Reklama

Reklama

Město 44 vypráví příběhy mladých lidí, kteří žijí své životy jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky jejich statečnosti nebo lehkovážnosti – tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Mladí Poláci vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako dobrodružství, příležitost se pochlubit před svými vrstevníky a zapůsobit na dívky. Flirtují, předvádí se a dělají plány během jejich odbojového cvičení, aniž by si uvědomovali, že se blížící léto stane nejtěžší zkouškou jejich života. A tak netuší, co pro ně historie připravila... Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždy. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (294)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý odbojársky zárez odkazu druhej svetovej vojny z pohľadu dvadsaťročných. Prekvapí kadencia špeciálnych efektov, ktorá pomerne dosť depresívne pojme onú apokalyptickú hrôzu a takisto ma teší slovanská, civilná reč Poliakov (predsa len tú anglosaskú nájdeme všade). Čiže zápletkovitosť a osobitý pohľad roku 44 beriem kladne, kazia to snáď len tie zbytočné spomaľovačky podfarbené hudobným doprovodom. Keď sa film tvári vážne, nemôže to zabiť takýmto klišé. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že "není všechno zlato, co se třpytí". Poláci dokážou natočit filmy na nejvyšší úrovni, o tom jsme se za poslední dobu mohli přesvědčit už mnohokrát. Ovšem Město 44 mezi ně tak nějak nepatří, i když se tváří jako velkofilm. Připomíná mi to trochu Bondarčukův nový Stalingrad, ale s tím rozdílem, že tady je to spíš milostné drama na pozadí historické události. V tom bych až tak velký problém ještě neviděl. Na to, že film má přes dvě hodiny, jsem si nedokázal udělat žádný vztah k hlavním postavám. Film se proto převaloval z jedné scény do druhé, ale tak nějak nezáživně. Navíc některé scény jsou dost stupidní a ve celém kontextu vypadají jako pěst na oko. Zato technická stránka, která u válečných filmů hraje důležitou roli, nezklamala. Všechny ty výbuchy a celkový pohled na Varšavu je monumentální. Plus také za poměrně dokonalou repliku tanku Panther. Chápu, že je Město 44 natočeno tak, aby oslovilo potencionálně i mladší publikum, kde zřejmě i uspěje, ale u mě bohužel více převládá zklamání. A je to škoda, protože jsem se na film strašně těšil. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Město 44 neví moc o čem vlastně chce být. Zda li pravdivá a hutně atmosferická výpověď o hrůzách, které si polský odboj prožil během nacistické okupace, nebo o stylové akční podívané, která se snaží zalíbit pokud možno všem. Jan Komasa natočil na evropské poměry rozhodně zajímavý snímek, kterému kazí dojem především jeho mnohotvárnost, která mu po úvodní půlhodině celkem drasticky podrazí nohy. [40%] ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Víte jak se dá z celkem vychytané válečné podívané zralé na poctivé čtyři hvězdy udělat podivné whatafak za bídné tři? Zeptejte se pana režiséra Komasa. Místo střelby do masa nasadí matrixovské zpomalováky, které se do rozjebané, obležené Varšavy roku 44 hodí asi jako Miloš na Hrad. Tyhle kraviny si příště strčte třeba do...klipu tej Farnej Ewy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mesto 44 je dosť rozporuplný film a aj keď moje hodnotenie vyzerá štedro, nerodilo sa ľahko. Poľský režisér je rozhodne veľmi zručný a po technickej stránke nemám filmu čo vytknúť. Všetko je veľkolepé, akčné scény bombové, drsné i krvavé a celé to pôsobí akoby Poliaci chceli vykríknuť do sveta:" Aha aj my vieme natočiť Ryana!..." Bohužiaľ je tu aj druhá strana mince a tou je akási snaha osloviť skôr mladších divákov. Niektoré scény pôsobia ako zlý vtip a bodaj by tam radšej neboli. Najviac vyčnievajú bozky zaľúbenej dvojice v záplave spomalených striel a výbuchov. Druhý problém vidím v postavách a príbehu, ktorý zďaleka nepôsobí kompaktným dojmom. Hlavná postava chodí polovicu filmu ako zombie a ťažko si k nemu divák nájde cestu. Love story nefunguje takmer vôbec, príbeh je dosť plytký a prispôsobený len tomu , aby sa hrdinskí Poliaci zas a znova ocitli pod nemeckou paľbou. Poliaci vedia robiť filmy, to vieme už dávno a tu stačilo skutočne len veľmi málo a mohlo ísť o nezabudnuteľný film. Silnejšie puto medzi postavami a vážnejší tón, to tu chýbalo najviac. Slabé štyri hviezdy a aj to len za veľmi silnú technickú úroveň filmu. Inak priemer. 70%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl inspirován historií bojové skupiny Radosław, která se účastnila bojů v různých částech Varšavy. (majky19)
  • České postprodukční studio UPP pro film vytvořilo více než 420 trikových záběrů. Od retuší současných prvků, až po kompletní vytvoření částí města ve 3D. (tomeek)
  • Castingy na film sa robili v šiestich mestách po celom Poľsku (v Suwałkách, Białystoku, Lubline, Krakove, Vroclavi a Varšave) od decembra 2012 do marca 2013 a prihlásilo sa na nich 7000 ľudí. (Arsenal83)

Reklama

Reklama