vyřešily problémy obou sérií jednou ranou. Každopádně i tak spokojenost náramná až téměř úplná. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klíčová otázka: posouvá druhá série Daredevila někam dál? Odpověď: jednoznačně ano. Pokud se ptáte na padoucha, tak ne, nikdo tak monumentální jako Wilson Fisk tu není, on zde totiž hlavní padouch po většinu epizod chybí, načež je odhalen až ke konci. Druhá série ale představuje Daredevila jako osobnost, kterou čeká spousta osobních zkoušek. V tomto směru jej Fisk zcela prověřit nemohl. V první sérii se tedy zrodil hrdina, ale kdo je vlastně onen hrdina? Zatímco Punisher "testuje" Daredevila, Elektra "testuje" Matta. Kdo jsi, kdo nejsi, kam kráčíš, co jsi ochotný udělat, co už ne, proč to děláš. Daredevil je skvělá postava. Aby proto mohl být řádně otestován, musíte proti němu postavit charaktery neméně skvělé (Bernthal nikdy nehrál tak dobrou postavu a tak dobře). Postavy jsou nyní nejsilnější stránkou seriálu, jsou tak dobře napsané, že 13 dílů je zatraceně málo, a vy víte, že Vám scénáristé nedopřáli tolik času s postavami, kolik měli. Hloubku tudíž vystřídaly dějové zkratky (nemám jim to za zlé, ale někdy je přílišná hloubka, jak se zdá, na škodu). Daredevil si postavil nesmírně bytelné základy, a to nejprve v podobě atmosférického, dynamického světa, který následně v druhé sérii zaplnil živoucími postavami provázanými složitým vztahovým spletencem. Na těchto záviděníhodných základech může v další sérii rozehrát hru nolanovského kalibru, takovou, jakou komiksový svět ještě neviděl. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • Název epizody Kinbaku je japonské slovo pro Otroctví. (Epistemolog)
  • U jednotek Yakuzy si lze povšimnout českých samopalů CZ Scorpion EVO 3 bez pažby. (UncleMorty)
  • Na konci epizody v baru je v pozadí v televizi vidět hokejový zápas New Jersey Devils. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno