Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 1

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplně jiný film, než jsem dostal. Po konečném shlédnutí to celkově nebylo špatné, ale stejně. Od filmu o zmenšování čekáte nějaké zajímavé nápady z miniaturního světa. A těch tam moc nebylo. Zato herecké výkony nebyly špatné. A celkově problematika již řečeného zmenšení je zde dobře ztvárněna. Film má veliký nevyužitý potenciál. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Downsizing je snímkem tuctovým. Myslím, že se ztratí někde hluboko v moři filmů tady a vybuduje si post filmu "jako dobrý, ale už si moc nepamatuju o čem to bylo"... pro mě jasná 3*. Jenže tvůrci nasadili pro mě dokonalého Christopha Waltze, který byl svou "srbskou angličtinou" neodolatelný a nesmírně zábavný. Spolu s jednonohu vietnamkou tvořili nejlepší postavy filmu a čtvrtou hvězdu si tedy neodpustím. ()

agentkenny 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může dojebat tak skvělej nápad na film. Vážíte-li si svého času, neztrácejte ho tímhle brakem. 20% možná tak za Matta Damona, jakožto dobrého herce. Nic víc. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je úplne iný, ako ho vidíme v traileri, má úplne inú filozofiu, žiadna komédia (aj keď vtipný je dosť). Veľmi zaujímavý zvrat filmu do úplne inej línie, ako môže človek z upútaviek očakávať. Ale som spokojný. Výborné výkony, dobrý scenár a aj trochu patetické posolstvo, ale dávkované s mierou. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Několikrát mě film nahlas rozesmál. Určitě na tom mělo zásluhu použití českých jmen. Trochu povrchní důvod, ale stejně vděčný. Každopádně zajímavé téma, propracované. S hodně mouchami, které ale člověka nutí přemýšlet po shlédnutí a o filmu hovořit. A to se počítá. Alespoň pro mě. ()

Slida79 

všechny recenze uživatele

Tento film má opravdu velký potenciál, který není ale využít naplno. Otázka zní, zda je to potřeba. Pokud se na něj podíváme ne jako na scifi, ale jako na sociologický film, hodnocení nám hodně stoupá. Určitě stojí za to vidět. 75% ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

pomerne veľké sklamanie. Pôvodne som sa tešil na zábavné scifi a dostal som psychologickú drámu o populačnej kríze s apokalyptickým nádychom podanú na pozadí útrpného životného príbehu. Nápad je výborný aj triky a vizuál sú spracované dobre, ale skutočne to mohli poňať ako komédiu a nesnažiť sa vyriešiť problémy sveta dramatickým exkurzom do ľudskej povahy. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Příběh muže, který má od počátku jen smůlu a všichni okolo jej vysávají. Tohle se dá přece zahrát i bez zmenšování a zvláštních efektů. Proč sakra nikdo nevyužil ten potenciál miniaturizace? Super nápad a námět, ale takhle chabý scénář nemohl zachránit ani Matt Damon. Je mi ho jako herce líto, takhle si přibil víko na rakev. ()

DarkViper odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle epickou sračku jsem už dlouho neviděl, jak z tak dobrýho nápadu, vytěžit tak málo ? Jak je to vůbec možný ? To se režisér přejel něčím tvrdším a pak poskládal takovej brak ? Styď se Matte, že si upsal duši, takové sračce. ()

maximusBZ 

všechny recenze uživatele

Začiatok velmi zaujimavy ale potom ja neviem ci som niekde odbehol alebo co sa stalo zjavila sa tam vietnamka ...postava ktora mi vadila uvreštana , nechapal som naco s nou tam je yije chodi proste uplne to mne nedavalo zmysel .... ()

Libb 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nízkému hodnocení. Možná to je pro lidi kolem 40 let, možná trailer naznačuje sci-fi komedii, ale ono to vlastně sci-fi ani komedie není? V každém případě pro mě velmi příjemné překvapení. ()

Rogerone 

všechny recenze uživatele

Takové zklamání jsem dlouho nezažil. Druhá polovina byla vyloženě nekoukatelná. Taky nechápu, že 1. půlka vyzdvyhuke vědu a druhá zas náboženství via otravnou vietnamku. Taková škoda dobrých herců... ()

Schellby 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu dobrá - navnadila mě co se bude ve "zmenšeném světě" dít dál - nic, protože druhá půlka jako by byla zcela jiný film. Kromě pár drobností by jste zapomněli, že jsou postavy vůbec zmenšené a film se zvrhl v neskutečnou příběhově slátanou nudu. Navíc Vietnamka, která dokoukání tohoto filmu dělala o to víc obtížnější. ()

MotMotkovich 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý nápad a taková sračka, která se ubírá úplně jiným směrem než byste čekali. Navíc spousta věcí nedomyšlených. 25% ()

Geckucz_csfd 

všechny recenze uživatele

Strašní .Nápad byl jako dobrej za to je ta jedna hvězda ale jinak herci se tvářili jak kdyby to zažívali každý den konec byl takový že jste si museli říct wtf . =18% a to jsem zavřel obě oči ()

Reklama

Reklama