Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasická americká pocta "dosaď libovolné povolání, při kterém někdo zemřel" se vším všudy. Naštěstí se patos držel na hollywoodské uzdě, což je pro Američana totálně bez heroizace, pro Evropana je to snesitelná dávka patosu. Problém filmu spočívá ve stavbě děje. Dvě hodiny jsou servírované rodinné situace a dramata, občas proložené kopáním lesní zeminy lopatami a teorií jak zvládat rozsáhlé ohně (vidět to totiž moc není, takže se o tom jen kecá a skrze dialogy vysvětluje divákovi, který ten systém pochopí, ale stejně si ho nedovede pořádně představit). Jsem pyroman (sexuálně mě nevzrušuje po nocích lézt do stodol JZD a podpalovat je, ale nevynechám příležitost zapálit téměř cokoliv, když je to samozřejmě k užitku), takže mě po celý film dost sráželo, že při sledování pocty mrtvým hasičům vidím místo jejich zajímavého povolání jen jejich názory na rodinu a jak se kladní "bráchové" s citem pro povinnost hezky americky hecují. Závěr a pomyslný vrchol filmu byl pak totálně nepřehledný, hlavní postavy doslova sfouknutí za vteřinu na prach, bez vylíčení hrůzy, nervů a zoufalosti, které bezprostředně předtím nastaly a především bez vylíčení komplexní situace a jak k ní vlastně došlo, kdo co posral, kdo co podcenil. Film koncipován vysloveně pro pozůstalé, osekán jen tak, aby pokud možno nikoho z nich neurazil nebo nešokoval, ale aby si u něj dosyta dojatí pobrečeli. No a to je přesně jeho největší problém. 65 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Kosinskemu absencia sci-fi prekvapivo sedi. Velmi civilne, pekne natocene aj zahrane. Dobre sa to pozera, postavy bavia a zaver je ako sa patri dojimavy. Skoda jedine trochu prestrelenej dlzky. 8/10 P.S. aj napriek kvalitam filmu krach v americkych kinach chapem. Rovnako ako zrusenie nasej premiery ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kosinski je vizuální mág. Technicky dokonalé kompozice obrazu tentokrát opřel o skutečný příběh bandy hasičů. Typově skvělé obsazení jen umocňuje herecké výkony. Brolin je doslova prototypem správného chlápka. Jennifer Connelly je zase jednou úžasná. Nechybí tu náborářské pasáže a drsné vtipkování. Nechybí chlapská hudba, úlitby rodinným povinnostem a ponaučení pro mladé feťáky. Všechny menší nedokonalosti, ale smete silné finále. Skutečné finále. Ten hořící medvěd byl to nejkrásnější a zároveň nejděsivější, co jsem kdy viděl. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Všechno hasičské je poměrně super a klobouk dolů před chlapy. Finále je přímo spalující. Brolin castingová trefa, Bridges si s tou svou podsunutou čelistí a ultrajižanským přízvukem fakt už dělá prdel, začíná být lehce nesnesitelný (a já ho mám fakt rád). Dramatizace rodinného života "mariňáků" je překvapivě plytká (ale únosná). Žádný z těch chlapů mi nevlezl pod kůži (vyjma Brolina, který má nejvíce prostoru), nakonec to tedy není taková emocionální pecka, jaká by mohla být (se vší úctou k události samotné). Rád bych viděl verzi od kovboje Eastwooda (nebo někoho podobně zemitého). Kosinski je vizuální (a je to výborná práce), ale kdyby měl v týmu zkušenějšího dramaturga, tak jde (s takovouhle látkou) na Oscary. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno