Reklama

Reklama

Straight Outta Compton

  • Česko Rapeři z Comptonu (více)
Trailer 2
USA, 2015, 147 min (Director's Cut: 167 min)

Režie:

F. Gary Gray

Hrají:

Jason Mitchell, Corey Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Aldis Hodge, Neil Brown Jr., Lakeith Stanfield, Paul Giamatti, Orlando Brown, Allen Maldonado (více)
(další profese)

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat. Stvořili žánr zvaný „gangsta rap" a skupinu N. W. A., která patří k nejkontroverznějším hudebním sestavám historie. Režisér F. Gary Gray o ní natočil nekompromisní životopisné drama plné skvělé muziky a ostrých textů. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (322)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $161,197,785Tržby Celosvetovo $200,425,182Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ možno pre fanúšikov rapu dobré ale mňa to vôbec nechytilo, bez urážky a narážky až príliš tmavý obraz, dosť neprehľad v niektorých záberoch, som mal dosť veľký problém sa zorientovať, ktorý je ktorý /40%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Namlsal jsem se novou Dreho deskou a tady od filmu si rozhodně sliboval víc než tak průměrnou podívanou. Sterilně natočený, herecky stejně snaživý jako nezajímavý, nevzrušivý, podivně prázdný film. Četnost slova n*gga už i mně lezla krkem, český titulky byly v kině totál tragický. Nečekal jsem prostě dvě hodiny nudy, osobně bych si tam někam strčil Kevina Harta :D Jdu hold dál užívat Kendricka, navíc nám zrovna vylejzá The Documentary 2... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí o rapu vědět nic, a ten film vás dostane. Bezchybně odvedená filmová práce, která svou bezproblémovostí a chytlavostí vzbuzuje podezření, jestli "příběh podle skutečnosti" nebyl trochu upraven. Ať je to jak chce, Straight Outta Compton je film zábavný, lehce osvětový, a obsahuje všechny prvky klasického dramatu, které vás nepustí z křesla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě snímek zaujal. Je to dobře natočené, je to silná výpověď, ale přitom zde - většinu doby - není patos, který by to kazil. Je to dramatické, je to historické a je to zajímavé v tom, co všechno se dozvíte. No jo, a to jsem si myslel, že o americkém rapu něco málo vím. Ale je to opravdu jen málo. Výborný film, naprosto skvělý herecky a hudebně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fanoušci gangsterů z Milion Plus, Ty Nikdy a Blakkwood Records si klidně můžou přidat pátou hvězdu, protože to je fakt jízda. Některé to určitě vystřelí z trenek, jelikož poprvé v životě uslyší skutečný gangsta rap, který jim ty feťáci z Pardubic, Hradce, Liberce a Ústí můžou jen závidět. Dr. Dre a Ice Cube jsou králové. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (85)

  • Pár mesiacov po vydaní filmu bola NWA uvedená do Rokenrolovej sieňe slávy. (Real Tom Hardy)
  • Keď F. Gary Gray videl video konkurz Jasona Mitchella, požiadal ho, či by nepriletel do LA, aby si ho pozrel naživo. Gray si však po polhodine uvedomil, že nechce, aby Mitchell prišiel o peniaze, ak by nebol nakoniec obsadený. Rozhodli sa preto spolu skypovať, hovor trval hodinu a pol a nakoniec ho obsadil. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že jedným zo zakladateľov skupiny NWA bol aj raper Arabian Prince, vo filme sa jeho postava vôbec nevyskytuje. Samotný Arabian Prince si vo filme zahral menšie cameo bez kreditu. Uviedol však, že s tým nemal osobne žiadny problém. Nakoniec uviedol, že keby bol film podľa reality, bol by minimálne aspoň v 50% scénach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno