Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (110)

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré místo je více než dobrý seriál. I když jsou pozdější série slabší než ta první, pořád jsou nápadité (stát se tady může doslova úplně cokoliv). Největší předností jsou tu totiž sympatické a skvěle zahrané postavy (včetně těch vedlejších), takže i když se seriál začne odvíjet nečekaným směrem, pořád vám na nich záleží a chcete vědět, jak to s nimi bude dál. A přestože je to primárně prča, jsou tady i dojemné chvilky. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série The Good Place je seriál, ke kterému mě přitáhlo jméno tvůrce. Michael Schur totiž vytvořil jeden z nejlepších a nejvtipnějších sitcomů posledních let a já jsem byl zvědav, jestli se zadaří znovu. Začnu tedy obsazením, hlavní tahouni Kristen Bell i Ted Danson jsou sympaťáci a ani zbytek není extra rušivý. Nápad je zajímavý a líbí se mi atmosféra, kterou seriál má. Možná i díky kulisám, které dají připomenout Pushing Daisies. Trošku mi ale nesedí scény, kdy je Eleanor „hodně špatná“. Už v průběhu první série jsem se opravdu začal těšit na další díly. Protože to bylo díl od dílu lepší a zábavnější. Skvělý byl příchod Špatného místa v čele s Adamem Scottem. Navíc závěrečný twist byl něco nečekaného a vážně povedeného. A přidává body k originalitě. Jsem rád za prodloužení. Rozhodně chci vidět víc, protože mám ten pocit, že to bude jako s Parks & Rec a seriál se postupně může zlepšovat, až se vybrousí v opravdový komediální poklad... 2. série I druhou sérií se podařilo tvůrcům navázat na úspěch té první a naplnit nyní už vysoká očekávání. Hlavní parta je opět vtipná a i letošní zápletka o snaze dostat se ze Špatného místa do toho Dobrého je skvělé naplánovaná. Pobavil i nečekaný a originální závěr. Už teď se nemohu dočkat dalších epizod. 3. sérieI když každá série přichází s trochu jinou zápletkou, aby se příběh posouval, tak se jim i ve třetí řadě daří zůstat originální. A za to rozhodně zaslouží uznání. Dokonce i letos to skončilo způsobem, který přivede do příštího roku zajímavý zvrat. I díky tomu je to jedna z nejzajímavějších komedií, která se momentálně vysílá. Zábava to je totiž pořád slušná. 4. sérieČtvrtá řada se ukázala být tou poslední a nejspíš už bylo na čase. Seriál se tak alespoň nezačal moc opakovat a dosáhl krásného rozloučení. Původní nadšení se polehku vytrácelo a nebyl už důvod pokračovat. Jsem rád, že na konci přišel ještě jeden nečekaný zvrat a postavy dostaly rozloučení, které si zasluhovaly. Na Eleanor, Michaela a jejich skupinku budu vzpomínat v dobrém. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet, ktorý je postavený na bizarnej myšlienke alá Stepfordské paničky ale vyťažuje z nej maximum. Sú tu dobré herecké výkony, je tu priestor pre vtip. Morálne to netlačí veľmi na pílu a má to množstvo super momentov. Hlavne sa mi páči určitá nejednoznačnosť u charakterov a postupný vývin, ktorý je aj na malom priestore výrazne vidieť. A hlavne je to iné. Hoci stále v medziach tradičnej americkej zábavy. Bavilo ma to. Uvidíme kam sa to bude uberať. Zatiaľ ale celkom spokojnosť. Ted Dansom kupodivu vtipný. 1. séria - 80% Ono sa to môže javiť ako zvláštnosť, ale Good place je seriál, ktorý krásne dozrieva. Ktorého druhá séria značne prekonáva prvú a ktorý dokázal vo mne ako v divákovi vytvoriť si vzťah ku každej jednej postave. Čo sa málokedy podarí. Diverzita, ľahkosť a vtip tohto seriálu netlačí na pílu, nie je fekálny ani perverzný, skrátka je to príbeh o dobre a o tom ako ho vnímame. Funguje to pre mňa v mnohých rovinách a bavil som sa. 2. séria - 90% Je to trochu škoda, lebo je vidieť že tvorcom došiel dych. Má to stále svoje momenty a nesie sa to znova v uvoľnenom duchu, ale nechytilo ma to tak, ako predchádzajúce dve série. Partička sa síce vyvíja ale v kontextoch značne očakávateľných. Čo zamrzí. Malo to nábeh stať sa jedným z najzaujímavejších súčasných seriálov. Túto sériu považujem ale za krok späť. Je tam vtip. Je tam zaujímavé prostredie. Len to už opakuje staré motívy a neprináša to nič nové. 3.séria - 60% ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Jsem zrůda s kamenným srdcem. Z romantických filmů mám žaludeční vředy a z Disney pohádek hemoroidy větší než kokosové ořechy. Vyžívám se v nekorektním humoru jako je South Park nebo It's Always Sunny in Philadelphia. Čím zkaženější, zlejší a nemorálnější charaktery tím lépe. Fandil jsem Walteru Whitovi v zabití malého cigoše a největší radost mi dělají hektolitry krve v Ash vs Evil Dead a úmrtí nevinných lidí v Misfits. Tak co to se mnou kurva je, že jsem při sledování tohoto seriálu seriálu hýkal smíchy jako postřelený osel, křenil se až mě bolely tváře když Janet udělala cokoliv a proč mi začala na konci seroše téct moč z očí a ne penisu. Zkrátka záhady na které nikdy nenajdu odpověď. Seriál je absolutně úžasný a já sál každý díl rychleji a urputněji než lajnu kokainu ze zadku té nejdražší prostitutky. Na rozdíl od ostatních úžasných seriálů které nechávají teplo v mém rozkroku tento zahrál mé srdce a ten scvrklý orgán se trochu zvětšil. Stejně tak jako můj penis když jsem viděl Janet a Eleanor se líbat. Největší seriálové překvapení které jsem kdy zažil. Plný počet. Skvostné dílo. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Tyhle barevné ujetosti jsou prostě k nezaplacení. Ano, opravdu je to tak šílené, že si celou dobu budete říkat "doufám, že posmrtný život takhle vypadat NEBUDE" a "to 'špatné místo' nezní zase TAK špatné", lidé jsou tu dobří za hranicí snesitelnosti a hlavní hrdinka roztomile zkažená, má to vše, co byste od toho očekávali...a něco navíc. Bála jsem se, čemu se bude věnovat hlavní zápletka, aby se to rychle neokoukalo, ale po třetí epizodě to začíná vypadat velice zajímavě. Tvůrci ještě nevytáhli všechna esa z rukávů, jejich výtvor má dobrý náběh na to stát se seriálem, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Michael (Ted Danson) během soudu zmiňuje postavy ze seriálu Přátelé (od r. 1994), včetně Phoebe, kterou hraje Lisa Kudrow. Herečka se v seriálu objeví o čtyři epizody později nikoli jako Phoebe, ale jako Hypatia z Alexandrie. (lil7minmin)
  • Postavy několikrát naráží na Tahanin (Jameela Jamil) britský přízvuk. Díky svému britskému původu se představitelka Jameela Jamil dostala ke své roli, protože Michael Schur hledal britskou herečku. Jameela nejenže se v Británii narodila, ale také dva roky vyučovala angličtinu pro cizince v Londýně. (Ganka)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama