Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro něco takového? Bohužel, níž se jít nedá, i kdybych se stavěl na hlavu. Substance všech čtyř viděných (konzistentních) dílů je simplexně komplexní až k závrati, takže se každý nechá vidět i vícekrát. Jakoby legendární Česká soda porodila bastarda, který se zřekl matčiny tvůrčí metody programové trapnosti a teatrálnosti a přiklonil se (v tématickém zúžení) k pofidérnímu ideálu adekvátního zrcadlení. Častá přílišná loženost a bulvární prohumorné přehanění nijak nepřekážejíí tématicky přiměřené formální dokonalosti ani obsahové výstižnosti. PR tah na branku odzbrojující, detaily epesně přísné. Drobnosti jako preludace Krylova Anděla jsou neuvěřitelné, ale naprosto sednoucí - česká bramboračka posledních 24 let v kostce. Na Streamu nyní figurují 3 epizody, ale ještě jedna jiná je zde: http://www.youtube.com/watch?v=xDWlOECjfQs. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoduše ne, tohle mi vůbec nesedlo. Sice dokáži pochopit (z jistého úhlu pohledu) oblíbenost Blaníku, ale mě to zkrátka neoslovilo. Obecně jsem se v posledních letech výrazně odstřihl od sledování politiky a jsem rozhodně méně často naštvaný a znechucený. Doporučuji to všem, politici zkrátka potřebují naši pozornost a neštítí se ničeho, aby ji získali. Pokud je chcete co nejvíce vytrestat, prostě jim nedovolte vás vtáhnout do té jejich hry. Politická satira navíc neskutečně rychle zastarává a i když je to jen pár let, některé věci jsou již mimo. Osobně si cením tvorby, která dokáže být aktuální i po mnoha letech a tohle to rozhodně nebude. Absolutně mi nesedí ani styl. Mnohem bližší mi byl v rámci politické satiry například Šimek s Bubílkovou. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Lobista, spin doctor a příkladný šéf (,,Žížalo, mazej!") Tonda Blaník: ,,Já jsem taková svině...ale mám se dobře..." Úspěšný internetový fenomén substituuje nedomrlé televizní pořady typu Pečený sněhulák... Když už s tím lobbisticko-politickým svinstvem nemůžeme nic dělat, alespoň se mu můžeme zasmát... Druhá řada lepší prvé... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

1,35 MILIARDY ZA TO, ŽE SE S TÍM DÁ JEZDIT METREM A CHODIT DO KNIHOVNY, TO JE GENIÁLNÍ, NE? Kdo jiný by mohl dělat politickou (satiru) legraci, než mistři Geisler - Najbrt - Tuček, trio s podvratně jiným pohledem na věc. Danielovi blazeovaně-humpolácký bobista jde jak po másle a vnucuje myšlenku, že by to tak nějak mohlo i být. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal - od dob Český sody asi první politická satira, která se nebojí, ale zároveň si udržuje kvalitu a úroveň. Rozdíly mezi dílama samozřejmě jsou, ale i ty "slabší" jsou pořád dobrý. Chápu, že dnes už je jiný politický klima, než jaký bylo v devadesátkých, i tak si ale ČT může rvát vlasy za to, že tenhle projekt odmítla. Tím spíš ale poklona tvůrcům, že do holportu s ČT za cenu politický cenzury a obsahový kontroly kdoví kym všim prostě nešli, a následně poklona Streamu, že včas vsadil na schopný lidi, který dokážou v podstatě za 0 korun rozpočtu točit něco, co tady spoustu let chybělo. Uvidíme, jak bude vypadat třetí série, našlápnuto ale maj slušně. Jen doufám, že ubydou scény, u kterejch jsem občas dostával mořskou nemoc a který vypadaj, jako kdyby někdo před minutou kameramanovi ukázal zoom. Taky je místama škoda těch pravopisnejch chyb u některejch těch ukazovanejch novinovejch titulků - nedá zas tolik práce dávat si na tohle pozor tak, aby to nevypadalo úplně amatérsky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Sestrička z Kramárov“ od Elánu. (Duoscop)
  • Při natáčení na lodi se jednou stalo, že producentovi Milanu Kuchynkovi vylétla SD karta s natočeným materiálem a chvílema letěla nad vodou. Naštěstí rychle zareagoval a chytil ji. Pokud by se tak nestalo, muselo by se vše natočit znovu. (SONY_)
  • V 7. díle s názvem "Lety" hned v úvodu epizody Tonda vytahuje zvonící telefon, který si přikládá k uchu obráceně. V dalším záběru už drží telefon správně reproduktory dolů. (Novada)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama