Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem vůbec nebyl nadšený, dokonce jsem měl obavy z toho,že se začnu nudit, pak se ale na scéně objevil Martin Plachý, který má občas takovou náladu, že ani neskloňuje, byly mi odhaleny taje sledovačky, u které se rozhodně musí zakusovat a já jsem sám sebe přistihl, jak se výborně bavím, takže tak. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to vůbec špatný, fízlové z 80. super, ta jejich arogance a vědomí, že si můžou k lidem beztrestně dovolit, co chtějí vykreslena pravdivě.Kdo pochybuje, nebo dokonce nevěří, tak je zřejmě buď mladej, nebo sklerotickej. Jediné, co mi na úvodním dílu vadilo, že hlavní hrdina, který se probudí v roce 1982 se ani moc nediví a orientuje se, jako by v té době už žil.jenže on se v té době narodil, takže o ní neví vůbec nic, stejně jako většina zdejších uživatelů..ale ono je to možná způsobeno mdlým výkonem V.Neužila ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím velice opatrně. Zápletka vypadá zajímavě, herci v pohodě. Nešvar přehnaného zdůrazňování tehdejších reálií, chování esembáků a celkové vykreslení doby se bohužel nevyhnul ani tomuto seriálu. Na komunismu a socialismu není ani krapet pozitivního, ale lepší je, když si divák udělá obraz sám o tehdejším morálním marasmu, zde je to až moc polopatisticky pojaté. Ale na další díly jsem zvědavý. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Otřesný seriál, který mne kromě titulní písně ničím nepotěšil. Ovšem zaujal mne svou totální neobjektivností. Já jsem asi žil úplně jinde, nebo se tyhle hrůzy odehrávaly jen v Severních Čechách? Trojan snad má hrát normálního policajta-příslušníka VB, ne? Přitom se chová jako totální debil. Rozumím, že je zřejmě třeba přidat špetku nadsázky. Co je ale moc, to je moc. Na potkání mlátí neznámé lidi, každého uráží a ponižuje. Nástup vesničanů na povel je už totálně z jiného světa. Večerní sledovačka měla být humorná? Režisér snad chce divákům vsugerovat, že před 35 lety se tady žilo jako za Heydricha. S tímhle tím zmršeným seriálem byste, páni autoři, měli jít někam.... 10% za Kratochvílku. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak první díl má ode mě 2 hvězdičky. Tyto seriály jsem neviděl,Polda z Marsu (TV seriál) (2008) Ashes to Ashes (TV seriál) (2008), Life on Mars (TV seriál) (2006), takže se nechám překvapit a uvidíme, co se z toho vyklube Na diskuzi česko-slovenská kinematografie jsem tipoval, že tento seriál bude mít 60%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Plachý (Ivan Trojan) říká: „Novější noviny nedostaneš, jedině v zemi, kde zítra znamená včera.“ Jedná se o narážku na knihu Julia Fučíka „V zemi, kde zítra již znamená včera“. Jde o cyklus reportáží autora, které vznikly při jeho cestě Ruskem. (sator)
  • Soudruzi Sboru národní bezpečnosti mají na služebně televizor Tesla 4424A z roku 1985, příběh se však odehrává v roce 1982. (sator)
  • U podezřelého našli moped Stadion S1, vyráběný od roku 1957, a to měl být důkaz, že tento moped srazil poručíka Marvana (Václav Neužil). Jenže mopedu chybí nádrž. (sator)

Reklama

Reklama