Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

pepo 

všechny recenze uživatele

To mohlo byť tak strašne super. Ale nebolo. Serkis sa precenil a svojmu ambicióznemu konceptu nedokázal dať ten adekvátny vizuál, švih ani hĺbku. A pritom to tam pod povrchom všetko bublá. Disneyho verzia vyhráva na plnej čiare aj napriek tomu, že bola detskejšia a povrchnejšia. Mowgli má v sebe elementy, ktoré rozhodne stoja za to (temnejšie ladenie, dobrý príbeh alebo výkony dabingových hercov), ale výsledkom je zabudnuteľný projekt s hromadou problémov. Škoda. 6/10 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak je pravda, že jiné současné z filmované předělávky kreslených klasik, dopadly rozhodně lépe, ale Mowgli nebyl zase tak zlý. Obrazově byl dokonce nádherný. Samozřejmě nemohlo se očekávat, že příběhově přinese něco nového, bohužel střih mi nějak nesedl a je to možná poprvé, co to píšu, ale delší stopáž by tomu pomohla. Mít film tak 120 minut, tak by příběh navazoval plynuleji a člověk by neměl pocit, že příběhem prakticky skáče. Pro děti se však jedná o hezký počin. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Škoda, že je snímek tak nesoustředěný. Drsnější pojetí kvituji, stejně tak větší background zvířecím charakterům či zásadnější důraz na Kiplingovo dílo, ale příběh zůstal v půli cestě a klišé se kupí víc, než bych si přál. Technické zpracování pokulhává v každé druhé scéně a přitom umí vykouzlit fantastické obrazce. Je to jak na horské dráze. Líbilo, ale přál jsem si silnější zážitek už jen kvůli Serkisovi... ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Film, aký by dnes natočil Disney. Samozrejme nie ten súčasný, ale ten, ktorému sa medzi nohami ešte stále hrdo hompáľajú gule z čias Levieho kráľa a Zvonára od matky božej. Videné druhý krát a ten film je aj napriek uponáhľanému finále nutné obdivovať. Jednoduchý a plnokrvne vyrozprávaný príbeh (vo viacerých významoch toho slova), ktorý sa nebojí do potenciálneho detského diváka páliť scény o filmárskej intenzite, aká v dnešnej dobe Elsy, Anny a iných tancujúcich ananásov tak veľmi chýba. Štylizácia a trikové prevedenie hovoriacich zvierat sú vzhľadom na finančné okolnosti dokonalé a spolu s hlasovými/mo-cap výkonmi nechávajú prekliaty pomýlený remake Levieho kráľa hlboko zadupaný v prachu. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit srovnání s nedávným zfilmováním této známé knížky z roku 2016 (Kniha džunglí – tento film mě uchvátil mimochodem). Tato verze od Netflixu je syrovější, drsnější a ne tak uhlazená jako Kniha džunglí. Dle mého také spíše míří na dospělejší publikum, u kterého není nutné mít v paměti ohleduplnost. První polovinu filmu se mi příliš nelíbila, skočili jsem rovným nohama do děje, ve kterém se toho bohužel nic moc velkého neděje a některá zvířata, vypadají jak kdyby každý den vypálila 2 krabky malborek a zahučela do nich lahvinka rumu. Nicméně druhá polovinu dostane tempo, svižnější dějová linka spolu s příběhem mě dokázala zaujmout natolik, že i mé otrávení z první půlky vyprchalo. Dostaneme zde pár vymyšlených postav a upravených jmen, na škodu to určitě není. Po dějové stránce žádné zázračné novoty v již tak často převyprávěném díle není možné udělat a jedná se o solidní průměrný film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)
  • Stejně jako ve verzi z roku 2016 Kniha džunglí, ani zde opice a sloni vůbec nemluví. V knize však mluvili oba druhy zvířat. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama