Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To jsem tak jednou dostal chuť podívat se znovu na film, který jsem měl v paměti jako vynikající originální sci-fi horor. A byl jsem teda dost nepříjemně překvapenej. Kostka je bezesporu originální, ale převést onen originální námět na plátno se nepovedlo bez bolestivých ztrát. Scénář se sice snaží pracovat s psychikou postav, ale příliš mu to nejde, respektive takové kraviny, které scénář nutí postavy říkat, už jsem dlouho neslyšel. A ještě ke všemu to musí odehrát absolutně příšerní herci (černošský policista je tak špatný, až je to vtipné). Napodruhé tedy pořádné zklamání, body hlavně za nápad a atmosféru. 7/10 Horror movie of the year ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů poslední doby! Film, který má konečně tu pravou nehty-okusující atmosféru a v některých hutných scénách absolutně nedýcháte. Konec je nečekaný a navíc hlavní hajzl v podání Mauricea Dean Winta je tím největším grázlem hororového svatostánku. Tohle jsem rozcházel hodně dlouho. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou myšlenku a dobrý námět, ale mohl být natočen mnohem lepším způsobem, takže ve finále je výsledek zklamáním. Možná za to může ten mizerný výkon herců, nebo scénář, nevím. Film se snaží být chytrý, ale prostě není a příběh nemá začátek ani konec. Když to všechno shrnu, tak je to průměrný film, který stačí vidět jen jednou. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

“Big Brother is NOT watching you”. Co se stane, když slasher oberete o vraha i jeho motivace? Vznikne Kostka, mechanicky chladná vyvražďovačka, která zlomyslně odepírá vysvětlení a pohrává si s žánrovými pravidly. Skupina postav se probouzí v železné pasti a pokládá si tři zásadní otázky klasických slasherů: Kdo nás ohrožuje? Z jakého důvodu? A proč zrovna nás? Vyprávění je – a diváka – pak nechá konstruovat možná vysvětlení. Má nějakou souvislost přítomnost zločince a policisty? Lékařky a architekta? Co znamenají čísla u každé místnosti? A proč jsou různě barevné? Ze všech vznesených hypotéz se naplní pouze jedna, a to tak absurdním způsobem, že odhalí všechna úmrtí jako zbytečná. Kostka je ztělesněním absurdní individualistické nadbytečnosti. // A je to i poměrně zábavně vyprávěné. Smrtící pasti v místnostech totiž plní roli vraha pouze v první polovině, protože dynamika se ve druhé obrací. Hlavní konflikty se přesouvají z Kostka vs. postavy k postavy vs postavy. I tak se ve světě, v němž chybí vysvětlení, navazuje na klasické vyprávění – z kontextu stavby se nedozvíme nic, ale obrací se vnitřní dynamika vztahu mezi postavami, která prochází tradičním vývojem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem byl vyloženě nadšen, mám rád styl one-room thrilleru, ztísněné atmosféry, překonávání pastí a ze všeho nejvíc jsem byl unešen z parádního námětu. Po celých 90 minut přikován k obrazovce, svou myslí v kostce, užívajíc hutnou atmosféru a nakonec vyšokován nečekaným závěrem. Bohužel po druhém zhlédnutí jsem si začal více všímat nedostatků, jako jsou slabší dialogy, nereálné postavy (tedy hlavně ten policajt mi nepřišel vůbec uvěřitelný) a celkově průměrní herci. Všechny tyto věci táhnou film trochu směrem k písmenu B... Já jej sice stále mám za velmi dobré Áčko, jenže na 5 hvězd to úplně nestačí. 8/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel ve studiích Wallace Avenue Studios v Torontu v kanadském Ontariu. (rafix)
  • Film byl natočen za 20 dní. (Kulmon)
  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama