Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (461)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film-speciál natočenej primárně pro fanoušky Sherlocka, asi tak se na tohle cosi, co s "klasickými" díly moc společného nemá, dívám já, "I'm Sherlocked" nepostižen. Anebo se nám Sherlock (resp. Mofftiss) už jaksi vyčerpal, who knows. Každopádně dobová Anglie příběhu sluší, stejně jako Freemanovi jeho mustáž, až si jeden řekne, že to borci od BBC měli do viktoriánské Anglie zasadit celý a od začátku. Pár vtípků, sem tam hororová atmoška, ale prachmizerný děj. Přesto pořád lehký nadprůměr. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Moffat s Gattisem dření nadsázku a divácký svět jde vývrtky. Je to čistá kokainová zábava, předěl mezi sériemi, který nic neřeší, ani neposouvá. Samostatná hříčka a betaverze kultu sebe sama, které se tolik spílá jenom kvůli tomu, že se čekaly velké věci. Po sebeparodické třetí sérii mi ta míra diváckého nepochopení přijde úsměvná. Každopádně, verzi 4.0 se nebráním ani trochu. I kdyby měl být Moriarty nakonec svým vlastním dvojčetem, klonem, nebo zmrtvýchvstalým přízrakem ze snu. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"The stage is set, the curtain rises, we are ready to begin." Od prvního promo, od prvního traileru, od první zmínky, že se s Benedictem podíváme do devatenáctého století, jsem se těšil. Aby taky ne, když se Holmes vlastně vrátí tam, kam patří. Viktoriánský Londýn, drožky, dýmky a jedna stylová čepička. Nečekal jsem, že se to bude odvíjet v alternativní době a už vůbec ne, že nás tvůrci budou zas jednou tahat za nos. Jelikož, si ČT pospíšila s Novoročním vypuštěním do naší televize, tak posledního Sherlocka sledovalo i mnoho nových diváků. Ale kromě klasického kriminálního příběhu, se vlastně jedná o most mezi třetí a čtvrtou řadou seriálu. To je právě věc, která tomuhle speciálu láme vaz. Každopádně já, který viděl, všechny předchozí díly seriálu si tento speciální novoroční dáreček nadmíru užil. Ač jsem byl těmi flashbacky trošku zaskočen. Očekávání byla vcelku splněna. Případ nevěsty je správně temný a děsivý jako v případě Psa Baskervilského. Místy je napoprvé mrazivá atmosféra, hlavně v zámku na venkově. A to je přesně to, co jsem od nového Sherlocka očekával. Dvojice Cumberbatch a Freeman je opět k sežrání a některé jejich vzájemné hlody padají na úrodnou půdu. Takže za mě jsem si tento výlet do 19. století nadmíru užil jak se sluší a patří. Jen to rozuzlení je ve výsledku opět triviální až to bolí. Ale jako první film v roce 2016 dopadl nadmíru dobře. (90 %) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál dorazil na zásadní problém speciálů. Něco říct a přitom vlastně neříct vůbec nic. Díl s pořadovým číslem "0", lidé totiž rádi přehlížejí a přeskakují. Nějak jsem na ten prázdný obsah tvůrcům nedokázal naletět. Na jednu stranu musím poděkovat televizi ČT 2, která do svého hlavního vysílacího času tuhle zběsilost zařadila, a to celé bez reklam! Na druhou stranu by určitě udělala lépe, kdyby sáhla po původním znění. Dabing byl děsný a bohužel nebyl jedinou děsnou věcí. Tento počin si netroufám považovat za plnohodnotný díl seriálu. Spíše se jedná o experimentální upoutávku na 4. sérii, která přijde kdovíkdy. Hodinu a půl divák bloudí mezi Šerlokovými neurony. Co si budeme povídat. Tvůrci mají ve 4. sérií co napravovat. Tohle byla menší facka všem divákům, kteří se na tento díl velmi těšili. Stále je to však Sherlock, takže se zarazím o ošklivé 3 hvězdy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsme čekali alespoň na tento speciál v podobě jednoho viktoriánského dílu... a dočkali jsme se sice místy efektního (jako vždy), ale hlavně hektického guláše, který tak trochu neví, čím chce být. Pevně věřím, že tvůrci si svou chybu uvědomí (lynč fanoušků jim snad naznačí) a navrátí se k původnímu vyznění a kvalitně vystavěným epizodám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)

Reklama

Reklama