Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (288)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsné vhození do lobbistického žargonu v záplavě zdánlivě překombinovaných rozhovorů pomáhá mírnit výborná Chastain v jedné ze svých nejvěrohodnějších rolí. Škoda jen, že podobně vyšperkovanou pointu už mnohý - právnických filmů znalý - člověk tak nějak předem očekává... ale i tak fungovala! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až také sklamanie som nečakal. A to tam hrala moja obľúbená Jessica Chastain a to tu bola skoro najsympatickejšia zo všetkých jej snímkov. Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Koniec koncov, nehrá tam nik známy. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Však ono už téma je o niečom. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná je to mojí neorientovaností v politickém a právním systému USA, nicméně obtížná orientace v tom, o co se právě v daném okamžiku jedná a o co hlavní postavy usilují, do značné míry komplikují možnost sledovat nit příběhu a tím i udržovat pozornost. Nicméně v pěkně vymyšleném závěru se všechno jakž takž poskládá, takže i já jsem pochopil, o co přibližně autorům šlo, a s mírným nadržováním za herecké projevy mohu dát 4*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain bola ako nezastaviteľná lobistka famózna a jej nominácia na Zlatý glóbus je rozhodne zaslúžená. Okrem Sloane mi však vo filme chýbala ďalšia výraznejšia postava a v návale informácií členov lobistických firiem, som sa niekedy, popravde, trochu strácal. Slušné 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moja intuícia prečo sa tomuto vyhnúť ma nesklamala. Vážne nechápem čo na tomto ľudia vidia. Uznávam, technická stránka je slušná a herecký výkon J. Chastain tiež, no ten námet je pre mňa až zúfalo nezáživný. Skoro som si od nudy začal búchať hlavu do stola. To bolo len samé henten povedal to, ten zas to, tam lobing, sem lobing, tam dva hlasy, tam šesť hlasov.... Až to záverečné odhalenie trocha nadvihlo očné viečka. A trochu by som poopravil ten výrok Sloanovej o tom, že víťaz musí byť vždy krok dopredu pred ostatnými. Skôr platí, že musí byť väčší hajzel ako ostatní. Na hranici odpadu.30/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Fantastická Jessica Chastain - tak jako už několikrát před tím u jejích starších rolí, i zde mi byl dopřán velký požitek z jejího herectví. Nejenom díky ní mi to uteklo jako nic, ačkoli to má přes dvě hodiny - až mi bylo na konci skoro líto, že už toho víc nebude (závěrečné rozuzlení je zde navíc zcela skvostné, byť možná lehce předvídatelné). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který nám ukazuje zblízka zákulisí amerického lobbingu, hodnot, které politici a jejich klienti, respektive obslužné agentury vyznávají. Jessica Chastain podává dokonale svůj charakter chladné, nepřístupné a bezholedné ženy kariéristky, pro kterou je každý prostředek k vítězství dobrý. Nemůže se přece zdržovat drobnostmi jako osobní život, spánek, morální zasády. Přesto v sobě motivaci udělat něco jiného, než jen pro peníze. Bude muset svést před senátním slyšení největší bitvou o svůj kariérní život. Příběh svižně odsýpá, postupně odhaluje charakter hlavní hrdinky, byť její motivace zůstává poněkud nejasná. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediná výtka: to vysvetlovanie. Aj keď iba raz v závere, pôsobí to rušivo. Pochopím to v akčňáku, ale keď už si niekto dobrovoľne pustí film o politike, keď niekto rozumie frázam ako "outsourcing sociálnych interakcií," myslím, že si dokáže domyslieť to, čo je zrejmé. Toľko k negatívam. Scenár by som (i tak) videl na nomináciu, Chastainovú bez debaty tiež. Pri scéne televíznej debaty zimomriavky ako už dlho nie. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobrý, chytrý, překvapivý. Škoda, že byly nutný ty ekonomický a právnická žvásty, ale jinak by to nešlo :). Po dlouhé době film, co bych doporučil. # příběh **** | humor – | napětí * | akce – | pustil bych si znovu *** ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď nejaký náš producent pozeral Miss Sloane a uvažoval o tom, či ho hodiť do multiplexov, tak sa pristihol pri tom, že je tak blbý, že vôbec nechápe dej a tak nebude otravovať ani širšiu verejnosť. No prvá hodina môže mnohých odradiť, ale keď sa začnú vyťahovať karty na stôl a keď v závere sú vytiahnuté tie najväčšie esá, tak mnohí pôjdu do kolien. Škoda, že nie v kine...Je tu pekelne prepracovaný politický thriller a zároveň tak aj trochu rozprávka, ale to myslím v tom najlepšom zmysle slova. Jessica je tu brutálne bitchy, čo je umocnené ešte tou jej prehadzovacou červenou ofinou. Po tomto a chytaní Usamu sa dostáva do mojej top trojky súčasných "in" herečiek. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující! Jessica Chastain podala podle mě svůj životní výkon a naprosto mě uchvátila tím, jak ovládla celý film od začátku do konce na víc než 100%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se deset minut před koncem ocitnete metr před obrazovkou v tureckym sedu, začnete tleskat a řvát, víte, že je všechno v pořádku! Nejlepší slovní přestřelka mojí filmový historie a jedno z nejintenzivnějších a nejzajímavějších soudních dramat posledních dvou dekád, silně podpořeno soundtrackem Maxe Richtera a démonickým výkonem Jessicky Chastain! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Sice se tu hodně (a) složitě mluví, takže jestli nejste v právnické / lobbystické angličtině zběhlejší než já, tak budete muset též hodně monologů / dialogů přijmout prostě jako "Dala jim nějaký úkol, snad se v příštích záběrech ukáže, co to znamenalo", ale i přes tento relativní handicap je to zajímavé a svěží okénko do fungování (nejen) americké politiky... 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si poriadne užil. Zaujímavý námet, dobre napísané dialógy a predovšetkým strhujúci výkon Jessicy Chastain mi poskytli neočakávaný divácky zážitok. Vôbec som pritom neriešil, či sa to takto nejako deje v lobistických kruhoch, či vôbec môže existovať lobistka s vlastnosťami geniálneho šachistu, ani o tom ako dlho sa scenárista trápil s jej záverečnou rečou. Bol som rád, že po nejakej dobe vidím film, ktorému môžem s pokojným svedomím dať štyri hviezdičky a zamýšľať sa akurát nad tým, prečo nie päť. O deň neskôr som si film pozrel opakovane. Všimol som si zaujímavý strih, výbornú kameru a hudbu a zvýšeniu hodnotenia už nič nestálo v ceste. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"MIss Sloane" je podľa mňa skutočne ukážkou toho, ako sa robia dobré filmy. Možno má trošku ťažšiu tému na pochopenie pre všetkých, ale na druhú stranu je to podané tak dobre, má to vynikajúce tempo a postavy, ktoré si človek okamžite zamiluje. Nie pre to, aké sú sympatické, ale ako reálne na nás vyplynú. Najmä Jessica Chastain v role Madelaine Elizabeth Sloane. Ona priam žije túto rolu a nebol moment, ktorý som jej v tom neuveril. Natoľko bola presvedčivá. A rovnako musím povedať, že aj ostatní členovia jej tímu a jej oponenti sú zaujímavé postavy. Plus máme tu ľudí, ktorí na jednej strane chcú, aby si ľudia (najmä ženy) kupovali viac zbraní a naopak tí, ktorí nechcú, aby sa zbrane dostávali tak jednoducho k ľuďom. A Elizabeth si zvolí práve tú druhú možnosť. A použije akékoľvek prostriedky, aby vyhrala. Jej postava je veľmi zaujímavá a veľa sa o nej aj dozvieme. A občas ňou človek opovrhuje, no súčasne v nej nachádza niečo zaujímavé. Najlepším momentom filmu je pre mňa ale posledných 10 minút, kde bude mať Elizabeth jeden z najlepších filmových monológov, ktorý som kedy počul a najmä obohatený o jeden z najlepších zvratov vo filmovej histórii. Aspoň z filmov, čo som ja mal možnosť vidieť. Podľa môjho názoru je to tak výborne zvládnuté, že by si to zaslúžilo nejakú cenu. Wow. Prekvapivé, dokonalé a priam cítiť z toho všetko, k čomu sa film staval počas celej doby. Pre fanúšikov drámy a silných ženských osobností je tento film povinnosťou. Ja som si ho užíval naplno celú dobu, hoci téma lobbyzmu je trošku náročnejšia. Ale postupne sa film stáva pochopiteľnejším. Určite stojí za váš čas. Hodnotenie: A ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dovolím si po pár letech praxe v consultingu mít zkušenosti s tím, jak probíhají jednání, ať už se jedná o lobby či zdvořilostní obchodní meetingy. No a film je vylíčil způsobem asi jedlým pro neznalého diváka, ale příšerně neurvale hrající na jednu strunu arogance. Celý film je jen o ukřičené arogantní ženské závislé na nakopávačích (čti syntetických drogách a syntetickém sexu), aby vůbec dokázala vydržet sama se sebou vzhůru. Rádoby chladná, ale přitom emotivně nevyrovnaná feministka bojující za - co? (pomoc) (achjo) PS: Takhle to fakt nefunguje. ()

Reklama

Reklama