Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejsme žádná spodina! Co je nejvíc? Rodina!“ Napsat chytrý scénář k fekální komedii, bez fekálíí? U takového úkolu by se i chytrá horákyně zapotila, síť nesíť. Kazašský scenárista Sagdiyev to zvládnul, navíc s grácií sobě vlastní. Například při souboji s odbojným exkrementem si vystačil jen s ramínkem na šaty. Aneb i na dně žumpy či v jeskyňce promiskuitní slonice může být veselo, aniž by diváka fackovala hanba a pocit trapnosti. TURISTICKÝ BEDEKR: [][] Co si rozhodně nenechat ujít: ◘ Návštěvu Elephant cave. ◘ Únikovou hru: Záchrana zotročených žen ze Spa Whores. ◘ Pánskou depilaci bradou. ◘ Fotbalové MS v Chile 200016 a epickou scénu vtrhnutí bandy Grimsby hooligans na trávník. [][] Shrnutí. Distingovaně vulgární exkrementová „bondovka“ s (parodovaným) sociálním i geopolitickým podtextem, bizarním gerontosexem a orálem manželce-bachyni. Šťabajzna uklízečka v poloze 69, bombardování psem či kriplkárou i s postiženým chlapečkem, vysávání jedu z šourku a další a další (ob)scény, rozsekávající bránici. Účel to splnilo, náladu zlepšilo, čtyřboratově. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší komedie Sachi Barona. Smál jsem se jen v těch nejnechutnějších momentech, ale takový ty společensko kritický vtipy á la South Park stály za hovno. Nejde o to, že by Cohen vyměkl, to ani náhodou. Spíš jsem čekal. že víc využije prostředí anglických hooligans. Přišlo mi, že ty humory nejsou tak promyšlené, jako dříve. Dost mě překvapily nečekaně fungující dojemné scény z dětství. I když to spíše přispělo ke schizofrenické nefunkčnosti filmu jako celku. Je divné se dojímat nad rozdělením bratrů a pak koukat jak Cohena, ukrytého ve sloní vagíně, mrdá slon gigantickým dickem do prdele. Kažodpádně velký respekt si zaslouží Mark Strong, že to uhrál s vážnym ksichtem. A andělská Annabelle Wallis ve spodním prádle potěší oko každého muže. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V žánru nechutná ujetá komedie už se považuji pomalu za starýho kozáka a asi už mě nemůže nic překvapit. Cohen už má svůj vrchol (Diktátor) za sebou a jenom recykluje a zkouší vymejšlet nový odpornosti. Teda na druhou stranu když si člověk odmyslí ty tradiční anální a vaginální fóry bez kterých by to prostě nešlo, tak to je docela bžunda ne, že ne. Některý hlášky a situace jsou super a díky vražednýmu tempu to skončí dřív než to začne bejt trapný. Já určitě tímhle humorem neopovrhuju jenom se to začíná trochu opakovat a těžko přijít s něčím novým. Jinak kromě humoru má film i dost akčních scén, ale ty snad stříhal Megaton či co. Třeba ta úvodní z pohledu první osoby je fajn nápad, ale není v ní lautr nic vidět. No vzhledem k režisérovi nic divnýho pořád mám v paměti tu hroznou prasárnu Kurvýr 2 Humoru pevně vládne Cohen, ale překvapivě zdatně mu sekunduje i Strong a nechá se zatahovat do všech nechutností. To jsem docela čuměl, měl jsem ho dosud za relativně seriózního herce, ale tady na všechny ty prasárny přistoupil a netvářil se, že by ho nějak pohoršovali. Jedinej kdo se v tomhle filmu bere smrtelně vážně je Adkins alias Ukrajinskej Ben Afleck. No má všeho všudy asi 5 minut, řekne asi 20 slov a hodí si bitku z Cohenem (to mě taky docela dostalo) pak zdechne, ale svoje si odehraje mě se líbil štěknul si na plátně a navíc si nemyslím, že budeme mít někdy ještě možnost v nějakým filmu vidět jak se Boyka řeže s Boratem. Takže dojmy vesměs pozitivní. Uvažoval jsem o 4*, ale 3* budou lepší. Je to celkem solidní recyklace, ale nesednu si z toho na prdel. Byli tu v tomhle směru už lepší kousky.65% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jooo, tohle je pecka...SBC se zase jednou předvedl...a vůbec nevadí ta 2-3 letá odmlka, kdy nejspíš vymýšlí všechny ty...no, řekněme si narovinu...prasárničky a čuňačinky...ale když si dáte decku dobrého vína (chápejte 5 piv a 5 panáků tvrdého) a pokud možno ve stejně opojeném větším kolektivu, logicky, dobře naladěných přátel, budete se bavit přímo Cohenovsky! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda Penélope Cruz při podepisování smlouvy věděla, že se objeví ve stejném filmu jako varlata Marka Stronga, rozkrok Gabourey Sidibe a hektolitr sloního ejakulátu. Filmu se daří prezentovat vše uvedené, aniž by působil jako nahodilý slepenec gagů (byť k němu nemá daleko) a aniž by pointa (vždy) spočívala v samotné nechutnosti nebo imbecilitě daného vtipu. Svým bezelstným odmítáním toho, co se sluší v civilizované společnosti, plní Cohenův Nobby, hrdě se hlásící k anglické lůze (neboli „scum“), podobnou funkci jako dříve Ali G nebo Borat – ukazuje, v jaké přetvářce žijí všichni intelektuálové, maloměšťáci a snobové, kteří svou pravou tvář a skutečné záměry odhalí teprve při konfrontaci s člověkem, jímž opovrhují příliš na to, aby jej brali vážně (k čemu to mj. může vést, ukázaly letošní volby amerického prezidenta). Ostatní postavy k tomuto obnažení (nezáměrně) vede Nobby, diváka pak (záměrně) vidlácké vtipy dotažené ad absurdum. Jasně, je to hodně hit-or-miss záležitost, střih by mohl být méně zběsilý a vážně pojaté flashbacky (a celá linie o důležitosti rodiny) nabourávají tempo i tón vyprávění, ale pořád mi to přišlo vtipnější a podvratnější než většina mainstreamových komedií. Čtvrtá hvězdička za AIDS pro Donalda Trumpa. 70% Zajímavé komentáře: maddy, ancientone, Othello ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte krátka scéna. (barborasara)
  • Režisér Ilya Nayshuller vzhľadom na nabitý program iba v krátkosti spolupracoval čoby konzultant pri POV (point of view) scénach. O pomoc ho požiadal sám Sacha Baron Cohen (Nobby). V rozhovore sa Ilya priznal, že je Cohenov veľký fanúšik. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama