Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tragickém "Covenu" jsem si tímhle panoptikem trochu spravila chuť, ale první dvě série zůstávají dál nepřekonány. Možná je dobře, že se Jessica rozhodla ze seriálu odejít, nepozoruji u jejích postav žádný progres. Pořád mě ale baví "Quicksilver" Peters a nejlepší zrůdou (zajímavý obrat) vyhlašuji siamská dvojčata Sarah Paulson. Hodně zaujal také mazánek Dandy, budu se těšit na Finnovy další herecké kreace. Zkrátka, na čtvrté AHS se dalo dívat, ale reprízy vyhledávat nebudu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté řadě se povedlo překonat příběh z minulé série (Coven), který byl takový "nemastný a neslaný", ale furt se nemohu zbavit dojmu, že první dvě řady byly prostě TOP-zlatá špička. Opět musím pochválit hudbu, herecké výkony herců které známe z předešlých řad, ale i ty které tu jsou nové (Finn Wittrock, N. P. Harris atd.) Také mě zaujalo že v seriálu hráli "zrůdy" které v reálném životě jsou takové, jako v seriálu např: Amazon Eve- Erika Ervin nebo Ma Petite-Jyoti Amge atd.... I proto této řadě dávám plnej počet. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel Freak Show dojíždí na to, že již nemá moc co nového nabídnout, kromě neokoukaných kulis a různě deformovaných postav. Příběh je tupý až to občas bolí. Pozitivních záblesků v podobě muže s démonskou hlavou v týlu je minimálně a spíše než zajímavý příběh se sází na brutalitu a bolest. A to mě moc mrzí, protože ty kvality tu mohly být. Prostě seriál opakuje jedno a to samé stále dokola, což si bere svou cenu hlavně na uvadající kvalitě a zhruba v polovině to dospělo k bodu, kdy jsem si od tohoto seriálu dal několikaletou pauzu a Freak Show dokoukal až v říjnu 2018. To myslím svědčí o mnohém. Ještě dám šanci lépe hodnocenému Hotelu a pak uvidíme jestli se podívám na nějakou další sérii. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvních čtyř sérií má tohle nejlepší úvodní titulky a je to nejkrvavější. Ale trochu, jak jsem se obával. Podobně jako druhá série mikropříběhy celou linii trochu rozdrobují (i když ne tak silně, jako Asylum) a někde ve druhé půlce se z příběhu vytrácí horror a přichází lehká nuda. Naneštěstí to nezachární ani svižnější závěrečná trojice dílů. Ale samotný konec je dost povedený. ()

elanius

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(17/2015) / Je zrejmé, že AHS ide dolu vodou. A keby štvrtá séria nebola "freaky" asi skončím v polovici. Takto som si nemohol nechať ujsť kopu bizarných nápadov. Dejovo o ničom, atmosféra ale stále drží AHS nad vodou. Úplne samostatnú kategóriu predstavuje casting pre štvrtú sériu. Kopa reálnych freaky nehercov, fakt klobúk dole, že sa na to dali. Pred sériou č.5 dúfam, že sa tvorcovia uvedomia a vrátia ku kvalite. (6/10) ()

Galerie (457)

Zajímavosti (20)

  • Edward Mordake, známy aj ako Mordrake, ktorý sa objavil v tretej a štvrtej epizóde, naozaj trpel diprosopiou. Išlo o jedinca so zdvojenou tvárou. Jeho druhá tvár, ktorá sa nachádzala na zadnej časti hlavy síce nedokázala jesť či hovoriť, dokázala sa však smiať a plakať. Mordrake prosil doktorov, aby mu druhú tvár odstránili, pretože mu vraj našepkáva strašné veci. Nikto mu však nevedel pomôcť a vo veku 23 rokov spáchal samovraždu. (Carol Pifková)
  • Jyoti Amge, ktorá stvárnila postavu Ma Petit, sa vo veku 18 rokov zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najmenšia žena na svete. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama