Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (799)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by se Most! chtěl tvářit realisticky, byť otevřel všechny černobílý díry naší společnosti, ale asi záleží na úhlu pohledu, Na rozdíl tady od přítele verbala jsem v Mostu zahlédl zmrdy bílé i černé. Černá tu rozkuřovala, cikáni kradli, prodávali drogy či házeli odpadky do křoví, ale to bylo samozřejmě asi málo, páč   zcela a jasně nerealisticky se tu vyskytovala skupina těch, co chtěli  i něco změnit. To samozřejmě  není možné! To kurva ani náhodou!  Také manipulace si strčtě do řitě či urny, ANO?  Cikán vždy bude cikánem, NE?  --- Tak jsem si trochu zavymezoval a teď k Mostu!   Vulgární kokotina, kde jsem se těm kokotinám smál až jsem se za břicho popadal a zdaleka to nebyly jen ty nadužívaný piče.   Dycky Most! za pět. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dycky dobrý, no. V době uvedení se mi Most vyhnul a vzhledem k jeho propíranosti na sociálních sítích i poněkud zprotivil... zbytečně, Prušinovský je už ověřená známka kvality. Debaty o rasismu, nadržování menšinám a politický korektnosti mi přijdou poněkud stupidní, protože nadsázka a karikatura jsou v seriálu přítomny permanentně a nemyslim si, že by mravokárnost byla na prvním místě. Spíš než problematika sociálních menšin se tu propírají zaběhlý společenský stereotypy, který samozřejmě v takhle specifickým prostředí vyčnívají. Reflexe je v první řadě pořád jen reflexe. Pokud má Most! nějaký poselství, pak to není často zmiňovaný "bílej je kretén, romák dobrej!", ale spíš "tady to prostě takhle máme, ale časem postupně přijmem cokoliv, kór když nás to osobně zasáhne". Jen ta úvodní epizoda je dost přepálená a tvoří suverénně nejhorší součást celý série... původně jsem ani netoužil ve sledování pokračovat. Od třetí epizody už naštěstí všechno šlape dobře a tým kolem Prušinovského tradičně vykazuje silnou ruku v obsazování rolí a psaní dialogů. Vůbec největší humorná síla přichází právě ve chvílích, kdy se v sociálně zanedbaným prostředí tragédů začne spontánně dít něco absurdního - komediální dikce ústřední party dokáže všechno vyždímat na maximum. Málokde je taková radost pozorovat bandu kreténů. Málokde si tak přejete, aby fofrem zase provedli něco kreténskýho. Málokde jim tak věříte ty drobný záchvěvy, kdy se přece jen projevujou jako lidi. A jo, je to ohraná písnička, ale některý hlášky by zasloužily tesat do kamene - a že jich tu je požehnaně. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Martin Hofmann u mně dostává o frčku navíc. Už myslím, že si ji zaslouží. Zaujal mně už v Trpaslíku (ten mně naopak nezaujal vůbec) a po minulé roli vrahouna v seriálu Rédl jsem byl rád, že do hlavní role obsadili tvůrci zase jeho. Úplně jsem zíral, co to ultrakorektní a všeliké menšiny i divnospolky chránící ČT dovolila vysílat! Sever Čech je svůj o tom žádná. Ale těch seriálů z drsného severu je už nějak krapet moc resp. vždycky se to odehrává tam. Uhelné pánve, chemička v Litvínově, Romové, nepřizpůsobiví, zdevastovaná příroda..ty kulisy by už chtělo změnit. Chudáci obyvatelé Mostu, celkem by mne zajímalo jak na ten bedekr o svém městě koukají oni .-). Každopádně seriál se nám zatím svižně rozjel a přistihl jsem se, že se u něj většinu času culím a to je u našich soudobých komedií u mne jev přímo nevídaný. Uvidíme kam se to bude sunou dál, ale zatím super i obsazení ostatních herců. * * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průšo, ty vole tohle jsem přesně potřeboval, díky moc. Postavy a casting trefený líp než terče střelby na OH. Skvělý, klobouček. Jestli každej díl bude tak vypointovanej jako tenhle, hmm, to pak tedy mám chuť místo pěti hvězdiček, dát pět koleček, protože umíme ocenit dobře napsaný scénář, víme Péťo. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. DYCKY MOST! | 1.díl (85%), 2.díl (85%), 3.díl (85%), 4.díl (90%), 5.díl (85%), 6.díl (85%), 7.díl (85%), 8.díl (85%),> Průměr: 86% (5*) | ()

Galerie (111)

Zajímavosti (81)

  • Pozorný divák si všimne, že když Tonda (Filip František Červenka) si prohlíží profil Blanky na Facebooku, je laptop připojený k Internetu pomocí WiFi, a to v momentě, kdy v baráku nešel elektrický proud. (Leopard105)
  • Michal Isteník, který hrál výčepního Edu, četl poprvé scénář k seriálu při cestě vlakem v tichém oddílu a smál se u něj natolik, že ho spolucestující začali okřikovat, aby se ztišil. [Zdroj: Novinky.cz] (pusheen)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama