Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (764)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání rozhodně nebylo vysoké. Na nějaké hodnocení už kašlu delší dobu, a abych byl upřímný, díval jsem se asi jen kvůli Robertovi. Možná kvůli jeho zašlé slávě a možná taky, že jsem já naivní a důvěřivý tvor čekal jeho zmrtvýchvstání z popela. Ani ne, co se týče jeho herectví, jež je pořád na vysoké úrovni, ale spíše štěstí na filmy, které se mu poslední dobou vyhýbá mílovým obloukem. Čekal a zase se nedočkal. I když je Robert pořád dobrý, prvních třicet minut slušných, nestačilo to. Čím, víc se na obrazovce objevovala Anne a ten její naprosto šílený úsměv, měl jsem sto chutí si pustit plyn, nebo tenhle film hodit z okna. Samozřejmě, že jsem vyměkl a ve výsledku jsem se dočkal pouze další z mnohé řady, mdlých, předvídatelných a podprůměrných, amerických komedií. Je mi jasné, že už se dalšího Taxíkáře nedočkám, nicméně aspoň jednou za čas by to něco slušného chtělo. Už jen vzhledem k téhle herecké legendě….. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film na nedeľné popoludnie, nenáročný do hĺbky a v prvej hodine o nič neprídete, ak si od neho na chvíľu odskočíte. Anne Hathaway má konečne opäť vlasy a zapadla do svojej roly, hoci film jasne a podľa očakávania ťahá De Niro. Angažovanie Rene Russo taktiež príjemne prekvapilo. Na rodinné posedenie ideálne, keď to bude len tak bežať v telke. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezastaví se. Nespí. Nikdy jsem ji neviděl jíst." To je tedy starostí o nadřízenou. Já jsem se vždycky těšil na okamžik, až jednou nebudu muset vstávat do práce, přičemž státní pokladna nenechá můj bankovní účet zemřít hlady. Jenže moudrou hlavou moudře kývající důchodce Ben mi ukázal, že čekání na souboj se Smrťákem se dá zpříjemnit opětovným zařazením do pracovního procesu. Takže iluze je v háji, nařizuju dva budíky, žehlím kvádro, připravuju hadrový kapesník a čekám na to, až nějaká technologicky vyspělá společnost bude potřebovat služby dinosaura, jehož první kalkulačka se dodnes nenaučila odmocňovat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

De Niro po dlhej dobe vo veľmi príjemnej úlohe. Po Kingsman tiež jediný muž, ktorý vo mne vzbudil túžbu kúpiť si kapesník a hrať sa na gentlemana. V zásade ďalšia z komédií Nancy Meyers ktorá je svieža a plná príjemných momentov. Hoci sa pohybuje v hraniciach žánru. Dejové zvraty sú tam potrebné, na môj vkus trochu zbytočné, ale dali sa prekúsnuť Hlavne keď si vezmeme, že je to celé príliš rozvetvené, než aby to pokrylo všetky dejové odbočky do vítaného vyvrcholenia. Tým to možno pôsobí trochu nekonzistentne, ale je vidieť že sa všetci náramne bavili. Z filmu sála pohoda a ľahký humor. A Theodore Shapiro spravil kupodivu melodickú a príjemnú hudbu. 70%. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Film nemá žádný nápaditý děj, nečekaný zvrat ani vlastně nic moc, co by ho odlišovalo od ostatních. Má ale neskutečné charisma. Je to takové sympatické poklidné vyprávění dvou příběhů, které splývají v jeden, a moc hezky se na to kouká. Jediná akce, kterou třeba vyzdvihnout je pochopitelně loupež mailu, která do kontextu filmu vůbec nezapadá, ale právě proto je možná tak světlým momentem. De Niro na jednu stranu supr, na druhou je možná až moc kladný a vždy se zachová správně, což mě někdy vytáčelo, jak byl předvídatelný. Ani jsem se nemusel bát, že by se s Hathaway vyspal, když si ho pozvala do postele. Za mě film na jedničku, na který se rád podívám znovu a znovu a dám si ho o každých Vanocích, i když s nima nemá nic společného, působí na mě trochu jako Vánoční romantické komedie ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Když Jules (Anne Hathaway) přijde do ložnice s MacBookem a otevře ho, je obrazovka otevřena zešikma. Hned v dalším záběru je však zcela rovně. (Marek.Handl)
  • Scéná, v níž Ben (Robert De Niro) vede před zrcadlem konverzaci s imaginárním člověkem, odkazuje na snímek Taxikář (1976), ve kterém má postava Roberta De Nira, Travis Bickle, podobnou scénu. Navíc i zde jeho postava pracuje jako řidič. (hansel97)
  • Scéna, v ktorej Ben (Robert De Niro) hovorí, že dokáže povedať všetko, čo o ňom niekto potrebuje vedieť za 10 sekúnd, v skutočnosti trvá asi 13 sekúnd. (Arsenal83)

Reklama

Reklama