Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tak málo procent mám přičítat síle zvyku uživatelů čsfd dávat filmům od Netflixu nízké hodnocení... Každopádně tohle je mnohem lepší zpracování, než Kniha džunglí z roku 2016. Sice už si nepamatuji, o čem byla, ale pamatuji si, že jsem se celkem nudila a jedniné co mě na tom ohromilo byla vizuální stránka. Tohle bylo oproti tomu celkem napínavé, ač si myslím, že obsah mohl být klidně rozsáhlejší. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, pozor! Jak mohl tenhle skvost po uvedení v polovině prosince začínat zde na databázi s hanebnými 57%? Já sám jsem k němu byl skeptický od chvíle, kdy jsem měl za sebou Disneyho verzi z roku 2016 a čerstvě vyšla do světa zpráva, že debutující Andy Serkis hodlá pohádkovou klasiku oživit po tak krátké odmlce znovu. Skepse se stupňovala s příchozími problémy, které Mauglího nakonec vyhnaly z kin a skončil pod křídly Netflixu. Díky Bohu za to! Sice bych si tohle vizuální porno rád dopřál ještě na ostřejší platformě, nejsem si ale jistý, zda bych se do kina dostal a zásluhou dnešních streamovacích služeb můžu jejich tvorbu sledovat v pohodlí domova okamžitě po vydání. Přál bych si, aby se tohle nevšední pojetí příběhu, který byl doposud především pro dětské oči, vyšplhalo v hodnocení ještě výše, přece nemůžu být sám, koho si tak získalo a nemůžete mi z něho udělat prosté guilty pleasure. Vždyť tahle mírně drsnější variace musí každému dospělému člověku sednout o chlup více než ta předloňská. Já jsem se vyloženě snažil hledat chybičky, na které si ostatní snaží stěžovat. Nepovedlo se, protože Mauglí se panu Serkisovi povedl na výbornou. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí byla hezčejší, ale když vezmem v potaz, že Mowgli spíše lehce tíhne k hororu, tak to k tomu i sedne. Určitě velký rozdíl mezi filmy je v atmosféře, kde první cílí spíše na děti a zde se cílí na dospělé. Další velký rozdíl je v animaci, zvířata zde mají obličeje svých dabérů a tak to trochu vypadá divně. Film jako takový mi docela sedl a bavil jsem se, jen mi tam něco málo chybělo, abych si to naplno užil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║ Warner Bros. a Netflix sú veľmi odvážny, že sa konkurenčne pustili voči gigantu ako je Disney Studio. A to dva roky po uvedení jeho verzie danej známej predlohy od Kiplinga. Pre mňa ide dosť nešťastné riešenie a v konečnom výsledku aj zlyhanie. V prvom rade na režisérsku stoličku posadiť neskúseného Andy Serkisa, no fúha, a zveriť mu taký veľký projekt? K tomu triková stránka skôr pôsobí lacno, výzor zvierat uplácano. Vizuál nezachránia ani reálne zábery z lesa, prírody, bije sa to tam. Všetko tam pôsobí, rušivo, až umelo. Dej už nemá čim zaujať. Herecky zapôsobí aspoň menoslov, aj mladý Mowgli nie je zlý ale v danom nechytľavom prevedený s ostatnými neduhami to nemá možnosť výrazne strhnúť, zaujať. To že to je drsnejšie, krvavajšie, čo z toho, všetko to tu je len tak na polceste niekam, kde by to mohlo byť omnoho lepšie. Prišlo mi to rovnako premárnené ako Yatesov vyblednutý trikový Tarzan. /40%/ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný hrané Knihy džunglí od Disneyho. Andy Serkis natočil dospělejší, dravější a přímočařejší i knize podobnější film. Bohužel ale ne tak charakterově vymazlený a mě tak srdci blízký jako Disneyho verze. Ano, vše tu funguje jak má, charaktery jsou podobné i když tu a tam rozdílnější. Bohužel ale ne tolik rozdílné, aby nešlo oba filmy porovnávat. Počítačové efekty jsou zde navíc o třídu též horší. Takže bohužel musím sebrat dvě hvězdy. Jedna za ne tak dobré vizuální efekty a druhou za méně zajímavější podání příběhu a s tím i spojenou chudší džungli, co se i postav týče. Přesto mírný palec nahoru. 65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)
  • Stejně jako ve verzi z roku 2016 Kniha džunglí, ani zde opice a sloni vůbec nemluví. V knize však mluvili oba druhy zvířat. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama