Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že čtvrtá série to má s hodnocením jako na houpačce a skoro to vypadá, že ji buď budete zbožňovat, nebo nenávidět. S nadsázkou napsáno. Já byla, až na ten opravdu slabší první díl spokojená. Vedle efektů a nereálností je tu totiž ta emoční linka a na to já většinou slyším. A.... budu si muset od A. C. Doyla fakt něco přečíst, strašně by mě zajímalo, jak moc se těch děl tvůrci drží. V téhle sérii si nedělám naděje. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím mezi hatery - první dvě série Sherlocka považuji za geniální. Třetí byla ještě OK a Přízračnou nevěstu vnímám jako úlet, který se moc nepovedl. U ní jsem ale její "zdrogování" ještě chápal, protože byla snaha propojit (pro klasického Sherlocka) ikonickou viktoriánskou dobu s moderním pojetím. Takže jsem si trochu naivně myslel, že čtvrtá série bude alespoň relativně normální - vzhledem k standardu, který nastolil tento seriál. Inu, jak je vidět na mém hodnocení, trestuhodně jsem se spletl. První epizoda Šest Železných dam byla zpočátku celkem nadějná. Jenomže posléze přešel důraz na Mary. Tu samotnou považuji od předešlé série za nesmírně otravnou (a WTF) postavu, takže jsem byl "opravdu" radostí bez sebe, když se po celý zbytek dílu řešila její "epická" minulost, tak násilně a paraziticky nastíněná již v předešlých dílech. To by ale ani nebyl takový problém, kdyby se děj snažil být alespoň trochu realistický. Sherlock se sice nikdy nedal považovat za něco absolutně autentického, ale dříve tomu nechyběl vtip nebo nadsázka, což je nyní vynecháno zcela. Také pokusy o akční scény hollywoodského stylu působí přinejmenším trapně a směšně. Druhý díl byl pro změnu naprosto na drogách a raději se o něm nebudu více rozepisovat. Zmíním pouze všudypřítomnou schýzu (komunikace s "duchem" jedné postavy). Závěrečný Poslední případ byl relativně zpočátku nadějný. Ale scény na onom ostrově s věznicí začínaly vše postupně pohřbívat. Posléze nastala zcela idiotská kanonáda plot twistů, jíž byla nasazena koruna tuposti v okamžiku, když došlo na řešení sourozeneckých vztahů a připojila se k tomu všemu Sherlockem čerstvě nabytá emocionalita. Z této epizody (a koneckonců z celé série) vznikl překombinovaný patvar, který se snaží otevírat tolik linií, že nakonec žádné pořádně neuzavírá. Pokud tohle měl být konec celého seriálu (což tedy doufám, že byl), připadal mi neskutečně utnutý a především odfláknutý. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tím jsme se naštěstí rozloučili se Sherlockem - sérií, která začíná naprosto nesedícím špionážním dílem o Mary, pokračuje světlou chvilkou tradičně Sherlockovské detektivky a končí laciným dojákem co je obšlehlej z pár dřívějších věcí a říznutej vyvražďovačkou které nemá daleko ke sledování Kostky. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hmmm hmmm, tak celkově zatím poslední, 4.sérii, uděluji skomírající 4*..ale tvůrci za nic vlastně nemohou. Vytvořit takto geniální detektivní seriál je nad síly 95 % zbylých seriálových tvůrců a proto se ani já nedivím, že se to i zde muselo nutně zvrtnout. Zvrtnout v tom smyslu, že aby člověk udržel laťku v supervýšce, musí prostě vymýšlet a vymýšlet něco, co by svému diváku v obrovském očekávání mohl nabídnout. Není lehké namlsat a pak udržovat ve stejné rovině. Snaha tvůrců Sherlocka se proto do 4.série promítla negativně, byť si seriál stále drží punc téměř dokonalosti. Víte sami jak to bývá, když se člověk snaží s přemírou, nebo se naopak až moc těší. V prvním případě vše překombinuje a ve druhém z velkého těšení nebývá nic dobrého. Nerad bych čtvrtou sérii hodnotil negativně (to ani nejde za tu dobu, co si člověk na Sherlocka a jeho věrného Watsona zvykl), ovšem to příznačné přikování k obrazovce, kdy člověk pomalu ani neví, kde je a jak se jmenuje, se už tady bohužel nekonalo. I tak, velice silné, hereckými výkony stoprocentní.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlasitá pseudoartová fraška spěje k finále ... Čím dál víc to připomíná nějaký sitcom (ještě jen v pozadí chybí smích po každém pokusu o hi tech "cool" humor). Člověku je úplně jedno co se děje, postavy jednorozměrné, kecy otravné, napětí nulové, umělé pozérství tlačené v každé vteřině ... Mr. Holmes by měl především zapátrat kam se poděly první dvě skvělé série ... Beze stopy zmizely ... Bohužel ... Zůstal jen vetchý techno odvar s mobilem v ruce ... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama